Usire Usire komentáře u knih

Písky proroctví Písky proroctví Jiří Buchta

Skvělé čtení nejen o elfech a drakolidech. Další popisy oblastí Asterionu, politického dění a postav. Vypíchl bych ovšem pojedná o historii, která je pro mne asi to nejlepší v tomto modulu.

Nemrtví a světlonoši Nemrtví a světlonoši Jiří Buchta

Umrlčí království je pro mne TOP. Světlonoši mě ani moc nezajímají, ale nekromanti a jejich výtvory, popisované rituály a vlastní nemilosrdná univerzita zasazená do potemnělého království je moje srdcovka. Uvítal bych více takových modulů.

Dálavy Dálavy Jiří Buchta

Modul popisující centrální Taru. Vlastně celé společenské a politické dění na kontinentu s důležitými organizacemi a postavami. Skvěle připravuje půdu pro vlastní dobrodružství.

14.08.2020 5 z 5

Za závojem stínů Za závojem stínů Zbyněk Kučera Holub (p)

Zajímavé čtení o fungování přírody a stínového světa. Obzvláště mě zajímal ten stínový, protože přináší vlastně nové prostředí pro postavy, kupu nových věcí a pravidel. Bohužel mi přijde, že modul nevyužil celý svůj potenciál.

14.08.2020 4 z 5

Dračí doupě: Pravidla pro experty: Svět Dračí doupě: Pravidla pro experty: Svět Michael Bronec

Opět záleží převážně na PJ, aby to správně uchopil. Osobně se mi líbí vedení armád a vymýšlení útočné či obranné strategie bitev.

14.08.2020 4 z 5

Dračí doupě: Pravidla pro experty: Postavy Dračí doupě: Pravidla pro experty: Postavy Michael Bronec

Jste legendou široko daleko. Utváříte dějiny světa a tohle mi nikdy úplně nešlo. PJ musí mít vekou představivost oproti předchozím pravidlům, tak aby hra byla zábavná a nesklouzla ke stereotypům.

14.08.2020

Dračí doupě: Pravidla pro pokročilé Dračí doupě: Pravidla pro pokročilé Michael Bronec

Konečně se dostáváme na solidnější úroveň, kde postavy mají volbu se specializovat. Svět je zase o něco složitější.

14.08.2020

Dračí doupě: Pravidla pro začátečníky Dračí doupě: Pravidla pro začátečníky Michael Bronec

Jsou to věci mého dětství, takže nostalgické vzpomínky jsou možná více než hra samotná.

14.08.2020

Hrůza v Dunwichi a jiné horrory Hrůza v Dunwichi a jiné horrory Howard Phillips Lovecraft

Vůbec to není špatné čtení. Hodně záleží na tom, kdy to člověk čte. Vůbec nejlepší je to číst sám a někde na samotě, to je pak docela výživné čtení.

13.08.2020 4 z 5

Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

Moc jsem se těšil až si toto veledílo přečtu. Subjektivně musím však hodnotit, že filmové zpracování je lepší a má i jiný spád. Nicméně kniha má také své kvality.

11.08.2020 5 z 5

Příběhy o soudci Ookovi Příběhy o soudci Ookovi Věna Hrdličková

Skvělé a milé vyprávění o případech soudce Óoka, které má vždy nějaký přesah a poučení. Mrzelo mě, že svazek má jen pár stran, klidně bych uvítal fascikl o 1000 stranách.

10.08.2020 5 z 5

Zajíček hrdina Zajíček hrdina Jozef Cíger Hronský

Četl jsem jí několikrát v dětství, nyní jsem rád, že jsem ji mohl přečíst i mým dětem. Stejně jako mě, se zajíček líbil i jim. Takže si říkám, že příběh o zajíčkovi vydrží i pro budoucí vnoučata :-)

05.08.2020 5 z 5

Právo nálezce Právo nálezce Stephen King

Při čtení jsem pořád uvažoval jak bych se zachoval já. V knize je jasně ukázáno, kam vede naprostá závislost (nemusí přece být jen na drogách, alkoholu, PC atd.).

Konec hlídky Konec hlídky Stephen King

Solidní zakončení trilogie. Ještě, že tam je autorův doslov, protože postavy si člověk zamiluje a prostě musíte vědět co bylo dál.

Čtvrtý protokol Čtvrtý protokol Frederick Forsyth

Takřka uvěřitelné čtení, další výborná kniha Forsytha.

Ďáblova alternativa Ďáblova alternativa Frederick Forsyth

Jsem víceméně zklamaný. Tato kniha mě nenadchla tolik, jako jiná díla Forsytha. Konec je samozřejmě parádní, tak jako vždy.

05.08.2020 3 z 5

Žádné stopy Žádné stopy Frederick Forsyth

Některé povídky jsou úplně parádní a až žasnu nad tím, že je napsal Forsyth, bohužel kvalita není všude stejná. Nicméně kniha rozhodně stojí za přečtení.

Boží pěst Boží pěst Frederick Forsyth

Skvělá kniha, která mě mnohokrát zvedla ze židle a nutila si jít ověřit fakta. Úplně bych uvěřil, že se jedná o přesné líčení události, která se stala tak, jak je autor uvádí. Přijde mi, že autor sám tam snad musel sehrát nějakou roli.

09.07.2020 5 z 5

Lesk a bída vzdělávání Lesk a bída vzdělávání Vladimíra Dvořáková

Kniha, která ukázala na nešvar současné doby si rozhodně zaslouží naši plnou pozornost. Plně se ztotožňuji s textem. Bohužel mi chyběly rozsáhlejší pasáže o nešvarech veřejných vysokých škol a hlavně státních vysokých škol. Ruku na srdce, nejsme jako na západě, kdy soukromé vysoké školy chrlí ty nejlepší absolventy a tady je jasný důkazem toho, že titul si může v podstatě "koupit" kdo chce.

09.07.2020 4 z 5

Solaris Solaris Stanisław Lem

Budu asi v menšině, když řeknu, že kniha se mi líbila více než film. Cítil jsem tu atmosféru o hodně více. Místy to bylo psáno až vědecky, a to mám rád. Výborné popisy celé stanice, planety a historie mi umožnily si to plně představit a připadalo mi to, že tam opravdu jsem.

09.07.2020 4 z 5