Usire Usire komentáře u knih

Cantervillské strašidlo (dvojjazyčná kniha, 4 poviedky) Cantervillské strašidlo (dvojjazyčná kniha, 4 poviedky) Oscar Wilde

Vlastně jsem od toho čekal něco jiného, spíše něco na způsob Obraz Doriana Greye. Je to taková pohádka, která neurazí.

Exorcista – Souboj s ďáblem Exorcista – Souboj s ďáblem William P. Blatty

Tísnivá atmosféra a nepříjemné pocity při čtení, tak přesně toto čtenář dostane. Je to však mnohem více než pouze horor. Už jenom postoje církve k exorcimu je zajímavý. Kniha klade mnoho znepokojivých otázek na čtenáře a né všechny jsou dořešeny.

Hvězdná brána Hvězdná brána Dean Devlin

Mírné zklamání, protože kniha je stejná jako film (úplně ve všem). Děj je zajímavý, bohužel napsaný stroze a bez fantazie. Film disponuje krásnou vizuální stránkou, kterou kniha měla předčít něčím jiným.

25.01.2021 4 z 5

Černé díry a budoucnost vesmíru Černé díry a budoucnost vesmíru Stephen William Hawking

Knihu jsem si dávkoval postupně, tak abych se hned nepřehltit myšlenkami Stephena Hawkinga. Velmi se mi líbilo jak Hawking líčí své dětství a jeho studia, to mi přiblížilo jeho osobu a stal se mi více sympatičtější. Nicméně předložené informace ohledně budoucnosti vesmíru patří již k náročnějším dílům.

25.01.2021 5 z 5

Klapzubova jedenáctka Klapzubova jedenáctka Eduard Bass (p)

Takřka pohádkové vyprávění o jedné fotbalové rodině. Kniha má většinu času dobře našlápnuto, bohužel její závěr mě už tak nenadchl a místy ztrácí dech. Pro pobavení si ji čas od času zase přečtu, protože místy je opravdu úžasná.

25.01.2021

Skvělá kniha, která baví v celé své délce. Mnoho vtipných narážek dělá tento příběh opravdu čtivým. Někdy zdlouhavý popis života mi nevadil, protože jsem si dokázal pak mnoho věci představit a vhodně dokresluje atmosféru.

Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Z knihy mám rozporuplné pocity tak jako mnozí jiní. Asi to byl nejslabší díl ze všech, ale v mnohém to nebylo tak špatné. Filmové zpracování je otřesné, kdežto kniha je vlastně velmi dobrá.

Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Opětovné snížení kvality, ale zase se dozvídáme mnoho věcí o upírech (hlavně Jasper, ten mě hodně bavil). Některá rozhodnutí postav byla zvláštní, zmatená a nelogická.

Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Pro mě je to lehce horší než první díl. Tempo příběhu je jiné, ale zase se více dozvídáme o ostatních postavách a celkově je kniha daleko lepší než filmové zpracování.

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Kniha je dobře čtivá a ve své podstatě lepší než filmové zpracování. Styl psaní nemusí sedět každému a já si chvilku musel zvykat, ale nakonec mi sedl. Z celé série mám tento díl nejraději.

Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Profesor Robert Langdon a záhady jsou opravdu přitažlivá kombinace. Čekal jsem již nějaký úpadek série, ale kniha je čtivá a má svižné tempo, které mi vyhovuje. Snad tomu bude i nadále.

Anatomie lži Anatomie lži Dan Brown

Jedna z mých prvních knih o politice. Byl to spíše takový experiment, který dopadl nad mé očekávání. Děj je opravdu strhující až do posledních okamžiků. Tohle se čte samo.

Mrtví se někdy vracejí Mrtví se někdy vracejí Stephen King

Vynikající kniha, kterou jsem doporučoval hned několika mým známým a přinutil je to i dočíst. Obzvláště mám rád povídky Nekuřáci, a.s. a Římsa. Povídky mají dobré tempo vyprávění a po ukončení mě vždy štve, že nevím co bylo dál.

Dracula Dracula Bram Stoker

Trochu jsem se obával, jestli je kniha vzhledem ke svému stáří ještě pro mě. Horor je přeci jen značně fousatý, ale snad zaujme i dnešní čtenáře. Filmové zpracování známe vlastně všichni a tak jsem chtěl mít i porovnání s knihou. Je pravda, že některé pasáže jsou delší a nezáživné, ale příběh byl čtivý a stále mě bavil mě.

Baron Prášil Baron Prášil Adolf Wenig

Neuvěřitelné příběhy, které mají hlavně pobavit. Knihu jsem četl už jako malý, když jsem ji našel v polici u babičky.

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Přečteno jedním dechem. Hodně zajímavý svět s vnitřními rozpory. Jako začátek nové série se kniha velmi povedla.

Tajemný svět zvířat Tajemný svět zvířat Gospodin Sveštarov

Celkem slušné čtení bez vložky o propagandě. Myslím, že je to nadprůměrné dílo ke své době.

Pán much Pán much William Golding

Jsem zklamaný, protože jsem čekal něco více. Kniha je hodně vyzdvihovaná, a tak jsem měl zřejmě jiná očekávání. Děj se mi sice líbil, protože je děsivé si číst o partě dětí, které si hrají na slušnou společnost, jenž se zvrhne. Bohužel psychologie postav mě nepřesvědčila k lepšímu ohodnocení.

25.01.2021 3 z 5

Obrázky z českých dějin a pověstí Obrázky z českých dějin a pověstí Zdeněk Adla

Moje nejzamilovanější kniha, když jsem byl ještě dítě. Přečetl jsem ji tolikrát, že to ani nespočítám. Legendární kresby a chytrý způsob vyprávění, mě přiměl abych koupil i další knihy z této série mým dětem.

Ezopove bájky Ezopove bájky Ezop

Četl jsem několikrát (poprvé jako žák základky, pak jako student SOŠ, student VŠ a nakonec jako rodič a pracující člověk) a pokaždé jsem si vzal něco navíc. Člověk se pobaví a poučí zároveň.