uzivatel6305

Miluju, miluju, miluju! Nevím, kolikrát už jsem tuto knihu četla, ale je to přesně ta, po které sáhnu vždy, když mě nic nebaví.
Knížka je neskutečně lidská, humorná i smutná, ale hlavně s ohromným množstvím hlubokých myšlenek a výsměchu lidské hlouposti, nadutosti a vychytralosti. Myslím, že už nikdo nic podobného nikdy nenapíše. DOPORUČUJI

Jen kvůli letošní výzvě a jen díky audioknize a skvělé pani Renatě Volfové jsem byla schopna tuto s prominutím slátaninu dokončit. V knize nebyla snad ani jedna sympatická postava, Richenza mi neskonale svou protivnou, rozmazlenou náturou lezla na nervy, stejně jako její vztah s Jindřichem. Nechápu, že jí tak baštil.
Miluju historické knihy a životopisy od Folletta, Loukotkové, Archera, Weirové, Obermeiera, ale styl paní Vaňkové mě opravdu nenadchnul.
Musím přiznat, že nejsem odborník na českou historii, tak jsem se těšila, že se něco přiučím, ale nestalo se. Tolik postav najednou, tolik stejných jmen, tolik zbytečných scén
Omlouvám se všem fandům paní Vaňkové a na druhou stranu děkuji výzvě, že jsem tuto spisovatelku vyzkoušela. Nedoporučuji.

Další výborné pokračování od pana Archera. Ani chvilku se člověk nenudí. Zase se objevuje pár záporáků, ale ti opravdu stojí za to! Pěkně si u Cliftonovců vždycky zanadávám. Na celé sérii mě baví to zasazení do skutečné britské historie, je zde spousta detailů z života lidí té doby, popis voleb, ekonomika, práva žen a mnohé jiné. A ke všemu ten napínaví konec! To jsem vážně zvědavá na další díl.
Doporučuji.

Pořád milé počteníčko/posloucháníčko. Není to nic náročného a opravdu to nutí člověka k zamyšlení. Příběhy hlavních postav pokračují a vše je tak krásně a mile podáno. Po tomto díle mám opravdu chuť opět vyzkoušet meditaci, ale hlavně chuť se seznámit s Dalajlámou. Doporučuji.

Teda lidičky, já jsem opět nadšená! Moje milovaná Edithka a její neskutečný život podaný zase trochu jinak. Poslechla jsem tentokrát perfektně načtenou audioknihu s jejími nejlepšími písněmi a připomněla si zase ty její eskapády, milence, honbu za láskou, tu její rozporuplnou povahu, neuvěřitelnou pracovitost, štěstí a smůlu, nemoci a příliš brzký konec a dozvěděla se i pár novinek. Překvapily mě nemilé informace o její přítelkyni Simone Berteautové, jejíž knížku o této geniální zpěvačce a obrovsky silné ženě jsem četla pětkrát. Moc doporučuji dalším fandům. Užijte si to jako já. A hurá opět na film.

Skvělé! Kniha, která vás naprosto vtáhne, až máte pocit, že jste to všechno s Fridou prožili, nebo byli dokonce členy její rodiny. Poopravila jsem si o Fridě mínění, ve filmu mi až tak nevadila, ale podle knížky to byla naprosto rozmazlená, nevychovaná, sobecká, náladová, sebestředná, nevděčná a nevyspitatelná ženská. Chápu její neskutečné zdravotní komplikace, ale trocha pokory by nevadila. Ale o to víc člověka tento příběh baví. Je zde spousta informací z historie, o Mexiku, o Diegu Riverovi, komunistech, ale hlavně celý příběh dokazuje, že lidé jsou stále stejní a žádné horší generace neexistují, takové to “To za nás nebylo!” Bylo! A všechno. Moc doporučuji.

Asi budu za hlupáka, ale mě to moc nebere. Poslouchala jsem audioknihu a nemůžu si pomoct, pan Maxián mi pořád připomíná Spongeboba, má moc mladý hlas. Kniha se mi líbila, ale poslední třetina, v podstatě to nejdůležitější mě nenadchlo, ty české mafiánské čachry mi opravdu přijdou pouze nechutné. Navíc je kniha nějak moc povrchní. Nevím, jestli půjdu do dalšího dílu.

Fuj! Tak to bylo nechutný!!! Naprostý souhlas s Timkin, co víc dodat? Jediné, co mě udrželo při poslechu byla pekelně dlouhá cesta autobusem a ty dvě mrtvé holčičky. Mám sama čtrnáctiletá dvojčata a neumím si představit, že by jela v něčem podobném. Plno věcí bylo nelogických, mimo realitu, všechno přitažené za vlasy. Řekla bych, že autorka je sama trochu úchylná. A to Zmizelá byla opravdu skvělá. Další knížky od Flynnové odmítám.

Musím říct, že mně se to líbilo. Poslouchala jsem audio a bylo opravdu dobře namluvené. Zpočátku jsem nechápala, kdo je z minulosti a kdo z přítomnosti, ale brzy to člověku dojde. Do domu bych nevlezla, smlouvu bych nepodepsala, za architektem bych práskla dveřma,... Ale proč si nezaspekulovat? Postavy byly zajímavé, nikdo vyloženě sympatický, ale příběh i zápletka velmi dobré. Vzrušením asi usnete, ale i tak doporučuji.

Velmi ponurý příběh. Nechápu, kde se v lidech bere tolik síly a nadšení jít dál, když vám všichni hážou klacky pod nohy. Je to opravdu silné vyprávění se spoustou pro mě nových informací. Ta chudoba, nelidské životní podmínky, nenávist, závist, hloupost, hlad, smrt, nechápu, že toto je USA v minulém století. Naštěstí se ve vyprávění najde pár radostných chvilek, přátelství, láska, vzájemná pomoc, ale hlavně hodnoty, které jsou v dnešní době snad už nepochopitelné. Hodnotné čtení. O hvězdičku méně dávám jen za pomalý spád a že jsem knihu mohla na rozdíl od jiných i odložit.

Vážení a milí, zjistila jsem, že už teď má série naštěstí 8 dílů v angličtině !!! Zase jsme holt pozadu, ale máme nadějné vyhlídky .
Co u tohoto dílu musíte, je čtení ( v mém případě poslech) se stoprocentní pozorností. Jinak máte smůlu. Mně to totiž trošku uteklo.
Skvělé. Líbí se mi, že všechny díly probíhají velice krátce po sobě, takže v životech obou to také pokračuje dál, ale… Tentokrát mě štve Madison i Nate. Chovají se oba divně a asi bych jim ráda promluvila do duše!
Podle mě mohlo přežít mnohem víc lidí, protože Wendy to fakt tentokrát kosí.
Plusy: jste napjatí od začátku do konce. Do téměř poslední chvíle netušíte. Furt se něco děje.
Líbilo. Doporučuji.

Bohužel velké zklamání
Četla jsem spoustu knih o černošské otázce, psala i závěrečnou práci na toto téma, a asi proto mě tento příběh opravdu nenadchnul. Srovnávání této knihy s Chaloupkou strýčka Toma skutečně není na místě. Ale proč?
Celý příběh je jen a pouze ponurý, neobjevují se žádné skvělé postavy, některé jsou zajímavé, ale ty nevydrží dlouho. V celé knížce není ani jiskřička naděje, lidé se nechovají hezky, situace je mnohdy neřešitelná a celkový děj je nudný a pochmurný. Nic moc velkého se neděje, na to že se jedná o dobu těsně po občanské válce a propuštění otroků na svobodu by mohl být příběh mnohem dobrodružnější, propletenější a hlubší.
Audioknihu tentokrát nezachránila ani má oblíbená Martina Hudečková, možná také nebyla tak nadšená z celého vyprávění, a spíš bych na jejím místě viděla muže.
Už jsem se nemohla dočkat až kniha skončí a musím ještě dodat, že se mi častokrát stalo, že jsem nedávala pozor.
Nemohu doporučit.

A zase velká spokojenost. Tento díl byl zase o kapánek lepší. Moc se mi líbilo prostředí, nepřekonatelné dialogy plné sarkastického niedlovského humoru, který mi vždycky zlepší náladu.
Postavy jsou popsány fantasticky, jen je jich tu opravdu hodně a člověk se v nich trošku ztrácí.
Každopádně se těším na další díl. Připadá mi, že František je někdo z rodiny. :) Doporučuji

Lidičky, to bylo krásný!
Začátek se rozjížděl pomaleji a nebyl tak detailní, ale druhou generací se příběh skvěle rozjel.
Mám moc ráda, když jsou v historických románech uvedena fakta, která čtenáře zasvětí do té doby, v té určité zemi a ještě v souvislosti s ostatními, sousedními zeměmi.
Podnikání v Palermu na začátku 19.století muselo být něco, a ke všemu společnost, která vás neuznává a snad ve všech směrech vám háže klacky pod nohy. Spojují se tu tradice a naproti tomu lidská schopnost a moderní myšlení a vynálezy.
Na konci zjistíte, že se děje pořád to samé dokola, a že lidstvo se prostě nepoučí. Viz. epidemie cholery. A do toho všeho je tu přezírání a nedocenění žen a jejich závislost na mužských rozhodnutích, které leckdy trvá doposud.
Moc doporučuji a sama se těším na další díly.

Tak tomu říkám Thriller! Kniha se v podstatě nedá odložit, ale u Johna Marrse nás to asi ani moc nepřekvapuje.
Propletený příběh dvou žen a jejich minulosti. Nevíte, komu fandit, koho víc nesnášet a s každou stránkou se vyjasňuje další záhada a nastává další překvapení. Bezvýchodná situace, láska, nenávist, msta, posedlost... Tak to byla opravdu jízda.
Styl Johna Marrse nemá chybu. Dokáže napínat čtenáře až k prasknutí a jeho fantazie nezná mezí. Je to propletené, spousta skoků v čase, ale nakonec se vše dává do kupy a asi jen málokdo dokáže všechno prokouknout, a ke všemu ten konec je opravdu šokující.
Mrzí mě, že u nás byly přeloženy pouze čtyři knihy tohoto autora, a audiokniha je zatím jen jedna. Myslím, že patří mezi současnou britskou špičku.
Moc a moc doporučuji. To si užijete.

Miluju styl pana Niedla, je to náš český Eriček Remarque, tolik mi ho připomíná! Byla jsem moc zvědavá, jak příběh bude pokračovat a František opět nezklamal. Vše bylo jako vždy napínavé, postavy skvěle vykreslené, objevuje se opět Niedlův sarkastický humor, výborné dialogy, boj za spravedlnost, i když spíše jen tu hlavního hrdiny a máme tu i přátelství a lásku. Sice je tu mrtvol jak u Stalingradu, ale to k tomuto románu prostě patří.
Jednu hvězdičku odebírám proto, že první díl se mi líbil přeci jen o trochu víc. Ale vřele doporučuji.

Poslechla jsem jako audioknihu. Je to hluboký, malinko komplikovaný příběh, originální a zvláštní. Asi by bylo ideální si ho poslechnout dvakrát.
Když jsem začala poslouchat, málem mě odradil začátek, který je opravdu zdlouhavý a člověk pořád čeká, co z toho vyleze, ale nebojte, vyleze! Najednou se vše prolomí a člověk prostě musí poslouchat, má to spád, spoustu překvapení, jeden milenec, více milenek, doba, hloubka, žárlivost, láska, soucit, vzájemná pomoc, nenávist, silné osobnosti,… a nakonec zase ten milenec. Je to krásné, hluboké a člověk chápe proč všechno to podvádění.
Interpretka Martina Hudečková, je jako obvykle geniální a příběhu dodává o to větší šťávu, zato Jaromír Meduna se mi vůbec nelíbil.
Každopádně, doporučuji, nebudete litovat.

Tak to byla opravdová krása. Tím stylem mi tady pan Niedl svou hloubkou a city velmi připomíná mého milovaného Remarquea. Příběh není moc veselý, ale taaaak pravdivý, bez příkras, plný životních zkušeností a ponaučení, prostě to, co každý z nás někdy v životě zažil anebo je i rád, že to nezažil.
Poslouchala jsem jako audioknihu a na hlas pana Švarce jsem si musela zpočátku zvyknout, ale nakonec se mi líbil i právě kvůli jeho skvělému výkonu.
Moc doporučuji. Obzvlášť milovníkům EMR.

Opravdu silný příběh. Některé části mi připadaly krapet zdlouhavé, ale později jsem si uvědomila, že to vlastně k příběhu patřilo.
Mám ráda knihy z USA, každý stát je jiný, originální, s vlastními specifiky, historií, krajinou i lidmi, a pořád je to jedna země.
Susan pochází ze státu New York, ale je to zcela jiný New York než ten, který známe z filmů, a člověku připadá, že se snad ani nemůže jednat o 21. století. Taková chudoba a ponurost.
Příběh je syrový a tak nějak jsem cítila, že je to podle skutečnosti a podle doslovu jsem nebyla daleko od pravdy. Chudák ženská, tohle vše si prožít, taková bezmoc! I když na druhou stranu se dokázala perfektně vyprovokovat k akci.
Od začátku jsem tušila, že ta poprava nebude jen tak a uhádla jsem. Je to proti lidskosti. Ale doporučuji, je to velmi dobře napsané.

A konec je kde? Huldar a Freya? Nějak jsem z toho rozpačitá. Začátek byl opravdu silný, ale pak se to tak všechno zamotalo, že jsem se musela neustále vracet, což nebylo u této série poprvé. Zbytek knihy už tak silný nebyl a leckteré vztahy mi připadaly opravdu povrchní.
Příběh celkově byl dobrý, postavy skvěle vykreslené, ale kapitoly před koncem byly jedna velká motanice a konec nepřestával překvapovat, až mi to přišlo vážně přitažené za vlasy. Co mě bavilo během celé série byl popis Islandu a Reykjavíku samotného.
Ještě uvidím, jestli s Yrsou budu pokračovat dál.