Varjohukka Varjohukka komentáře u knih

Luna a ryba Luna a ryba Lisa Aisato

Tohle byl hodně zvláštní příběh, takový až magický. Ilustrace opět nádherné. Dcerka (3) se ze začátku trošku bála té zubaté ryby, ale konec to zachránil.

27.05.2020 5 z 5

I příšery si čistí zoubky! I příšery si čistí zoubky! Jessica Martinelo

Další pěkně zpracovaná kniha pro děti o čištění zubů. Dcerka ji miluje a musíme číst pořád dokola. Nejen my lidi, ale i "bubujové" si musí čistit zoubky!

27.05.2020 5 z 5

Charlie a já Charlie a já Mark Lowery

Od autora jsem četla vše, co dosud vyšlo v češtině a těšila jsem se opět na záchvaty smíchu, které mám s jeho knihami spojené. Tentokrát se nekonaly, ale i přesto se mi příběh dvou zvláštních bratrů docela líbil, četl se v podstatě sám a stránky příjemně ubíhaly. Pak ale přišel konec a ten dal knize naprosto jiný rozměr!

03.03.2020 5 z 5

Veselá kniha o malém krtkovi Veselá kniha o malém krtkovi Zdeněk Miler

Taková česká verze obrázkových příběhů Jaro, Léto, Podzim, Zima, Noc (Rotraut Susanne Berner), ale s krtečkem, který je dětmi velmi oblíbený.
Dcerka se ke knize neustále ráda vrací a vždy objeví něco nového.

18.08.2019 5 z 5

Já a ty Já a ty Niccolò Ammaniti

Knihu pochopí nejvíc asi těžcí introverti ;)

02.02.2015 4 z 5

P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

Četla jsem v angličtině, příjemná oddechovka, klasická westovka :)

19.10.2024

D.O.M.E.K. D.O.M.E.K. Aleksandra Machowiak Mizielińska

Velmi zajímavá kniha ukazující různé zvláštní domy z celého světa. Nad některými jsme s dcerou nevěřícně vrtěly hlavami a musely jsme si je vyhledat na internetu, jak vypadají doopravdy.

18.10.2024 4 z 5

Holmes z Kjóta 8 Holmes z Kjóta 8 Mai Močizuki

No vida. Zdá se, že se konečně někam dostáváme...

27.08.2024 4 z 5

Gannibal 3 Gannibal 3 Masaaki Ninomija

Atmosféra začíná houstnout ještě víc než v předchozím díle, setkáváme se s novými postavami a odhalují se nové hrůzné skutečnosti.
Přišlo mi, že iritující chování postav se v tomto díle lehce zmírnilo.

19.06.2024 4 z 5

Jednorožec Jenda a jeho emoce - Žárlím Jednorožec Jenda a jeho emoce - Žárlím Aurélie Chien Chow Chine

Příjemně nás překvapilo, že vyšly další díly knížek o emocích s malým jednorožcem, kterému se mění barva hřívy dle nálady. Tyto knihy patřily tak 3 - 4 roky zpět k našim nejčtenějším. I tento díl je velmi povedený.
Jediné nepříjemné překvapení je změna jména malého jednorožce. Z Emila je najednou Jenda.

08.05.2024 5 z 5

Moje! Moje! Klara Persson

Tahle kniha mě zaujala vtipným obrázkem na obale a ilustrace uvnitř nejsou o nic méně vtipné. Stejně jako i celý příběh.
Holčička Berta čeká návštěvu. Její kamarád Tobík si k ní má přijít hrát. No jo, ale co když si bude chtít půjčit její nejoblíbenější hračku - plyšovou veverku? Maminka navrhne, že by mohly veverku schovat do skříně, a může si s ní zase hrát až Tobík odejde. Holčička postupně do skříně schovává všechny hračky, pokračuje nábytkem a dalším vybavením bytu. Schová také vanu, ledničku a dokonce i maminku. Nakonec i Tobíka.
No jo, ale s čím a s kým si teď bude hrát?
Vtipná kniha o tom, že je přece jen někdy lepší se s ostatními dělit.

01.02.2024 4 z 5

Vlásky Vlásky Magdalena Takáčová

Dcera (6) si sama knihu vybrala v knihovně a líbila se jí, i když je spíš pro ty nejmenší děti. Ilustrace jsou nádherné.

17.11.2023 4 z 5

Sláva naší královně Sláva naší královně Erica David

Další skvělé příběhy královny Elsy a její sestry Anny, které moje dcera miluje. Nechybí ani sněhulák Olaf, Kristoff se Svenem či Potulný Oaken.

14.09.2023 4 z 5

Velká šance Velká šance Jeffrey Patrick Kinney

Jako již tradičně na Vánoce jeden poseroutka. Stále baví.

29.12.2021 5 z 5

Pohodové rodičovství Pohodové rodičovství Milan Studnička

Opět jedna z knih, které by měly být povinné pro všechny rodiče.

28.07.2021 5 z 5

Anglicko-český slovník idiomů Anglicko-český slovník idiomů Břetislav Kroulík

Jestli něco nesnáším víc než frázová slovesa, tak jsou to idiomy. I tenhle slovník jsem hojně využívala.

06.09.2020 4 z 5

Garfield se užírá Garfield se užírá Jim Davis

Prostě Garfield :)

12.08.2020 5 z 5

Malý mýval Nemyjsa Malý mýval Nemyjsa Britta Sabbagová

Momentálně jedna z našich nejoblíbenějších knížek pro děti. Dcerka (3) ji vyžaduje číst každý den. Vtipný, milý příběh doplňují nádherné ilustrace.

23.06.2020 5 z 5

Míťa sám na světě Míťa sám na světě Jens Sigsgaard

První knížka, kterou si pamatuji ze svého dětství. Zakoupila jsem nové vydání pro dcerku a jsem zvědavá, jestli se jí bude líbit stejně tak jako kdysi mně.

Doplnění: Dcerce (5) se také moc líbí.

05.06.2020

Lízinka hledá poklad Lízinka hledá poklad Alexander Steffensmeier

A zase ta Lízinka a její dobrodružství. Další nádherně ilustrovaná knížka plná vtipných detailů, které ocení i dospělí.

05.06.2020 5 z 5