Varjohukka komentáře u knih
Tohle byl hodně zvláštní příběh, takový až magický. Ilustrace opět nádherné. Dcerka (3) se ze začátku trošku bála té zubaté ryby, ale konec to zachránil.
Další pěkně zpracovaná kniha pro děti o čištění zubů. Dcerka ji miluje a musíme číst pořád dokola. Nejen my lidi, ale i "bubujové" si musí čistit zoubky!
Od autora jsem četla vše, co dosud vyšlo v češtině a těšila jsem se opět na záchvaty smíchu, které mám s jeho knihami spojené. Tentokrát se nekonaly, ale i přesto se mi příběh dvou zvláštních bratrů docela líbil, četl se v podstatě sám a stránky příjemně ubíhaly. Pak ale přišel konec a ten dal knize naprosto jiný rozměr!
Taková česká verze obrázkových příběhů Jaro, Léto, Podzim, Zima, Noc (Rotraut Susanne Berner), ale s krtečkem, který je dětmi velmi oblíbený.
Dcerka se ke knize neustále ráda vrací a vždy objeví něco nového.
Četla jsem v angličtině, příjemná oddechovka, klasická westovka :)
Velmi zajímavá kniha ukazující různé zvláštní domy z celého světa. Nad některými jsme s dcerou nevěřícně vrtěly hlavami a musely jsme si je vyhledat na internetu, jak vypadají doopravdy.
Atmosféra začíná houstnout ještě víc než v předchozím díle, setkáváme se s novými postavami a odhalují se nové hrůzné skutečnosti.
Přišlo mi, že iritující chování postav se v tomto díle lehce zmírnilo.
Příjemně nás překvapilo, že vyšly další díly knížek o emocích s malým jednorožcem, kterému se mění barva hřívy dle nálady. Tyto knihy patřily tak 3 - 4 roky zpět k našim nejčtenějším. I tento díl je velmi povedený.
Jediné nepříjemné překvapení je změna jména malého jednorožce. Z Emila je najednou Jenda.
Tahle kniha mě zaujala vtipným obrázkem na obale a ilustrace uvnitř nejsou o nic méně vtipné. Stejně jako i celý příběh.
Holčička Berta čeká návštěvu. Její kamarád Tobík si k ní má přijít hrát. No jo, ale co když si bude chtít půjčit její nejoblíbenější hračku - plyšovou veverku? Maminka navrhne, že by mohly veverku schovat do skříně, a může si s ní zase hrát až Tobík odejde. Holčička postupně do skříně schovává všechny hračky, pokračuje nábytkem a dalším vybavením bytu. Schová také vanu, ledničku a dokonce i maminku. Nakonec i Tobíka.
No jo, ale s čím a s kým si teď bude hrát?
Vtipná kniha o tom, že je přece jen někdy lepší se s ostatními dělit.
Dcera (6) si sama knihu vybrala v knihovně a líbila se jí, i když je spíš pro ty nejmenší děti. Ilustrace jsou nádherné.
Další skvělé příběhy královny Elsy a její sestry Anny, které moje dcera miluje. Nechybí ani sněhulák Olaf, Kristoff se Svenem či Potulný Oaken.
Jako již tradičně na Vánoce jeden poseroutka. Stále baví.
Opět jedna z knih, které by měly být povinné pro všechny rodiče.
Jestli něco nesnáším víc než frázová slovesa, tak jsou to idiomy. I tenhle slovník jsem hojně využívala.
Momentálně jedna z našich nejoblíbenějších knížek pro děti. Dcerka (3) ji vyžaduje číst každý den. Vtipný, milý příběh doplňují nádherné ilustrace.
První knížka, kterou si pamatuji ze svého dětství. Zakoupila jsem nové vydání pro dcerku a jsem zvědavá, jestli se jí bude líbit stejně tak jako kdysi mně.
Doplnění: Dcerce (5) se také moc líbí.
A zase ta Lízinka a její dobrodružství. Další nádherně ilustrovaná knížka plná vtipných detailů, které ocení i dospělí.