Vecko99

Vynikající detektivka, která nám dále odkrývá osobnoct Harryho Hole, který je na jedné straně brilantní detektiv, ale na druhé člověk, který veškeré špatné věci musí utopit v alkoholu. V této knize Nesbø brilantně popisuje několik příběhů, odehrávajících se v období asi 50 let, aby je nakonec všechny propojil a odhalil tím vraha. V této knize také poprvé vystupuje Harryho úhlavní nepřítel z detektivního sboru.

Jedna z klasických knížek pro děti, kterou čtou rádi i dospělí...

Pro mě jednoznačně nejlepší knižka od Maye. Nechybí jí vůbec nic a několikrát jsem se k ní vrátil a ve filmové podobě se k ní vracím skoro každý rok. Klasika, kterou snad musel číst každý kluk.

Verne věděl jak napsat poutavou knihu pro mládež a myslím, že v této to plně dokázal. Každý po přečtení této knihy snil o tom jaké je to mít dva roky prázdnin :)).......

Co dodat k této naprosté klasice, kterou každý četl a pokud ne, tak aspoň viděl film...

Jedna z mých nejoblíbenějších knih, která pojednává o válce, ale hlavně také o důvěře a přátelství.

První kniha o svérázném detektivovi, který si vše dělá dle svého a skoro nikoho nerespektuje, ale díky svým metodám má úspěch. Tento příběh se odehrává v Austrálii, kam je Hole poslán jako vyslanec norské policie. Jo Nesbø má originální způsob vyprávění, kterým vás donutí přečíst knihu skoro jedním dechem.

Jako jednu z mála knih od Maye si jí ještě pamatuji a osobně jí považuji za jednu z nejlepších od něj.

Vynikající pojednání o tom, že ten kdo byl jednou ve válce a šlo mu každý den o život má už jiné priority než ostatní a jeho začlenění do poválečené společnosti je těžké, někdy nemožné....

Jedna z nejlepších a zároveň i nejsmutnějších knížek od Ericha pojednávající o přátelství a lásce.

Druhý díl Millenia s prvním tolik nesouvisí. Sice dále rozvíjí osudy dvou hlavních hrdinů, ale tentokrát je to hlavně o minulosti Lisbeth a spíš než detektivka je to temný thriller. Škoda konce, který nemusel být tak přitažený za vlasy.

Povedené špionážní drama, které se velmi dobře čte i těm, kteří neholdují tomuto žánru.

Nejslabší z trilogie, ale rozhodně ne špatný román, který uzavírá osud Lisbeth a její rodiny.

Vynikající severská detektivka. Někomu se může zdát ze začátku nudná, ale je to nutné, aby se poté čtenář vyznal v množství postav, které v tomto prvním dílu vystupují.

Jak už je u zvykem, opět nám autor servíruje propracovanou detektivku, v kterém se tentokrát musí spojit se svým hlavním nepřítelem, aby mohli vyšetřit Harryho poslední případ u policie.

Další skvělé pokračování osudů Harryho Holea. Nejen, že sledujeme jak se Harry se popasuje s dalším zločinem, ale zároveň víc a víc nahlížíme do Harryho života. Vedlejší linka knihy je neméně zajímavá a Harry je dál posedlý tím přijít na to, kdo mu zabil kamarádku ze sboru.