Venda32 Online Venda32 komentáře u knih

Já, Steve Já, Steve George Beahm

Kniha na mě působí dojmem rychlokvašky. Hlavně něco o Stevovi napsat a napakovat se na něm. Sebrat pár citátů, seskládat je dohromady a vydat z nich knihu. No, nevím.
Tři hvězdy jsou za to co řekl Steve Jobs, jinak bych použil horší hodnocení. Bohužel.

16.02.2020 3 z 5

Pedagogika pro učitele Pedagogika pro učitele Alena Vališová

Při studiu na VŠ byla kniha zmiňována velmi často jako doporučená literatura. Že by mi však nějak výrazněji pomohla při vytváření otázek k učení, to se opravdu říct nedá.

09.02.2020 3 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Druhá přečtená kniha od prince Ládíka. První byla 40 dní pěšky do Jeruzaléma. Takže úvodem malá změna v pojetí podávání kapitol. Kapitoly nebyly číslovány jako jednotlivé dny, ale naštěstí byly pojaty krátce, takže tempo čtení bylo stejně svižné jako u předchozího dílu. Znovu jsem si připadal jako bych šel bok po boku s Ladislavem (mým povoláním je učitel, ale narozdíl od těch čínských bych dokázal mlčet:-). Malinko rušivě pro někoho můžou působit relativně často využívané vyumělkované rýmy. Všechno ale v mých očích přebije epilog, kdy je naše krásná vlast vykreslena autorem takovým skvělým způsobem, že nemilovat jí by bylo těžké. Super práce.

02.02.2020 5 z 5

Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích 1. Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích 1. Vítězslava Klimtová

Dneska jako dospělák už klidně dám pět hvězdiček, knížka si je fakt zaslouží. Ale tenkrát, daleko mladší, to jsem měl strach, to bych knížku vysoko nehodnotil :-)))

01.02.2020 5 z 5

Za trest Za trest Dick Francis (p)

Obdržel jsem jako dárek, bez předchozí zkušenosti s Francisem. A musím uznat, že po pár stránkách mě knížka přesvědčila, že jí chci dočíst dokonce. Dostihy a tématika koní příliš neobtěžovala, kniha je spíše zaměřená na volební kampaň otce hlavního hrdiny.

12.01.2020 5 z 5

Včelí medvídci od jara do zimy Včelí medvídci od jara do zimy Jiří Kahoun

Vzhledem k délce jednotlivých příběhů ideální před spaním. Příběhy jsou napsány jednodušše, srozumitelně a vtipně. Takže kromě dcery poslouchá také maminka :-)

07.01.2020 5 z 5

Hoši, děkujeme! Hoši, děkujeme! Karel Felt

Perfektní počtení o jedné zlaté generaci fotbalistů a jejich snové a úspěšné cestě. I dnes s odstupem několika let stojí za přečtení.

07.01.2020 5 z 5

Rebel - osobní zpověď Tomáše Řepky Rebel - osobní zpověď Tomáše Řepky Karel Felt

Řepku buď rádi máte nebo ne. Já patřím do druhé skupiny. To však nestojí v cestě si přečíst životopis úspěšného sportovce, to popřít nejde. A to kniha nabízí. Možná bych čekal ještě více zážítků.

07.01.2020 3 z 5

Jak jsem se mýlil v politice Jak jsem se mýlil v politice Miloš Zeman

Četl jsem v době vydání knihy. Takže v nejvíc exponované době. A to kniha určitě za přečtení stála. V dnešní době, když by jí četl někdo, komu chybí znalosti a souvislosti té doby, zřejmě by mu některé věci unikaly.

04.01.2020 4 z 5

Zeměpis světa - encyklopedie Zeměpis světa - encyklopedie Victoria Egan

Hledáte-li zdroj informací o konkrétním státě, zde jej najdete. Mínusem je neaktuálnost knihy v dnešní době. Já hodnotím provedení v době vydání knihy. Tehdy světu nevládl internet a tak autor u každého státu do popisu dal i statistická data, která samozřejmě zastarávají. V tehdejší době však pro žáky/studenty neocenitelný zdroj informací.

03.01.2020 5 z 5

Stručná historie času Stručná historie času Stephen W. Hawking (p)

Myslím, že kniha (téměř) sjednotí všechny zde komentující. Je zajímavá, ale leckdy se člověk trochu ztratí, aby se o několik dalších stran vynořil :-)

02.01.2020 4 z 5

Freddie Mercury Freddie Mercury Selim Rauer

Pocit před začátkem čtení? Všechno jasné, co nového se můžu dozvědět? Pocit na konci wau!
Kniha je krásným, jednoduchým a přehledným průřezem dětstvím Freddieho (pardon Farookha:-), počátky, vrcholem i koncem kariéry nejen Freddieho, ale i Queen. Krásně ukazuje, jak byli členové propojení a jak se vlastně doplňovali, aby celkem byl jednoduše Queen.
Konec knihy slabší povahy obrečí. Žádná ostuda, kniha je prostě tak skvěle napsaná.

27.09.2024 5 z 5

Zvěrolékař a jeho přátelé Zvěrolékař a jeho přátelé James Herriot (p)

Když jsem kdysi dávno dostal knihu Zvěrolékař a kočičí historky nevěřil jsem, že mě bude bavit kniha o léčení zvířat. Teď jsem v rámci čtenářské výzvy sáhl po tomto skvostu, který na mě doma v knihovně čekal a pořád ho předbíhaly jiné knihy :-). Výborně jsem se opět pobavil. Pan Herriot dokáže i poměrně smutné věci podat skvělým způsobem. Kniha je poutavá od začátku do konce. Vypráví nejen o pracovních historkách, ale jsou zde informace také o rodině, zákaznících, kolezích...

20.02.2024 5 z 5

Králíček Sameťáček Králíček Sameťáček Margery Williams

Od začátku do konce jsem přemýšlel jestli je to kniha i pro menší čtenáře. Každopádně pokud je kniha předobrazem Příběhu hraček nebo Vánočního prasátka, tak žák přerostl učitele.
Kniha má určitě v době nějaké moudro a motivaci k zamyšlení. Pro mě to ale byla jen splněná čtenářská výzva. Přišlo mi, že se jedna myšlenka, jedna věta táhne celou knihou. Negativní dojem dokreslují ponuré ilustrace.

18.02.2024 2 z 5

Věčná Slavia 130 let Věčná Slavia 130 let Vítězslav Houška

Křesťané mají Bibli, Američané svou Ústavu a my, slávisté, tuto nádhernou knihu. Už když vidíte přebal, kniha nepůsobí laciným dojmem. Zážitek se umocní při otevření a listování pevným křídovým papírem.
Kniha je rozdělena do několika částí, které mapují jednotlivá zvolená historická období.
Na konci jsou historická fakta, zajímavosti, ale také třeba texty chorálů nebo slávistických hymen.
Celá kniha je prošpikována řadou fotografií.
Mínusem je poměrně velký počet překlepů.

28.01.2024 5 z 5

Biblické příběhy pro děti Biblické příběhy pro děti Diane Le Feyer

Nádherná kniha. Texty pro děti výborně zpracovány a nenásilně převyprávěny. Opravdu krásné ilustrace.
Vybrány příběhy ze Starého i Nového zákona.

03.01.2024 5 z 5

Lady Susan Lady Susan Jane Austen

V rámci čtenářské výzvy to byla moje soukromá výzva. Zpočátku jsem měl pocit, že knihu nedočtu. V úvodu byli složitější se orientovat v dopisech kdo je kdo a ke komu jak spřízněn. Postupem času jsem byl zvědavý, jak ti celé dopadne. Navíc kniha je opravdu útlá. Přečíst ji jde za kratší odpoledne.
A o čem to bude? Dáma intrikánka z Anglie 19. století:-)

11.11.2023 3 z 5

Revizor Revizor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Nadčasové dílo, které mistr spisovatel namíchal z nesmrtelných lidských ingrediencí. Trošku hlouposti, špetku vypočítavosti, maličko lstivosti a krapánek drzosti. Stačí promíchat a můžete podávat a servírovat v jakékoliv době.
Jen jsem nějak pořád čekal, kdy se to rozjede. A ono tak nějak pořád nic. Popis roli od autora už byl jaksi navíc. Tedy za mě.

10.09.2023 3 z 5

Fotbalové devadesátky Fotbalové devadesátky Štěpán Filípek

Výborně sepsané. Dobře rozdělené do jednotlivých kapitol. Doplněno zajímavými rozhovory. Kdo pamatuje tu dobu knihu asi ocení a docení více než ten, kdo jí má skoro jako encyklopedické vydání :).
Přečteno na v podstatě na jeden zátah.

07.08.2023 5 z 5

Jirkův vesmírný lov pokladů Jirkův vesmírný lov pokladů Stephen William Hawking

Kniha pro mladší čtenáře, kterou si klidně přečte i čtenář dospělý. Pro vědomostní obohacení v pohodě stačí přečíst si šedé vložené textové přílohy. Ale kniha je napsána tak skvěle, že se nenásilně čtenář dozví další fakta o vesmíru i z textu samotného příběhu.
Rád si přečtu i další díly.

04.06.2023 5 z 5