Vendy1993 Vendy1993 komentáře u knih

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

tak to je knížka přesně pro mě ;) hezky jsem si u toho oddechla a je to velmi pěkně napsané. je pravda, že jsem jí četla až když jsem už viděla film, ale tentokrát se mi knížka líbila o malinký kousek víc ;) většinou to bývá naopak...

28.05.2021 4 z 5

Gabrielovo inferno Gabrielovo inferno Sylvain Reynard

Dobrá knížka, jelikož jsem nejprve viděla film tak jsem se bála jak to bude s knihou ale musím říct že knížka stejně dobrá jako film nebo obráceně ;)

20.05.2021 3 z 5

Pred nami Pred nami Anna Todd

Celkem ok...i pár nových informací o postavách... četlo se to celkem dobře

30.03.2021 3 z 5

Deníček moderního fotra 3 aneb Historky z rodičovského podsvětí Deníček moderního fotra 3 aneb Historky z rodičovského podsvětí Dominik Landsman

opět skvěle napsané a velmi jsem se pobavila ;)

09.02.2021 4 z 5

Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

no a závěr....z pana Greye se stal manžel a zdá se, že i když je tam sexu stále dost a dost....je poznat, že je jiný....úplně nevím jestli je to dobře....Ana je skoro furt stejná (ve filmu jí akorát přidají sebevědomí tím, že jí líp obléknou....co to jako má být?), takže mi přijde nefér, že pan Grey se tolik změnil....njn...láska dělá divy zdá se....

08.02.2021 2 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

a pokračování ;) tentokrát ta Anina vnitřní stránka (bohyně) není tak znát (nebo už jsem tak otupěla z prvního dílu, že už mi to nevadilo) což beru jako plus. Co se týče pana Greye...ten je pořád stejný, sice tam menší posun je ale to nejlepší si spisovatelka nechala do posledního dílu

08.02.2021 3 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Můj úplně první erotický román....četla jsem ho v době kdy už se vědělo, že bude film a já chtěla nejprve přečíst knihu abych mohla porovnávat....no takhle....ta Anina vnitřní bohyně.....tu bych vraždila....to jako jo....občas se Anna opravdu chová úplně pitomě....ona to vlastně je taková pohádka...akorát pro dospělé....tohle se v reálu asi moc holkám nepřihodí ;) co se mi ale docela líbilo byly popisné pasáže při sexu....občas sice dlouhé ale člověk si někdy rád představí co je psáno ne? ;)

08.02.2021 3 z 5

Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Moje první knížka s osvětimskou tématikou. Proboha :( ještě pořád mě dostává co za zrůdy to chodilo po Zemi a co všechno si lidé museli vytrpět. V tomto případě děti :( na knížku jsem vlastně narazila, když jsem viděla video s Evou Mozes, kde vyprávěla co zažila a já věděla, že si to chci i přečíst. Je to tak smutné a zároveň i dojemné jak sestry, kterým bylo teprve 10 let nikoho jiného neměly a musely si pomoct samy. Jak přežívaly a pomáhaly si. Jak na sebe myslely...jak byly ve spárech toho monstra....hlavně Miriam, na které prováděli více pokusů. Jak Eva musela být silná za obě.......i teď mi to vhání slzy do očí....jsem hrozně ráda, že obě ty osvětimské hrůzy přežily.

Čekání na Godota Čekání na Godota Samuel Beckett

ach můj bože.....nejtěžší knížka jakou jsem kdy četla....fakt, že jo....vybrala jsem si jí jako jednu z maturitních knížek a trpce jsem litovala. Tohle opravdu není čtivo pro každého. Všichni by si měli stokrát rozmyslet jestli si to chtějí opravdu přečíst. Je to tak zvláštní, hrozně se to táhne a jakmile jsem otočila stránku tak jsem hned zapomněla co bylo na té předchozí....chce to celou mysl čtenáře, aby se do toho opravdu začetl a pomalu to procházel...není tam prostor na oddych, protože jakmile přestanete číst tak je těžké se do toho zase dostat....podle jiných komentářů je mi jasné, že nejsem čtenář pro tuto knížku. Že určitě má své příznivce, kteří jí přečetli s chutí, všemu rozuměli a bavili se u ní....bohužel k nim nepatřím ale ještě bych to ráda viděla na divadle...třeba bych změnila názor ;)

04.02.2021 2 z 5

Mister Mister E. L. James (p)

tohle je něco úúúplně jiného než 50 odstínů a přeci jen jsou tam podobnosti ;) např. bohatý kluk a chudá holka, kluk co rád sex, holky co mají stejné počáteční písmena ve jméně, klavír....je pravda, že to trochu vypadá jako by autorka pořád psala o stejné věci jen jí trochu poopravila aby se neřeklo....ale pokud to tak je tak i tak se jí to celkem povedlo ;) a teda Alessia mi přijde mnohem zajímavější než Anastasie.....

04.02.2021 5 z 5

Darker Darker E. L. James (p)

druhý díl napsaný z Christianova pohledu a opět lepší než když si to čtu z pohledu Anny (boha ona je taky někdy pěkná kráááááá.....). Už se těším na poslední díl ;)

04.02.2021 4 z 5

Grey: Padesát odstínů šedi pohledem Christiana Greye Grey: Padesát odstínů šedi pohledem Christiana Greye E. L. James (p)

rozhodně lepší než z pohledu Anny ( ta její vnitřní bohyně mě nepřestane sr... asi nikdy)...je to víc surové a víc realistické....za mě bezva myšlenka napsat to i z jeho pohledu ;)

Pouto Pouto Anna Todd

tak jako nevím co k tomu ještě dodat....komentář jsem už napsala k první knížce a vlastně se hodí na celo sérii ;) pohodové čtení když nemáte co dělat a chcete si odpočinout od těžkých myšlenek a věcí kolem Vás ;) teď už jen ctrl+c a pak ctrl+v a hodit to do zbytku série ;)

Tajemství Tajemství Anna Todd

Přiznání Přiznání Anna Todd

Polibek Polibek Anna Todd

haha...z celé téhle série zaplesalo moje srdéčko, protože jsem pořád tak trochu puberťák (i v 27 letech ;) ) a hlavně to zalepilo trošku mezeru po 50 odstínech...a přece je to trošku jiné....opravdu se není čemu divit že tomu říkají 50 odstínů pro mládež, protože to tak je ;) teda kromě BDSM praktik ;) nutno říct že Tessa je někdy pěkný poděs a Hardinovi bych občas jednu ubalila za to jakej je kretén ale jinak je to prostě pohodové čtení u kterého si odpočinete a na nic nemusíte myslet

04.02.2021 4 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Přeci jen, příběh Cilky je o dost jiný než příběh Laleho. Ten Osvětim přežil a mohl s Gitou začít žít podle toho jak oni sami chtěli. Cilka naproti tomu šla z bláta do louže, protože po hrůzách z koncentračního tábora musela do gulagu....Když jsem to začala číst říkala jsem si, že chudák holka má neuvěřitelnou smůlu. Ale taky je to holka, která má neuvěřitelné odhodlání přežít. Velmi silný příběh s naštěstí dobrým koncem a také knížka, kterou jsem musela přečíst od začátku do konce jedním dechem.

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Celkově moje druhá přečtená knížka s osvětimskou tématikou....velmi silný příběh. Je pozoruhodné jak dokázal Lale přežít a ještě se snažil pomáhat lidem okolo sebe i když to ne vždy šlo...nemám slov a jsem ráda že jak on tak Gita přežili, našli se a nakonec spolu i žili.

04.02.2021 5 z 5

Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech Dominik Landsman

také velmi vtipné, ale četlo se mi to trochu hůř než první díl...ale je hezké si díky tomu vzpomenout na vlastní mateřské ;) naštěstí pro mě já žádného Čeňka doma nemám :D

03.02.2021 4 z 5

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

první díl :D jen si vzpomenu a už se zase chlámu :D skvěle napsané ;) až jsem si vzpomněla na svoje dvě mateřské ;)

03.02.2021 5 z 5