Venny345 Venny345 komentáře u knih

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Sarkasmus a ironie kastelána Josefa mě vždy dostanou! :D Jinak další nádherný, růžový, béžový díl! :)
Ale taky musím poznamenat, jak to je dál? Nutně si potřebuji přečíst další díl.:D

19.10.2018 4 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

...a jedu dál, na vlně humoru aristokratické série..
Teď seriózně; příhody aristokratky Marie mě prostě baví. A nevím co víc bych dodala, snad jen to, že další díly nenechám dlouho ležet ladem. :)
P.S. První díl, mi přišel o malilinko lepší, ale to je zanedbatelné. :)

18.10.2018 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Musím říct, že kniha opravdu splnila svůj účel. Byla pro mě odpočinkem a zároveň i pobavením. Je napsána zajímavou formou, a nejvíce se mi líbila různá, originální přirovnání. ;) Hodně jsem se u ní nasmála a nemohu se dočkat, až si přečtu následující díly. :) Vřele doporučuji všem lidem, kteří chtějí na chvíli "vypnout" a užít si příběh aristokratky.

17.10.2018 5 z 5

Potrhaná křídla Potrhaná křídla Ruta Sepetys

Jak začít tento komentář? Toť otázka... nápad knihy mě velmi zaujal. Když jsem si přečetla o čem kniha má být, tak jsem si řekla : Tohle musím přečíst! Ale... ano je tu to slůvko ALE. 2/3 knihy mě bohužel vůbec dějem nezaujaly. Příběh se hrozně vlekl a nemohla jsem se do něj začíst. Ovšem posledních 100 stran knihy, jo tak to byla jiná! Příběh nabral takový spád, že jsem se nestačila divit. Akorát ten závěr mohl být trochu více rozvinutý. Úplně nevím, co bych si z knihy měla vzít. Celkem tuto knihu hodnotím 3 hvězdami a opravdu mě mrzí, že jich nemohu dát více, protože příběh byl vymyšlen náramně.
Alespoň, že jsem si to vynahradila dalšími dvěma knihami Ruty Sepetysové, které byly úžasné, jako sama autorka. :)

12.10.2018 3 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Celý příběh mě velmi zaujal, i přestože jsem se přes začátek knihy musela trochu prokousávat. Avšak! Zbytek knihy mi ten začátek vynahradil! Kniha byla opravdu velmi čtivá a uměla čtenáře vtáhnout do děje. Obzvláště se mi líbilo konečné rozuzlení. Myslím, že tohle nečekal nikdo. Těším se na další díl s Robertem Langdonem. :)

02.09.2018 4 z 5

Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Kdyby to šlo, tak bych dala 6 hvězdiček! Celá kniha mě neskutečně pohltila. Šifra je dokonale zamotaný příběh, jenž vás nenechá v klidu. Pořád chcete číst dál, aby byl příběh rozuzlen. :) Obdivuji Dana Browna, jak skvěle dokázal propojit náboženství s historickými fakty, životem Leonarda da Vinci, Převorstvím sionským, dobrodružstvím a dokonce i se zeměpisnými fakty! Dokonalé dílo, ke kterému se určitě vrátím. A ten závěr! To nečekal nikdo... Dlouho mě žádná kniha nezaujala jako tato. Pokud váháte, zda-li si máte knihu přečíst, tak vám jednoznačně říkám, neváhejte! :)
Opět hluboko smekám před překladateli!

22.08.2018 5 z 5

Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Tak tohle jsem opravdu nečekala! Kniha je skvěle napsaná a nenechá čtenáře v klidu. Líbilo se mi, jak bylo vše promyšleno do posledního detailu, je vidět, že autor psaní nebral na lehkou váhu. A asi úplně nejvíce mě překvapilo to, že děj byl vážně vměstnán do pouhých 12 hodin. Opravdu vřele doporučuji. Jednoznačně dávám 5*. Těším se na další knihy od Dana Browna.
P.S. Smekám klobouk, a to hodně hluboko, překladatelům.

01.08.2018 5 z 5

Krycí jméno Verity Krycí jméno Verity Elizabeth Wein

O knihu jsem se zajímala už delší dobu a moc jsem si ji chtěla přečíst. Mám z toho momentálně takové smíšené pocity. Na začátku mě kniha vůbec nebavila, doslova jsem se jejími řádky prokousávala. Zhruba od půlky mě děj trochu zaujal a na konci jsem se nemohla odtrhnout. Proto je velká škoda, že kniha nebyla takto chytlavá už od začátku. V porovnání s Rose pod palbou je tato kniha průměrná.

22.07.2018 3 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Ze začátku se mi příběh moc líbil, ale postupně začal "uvadat". Čekala jsem trochu něco jiného... Autorka píše skvěle, to není výjimka ani tady u této knihy. Ale bohužel pribeh mě ke konci nenadchl.

16.05.2018 3 z 5

Jiná Gabriela Koukalová Jiná Gabriela Koukalová Martin Moravec

Knihu jsem přečetla jedním dechem, moc ráda sleduji biatlon a ještě radši mám všechny biatlonisty a biatlonistky.
Ale Gabča... to je prostě kapitola sama o sobě. Vždycky jsem jí moc fandila a též si moc přeji její návrat.
Co se týče životního příběhu, četla jsem to málem s otevřenou pusou...
To, čím si musela Gabi projít je obdivuhodné. Ale! Často mi prislo, ze některé kritiky byly přehnané. A pamtujme, nic není tak horké, jak se uvaří. Ani v biatlonu ne.

Na druhou stranu casto od sportovců bereme jejich vítězství jako samozřejmost, ale nikdy si neuvědomujeme, jakou má obrovskou cenu. A Gabča pro mě stále zůstává velkou hvězdou.

No, myslela jsem si, že toho o Gabi vím hodně, ale to jsem se těžce zmýlila.

15.04.2018 3 z 5

Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Opět povinná četba, do které se mi vůbec nechtělo...
Ale to by byla chyba, kniha se mi moc líbila, na to, že podobné knihy vůbec nečtu.
Takže velký palec nahoru!

19.03.2018 5 z 5

Strašliví Egypťané Strašliví Egypťané Terry Deary

Knihy z této série se mi líbily:)
Poučné a čtivé.

05.03.2018 4 z 5

Můj sen o zlatě a sněhu Můj sen o zlatě a sněhu Martin Fourcade

Když jsem viděla tuto knihu přeloženou do češtiny, tak jsem neváhala a hned si ji pořídila. A musím říct, že pro mě, jakožto velkou fanynku biatlonu, by nepřečtení tohoto díla znamenalo něco, jako kdybych vynechala jedno kolo Světového poháru v biatlonu. :)
Musím poznamenat, že se Martin opravdu vytáhl... všechna ta upřímnost mě opravdu dostala. I přesto, že to byla autobiografie, tak mě to nutilo číst dál, jako nějaký příběh.
Jsem nadšená!! ♡
Vřele doporučuji!

01.03.2018 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Sůl moře a V šedých tónech jsou nádherné knihy, které mezi sebou mají určité pouto.
Ale i tak je každá jiná.
Knihu jsem přečetla jedním dechem.
Byla jsem opět v jakémsi transu. Bylo mi líto všech těch lidí, co muselo zažít kolchoz ci gulag...
Jednoduše 5☆

24.02.2018 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Pro mě je to klasika. Některé z balad se mi už navždy vryly do paměti.
Docela by mě zajímalo, kde bral Erben inspiraci...

21.02.2018 4 z 5

Pohádky Pohádky Oscar Wilde

Krásné dílo. Některé příběhy mě přímo uhranuly, třeba Slavík a růže nebo Dítě hvězd.
Jediné, co se mi nelíbilo, tak zbytečné ,,vycpávání" nepotřebnými údaji některých pohádek, bylo to pak mnohem zdlouhavější, než mohlo být. :)

21.02.2018 3 z 5

Johanka z Arku a její pochodující šiky Johanka z Arku a její pochodující šiky Phil Robins

Jelikož mě Johanka, jakožto historická osobnost fascinuje, tak jsem knihu nemohla nechat bez povšimnutí... A nezklamala!
Super;)

10.02.2018 4 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Jedním slovem NÁDHERA!
Dlouho už mě takhle zadny pribeh nepohltil. Opět mě to donutilo, zamyslet se nad tragédiemi druhé světové války.
Moc se mi líbilo, to jak autorka knihu psala že čtyř rozmanitých úhlů pohledu. Vše do sebe hezky zapadalo. Jsem úplně v nostalgii a pribeh ve mne nechal urcitou stopu. Určitě si knihu přečtu ještě jednou. Těším se na další autorčina díla.
NÁDHERA!

09.02.2018

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Není co dodat ♡
Výborně a smekám před autorkou!
Výborný byl i překlad.

08.02.2018 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Celá série nabírá na obrátkách a je to cim dál tím víc úžasnejsi!

08.02.2018 5 z 5