vera4669 vera4669 komentáře u knih

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Knížka mě mile překvapila, Poe mě doslova bavil. Chvilkama jsem se opravdu chechtala, chvilek napětí také nebylo málo. Za mě super a už aby byla další

12.03.2020 5 z 5

Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Opět jízda od samého začátku, s Davidem jsem cítila snad všechny pocity, naštěstí se s tím popral a záhadu rozlousknul, na začátku krásné věnování, já jsem byla nadmíru spokojená

14.10.2019 5 z 5

Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Jedna z nejlepších knížek od autora, od začátku zajímavý dej i spád, ani vteřinu jsem se nenudila, za mě pecka

12.10.2019 5 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Opět povedený díl, chvilku možná moc natáhnuté, ale po tom zakončení to odpouštím, protože na konci to byla pecka.. Opět jsem chvilkama brečela smíchy, a jindy zase napětím hltala každou další stránku.

05.10.2019 5 z 5

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Kdo má rád zvířátka, tomu se kniha určitě zaryje hluboko pod kůži. Sice jsem více kočičí, přesto mě kniha dostala a jsem ráda, že jsou stále lidé se srdcem na pravém místě

28.09.2019 5 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Další bomba zhltnutá na posezení. Napínavá kniha s tématikou o které se nečte snadno. Konec, který jsem vůbec nečekala a to se často nestává, že by mi spadla brada. Proste pecka. A asi nebudu jediná, kdo už by se rád víc dozvěděl o životě Asada, takže jsem zvědavá co mě čeká v dalším díle

08.09.2019 5 z 5

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Knížka mě bavila, přečteno opravdu za chvilku, rozuzlení bylo překvapující

25.08.2019 4 z 5

Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Četla jsem více knih s touto tématikou, ale tohle bylo hodně krátké, stručné shrnutí, nic nového jsem se nedozvěděla a za pár dní si asi nevzpomenu co v této knize bylo. Např. Mengeleho děvče doporučuji rozhodně více

08.06.2019 3 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Z knížky jsem hodně na vážkách. Celkově se četla dobře, za jedno odpoledne, ale něco tomu chybělo. Pořád jsem čekala nějaké rozuzlení a konec byl více než divný. Slyšela jsem názory, že je paní Hanišová lepší než A. Mornštajnová, ale ta je pro mě teda mnohem vyšší level. Každopádně si zkusím přečíst ještě houbařku.

26.05.2019 3 z 5

Osvětimská ukolébavka Osvětimská ukolébavka Mario Escobar

Musím se bohužel přidat, kniha mě také úplně neoslovila, dr. Mengele spíš strejda jak píše Karol, čekala jsem úplně jiný popis, kniha se čte rychle, je smutná, ale asi rychle zapomenu na děj. Tatér z Osvětimi mě zaujal mnohem více
******Spoiler******
Osobně nejvíce se mi nelíbil konec, myslím, že toto téma nemá potřebu přikrášlovat a nikdo nečeká ani trochu happy end.. Proto dávat tam záchranu syna, když je pak hned uvedeno, že to tak nebylo mi přijde z cesty jen proto, aby to "lépe" vypadalo. Takže za ten konec jsem hodně hvězd ubrala.

23.05.2019 3 z 5

Fotograf z Osvětimi Fotograf z Osvětimi Maurizio Onnis

Silný příběh, krutý, smutný, bohužel pravdivý. Tohle by opravdu měla být povinná četba

06.05.2019 5 z 5

Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

Za mě super kniha, přečteno jedním dechem, je to moje třetí kniha autora a líbí se mi styl psaní, některé popisy jsou jako živé a člověk je úplně napnutý jak se s tím vším "nesmrtelný" David vypořádá, těším se na další knihu

28.04.2019 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Za mě se autor krásně zlepšuje.. Do prvních dvou knih jsem se vyloženě nutila, ale je to čím dál lepší. Tato přečtena za 5 hodin a těším se na další pokračování s Erikou

18.04.2019 5 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Kniha nebyla špatná, osobně mám ale radši knihy, kde je to napínavé až do konce, kde se ukáže kdo vraždil. Zde mi vadilo, že již v půlce bylo hotovo a pak už mě kniha úplně nenadchla. Tak uvidíme, co přinese další díl.

07.04.2019 3 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Četla jsem postupně od prvního dílu ..mám pocit, že každým dílem jsem více a více napnutá na další pokračování, za mě TOP. Poslední dva díly byly brutálnější a zůstávají ve mě pocity i dlouho po přečten,í nemohu se dočkat dalšího ..

14.03.2019 5 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Všechny knihy hltám jednu za druhou, ale tahle - to je ještě o stupínek výš, tím, že je jiná ..nemohla jsem odložit, skvělá kniha

12.03.2019 5 z 5

Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Green Valley mi přirostlo k srdci. Líbí se mi popis krajiny a okolí a stejně tak postavy, i když jsou příběhy tak nějak podobné ve schématu, tak si stejně nenechám ujít. Neznám moc takto příjemných románků a pro mě je to příjemná oddechovka, kdy se plně ponoříme do Skalických hor a nic jiné v tu chvilku není :)

16.03.2024 4 z 5

Sharko Sharko Franck Thilliez

Konečně nový Sharko:) na nový díl jsem se moc těšila, a užila jsem si společnou 3denní jízdu. Až jsem zapomněla, jak umí být někdy brutální... Kniha, stejně jako celá série pro slabé povahy vážně není.
Od začátku do vás kniha zatne drápy a nepustí až do konce. Napínavé, zvrácené, prostě jako vždy - skvělé čtení

11.03.2024 5 z 5

Oko Oko Bernard Minier

Já tuto sérii miluji a vždy jsem se na další díl těšila, i když ten poslední byl slabší.
Tomuto nelze upřít dávku napětí, ale zároveň ukápla i slza.
A o hvězdu méně dávám za konec, zde již asi dochází Minierovi nápady, jinak by to takto neukončil a další knihu poprvé úplně vyhlížet nebudu.

28.10.2023 4 z 5

Co ukrývá jezero Co ukrývá jezero J. D. Kirk (p)

Kniha se čte dobře, Jack je sympaťák, ale tahle kniha se mi nějak líbila méně než předchozí a od začátku jsem tak nějak věděla, takže i bez větších překvapení.. Tak nevím, asi jsou lepší série, ale ještě jednu šanci mu asi dám, až vyjde další díl :)

30.03.2023 3 z 5