Věrka256 komentáře u knih
Tato kniha je pro mě velice důležitá, protože díky ní jsme začala více číst a dostala mě od čtení knih pro malé děti ke čtení young adult knih. Pro mě se stala takovým mostem. Je to něco mezi těma dvěma kategoriemi. Je to pěkná knížka plná pohádek.
Takže já jsem tu knížku četla už dřív (asi loni, mozna predloni) ale vím že jsem se do ní zamilovala. Byla to moje první tlustá knížka a naprosto mě uchvátila. Četla jsem ji asi dvakrát, ale neomrzí. Sice mi teď trochu připomíná skleněný trůn ale stále tam je šílené moc prvků odlišných. Třeba ve skleněném trůnu je Celena taky bojovnice atd.... Ale tohle byl ojedinělý příběh ve kterém jsem si zamilovala i draky. Tady se staly mim oblíbeným fantasy zvířetem. Abych to nějak zakončila, úžasné, suprove, bombastické... Jednoznačně doporučuju
Tak já jsem teda jako první viděla film a dlouho jsem čtení této knížky odkládala. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi že se ty postavy chovají daleko starší než jsou. Například Tris bych podle knihy typla na 18-19 a Čtyřkovy tak 23-25... Kniha má zvláštní styl psaní a musím říct že film se mi líbil víc. K zahození to nebylo, ale má vrchol mého žebříčku to rozhodně nemá.
Tento díl mě po druhém velice líbil, ale nevím jestli se mi ho bude chtít ho ještě někdy si přečíst.
Už jsem tu knížku sice přečetla (cca 2 roky zpátky), ale teprve teď jsem si uvědomila, co jsem v knížce zjistila. Teď jsem se rozhodla si ji přečíst znovu a byla jsem natěšená, že opět přečtu příběh, který mě tehdy uchvátil. Teď to je však jiné. Musím se přemlouvat, abych knížku znovu dočetla, a ani to nepomáhá. Možná se mi podaří ji podruhé přelouskat, ale jen tak se k ní opět nevrátím.
Knížka sama o sobě, byla docela dobrá, pokud se podíváme na celek. Ale posledních 150 stran jsem se musela nutit. Částečně se dala většina předvídat. Ale nejvíce mě zarazila slova: ,,Když jsem dokončila střední školu, stala jsem se dospělou." (Asi to úplně tahle není, ale obsah je stejný.) Po celou knihu se chovala jako patnáct až šestnáct let stará holka. Spousta věcí jí docházela až příliš pozdě. Navíc pouhým stisknutím ruky dokázala vyjádřit tolik pocitů a faktů. Třeba, že není sama, že jí Thomas připomíná domov atd... Navíc mi příjde, že je strašně zaslepená "láskou" k Thomasovi. Nevím, ale ne jejím místě bych si asi spíš vybrala Willa, protože ten mi příjde jako nejvíc normální člověk. A celý ten jejich problém se zdál tak nepřemožitelný a nezvládnutelný a nakonec stačilo si trochu pokecat s jedním klukem (WTF?!). To se autorce už přestalo chtít psát a tak to usekla jedním výletem a pokecem o samotě? Trochu (hodně) dívný, ne? Ale je to docela fajn příběh a docela mě zajímá co se dál stane, ale nevím za jak dlouho se k tomu třetímu dílu dostanu.
A shrnutě myslím, že jsem od knížky čekala něco víc. Kdo chce, tak ať si ji přečte, ale já si myslím, že se dá sehnat i něco lepšího.
Knihu jsem četla už sice dávno, ale přečetla jsem si ji znovu. To u mě znamená, že mě kniha oslovila. Popravdě se mi líbila i když jsem nejdřív viděla film. A tohle byla opravdu hezká moderní pohádka. Kniha byla podle mě lepší než film a velice se mi líbila. Určitě doporučuju přečíst těm, kteří mají rád krásku a zvíře, protože tohle je jako pohádka přenesená do 21. století.
Tato kniha byla poměrně chytlavá a dobře se četla. Děj byl hezky promyšlen, ale táhl se. Navíc si myslím, že bych se obešla bez těch drbů. Ty mě vážně nudily a nutily knihu zavřít. Nakonec jsem se jí nějak prokousala, ale nepřišla mi jako jedna z nejlepších.
Tuhle knížku jsem četla už dřív a radši na ni zapomněla. Tenhle díl se mi ani za nic nelíbil. Čekala jsem o dost víc. Tohle jsem ani nedočetla
Poslední dobou mám problém něco najít, jelikoz mi zbývá pár dní než si budu moct vyřídit průkazku do dospělého oddělení, musím hledat v tom dětském.
Tuhle knihu jsem vzala do ruky kvůli chytlavému obsahu, jenže po třech kapitolách jsem došla k závěru, že to bude pro mladší čtenáře.
Upřímně nemám ráda tento styl psaní. Nemám ráda přelétají z jedné dějové linky jedné osoby na jinou dějovou linku druhé osoby.
Děj mě jaksi nechytil takže sorry ale tohle mi nesedne a nebudu tohle hodnotit hvězdami, jelikož to je určeno pro jiné čtenáře.
Musím přiznat, že takové hodnocení jsem ještě žádné knize nedala. Tohle bylo snad to nejhorší co jsem četla. Oddechovky nečtu, ale tohle by do nich možná někdo zařadil. Popravdě jsem nedočetla ani první kapitolu a u mě je to hooodně zlý, protože jsem dost vášnivý čtenář (si teda o sobě myslím). Dočetla jsem se je ke stříhání vlasů. A to se u mě vážně nestává, přečíst za necelý týden tak málo. Nejsem si jistá jestli to je mnou, nebo knihou, protože tu je celkem dost pozitivních komentářů.
Shrnutě: Tahle kniha je u mě na samotném konci žebříčku a pochybuju, že najdu zase něco, tak strašného, aby tohle přebylo.
Až teprve teď jsem si všimla, že jsem zapomněla napsat komentář, tak to napravím teď.
Takhle kniha patří mezi moje TOP. Ani jsem se nemusela nutit ji číst. Šlo to samo a několikrát jsem ani nedýchala. Paige byla fajn, ale k tomu konci mi přišla trochu moc... nevím jak to říct. Taková "velitelka" a já osobně takové lidi (postavy) nemám ráda. Strážce byl... zajímavý. V jednu chvíli chladný a v tu druhou ochranitelský. Jejich vztah byl také velice zajímavě protkaný. V jednu chvíli jsem nevěděla, jestli je dobrý, nebo na straně Nashira. Bylo to celé zajímavé. Všem vřele doporučuji.
Nejsem sice příliš náročný čtenář a mám ráda anděly, mytologii atd... Ale tahle kniha byla pro mě děs. Od samotného začátku jsem se nemohla začíst. Sice jsem se ze začátku těšila, prostě "andělé", ale pak jsem zjistila, že se to ani nedá číst. Jsem ráda, že jsem si tu knihu půjčila v knihovně. Tuhle knížku osobně nedoporučuju. Sorry, ale ne.
Tenhle díl se mi líbil asi nejmíň. Bylo zvláštní že měla kovové vlasy a já si ji pak nedokázala dost dobře představit. Mohla byt i lepší, ale a tím člověk už nic nenadělá. Úplně nejlepší to nebylo, ale i tak doporucuju
Tak mě napadlo... Ve škole jsme braly, že česká literatura má oproti té světové zpoždění, takže je nad slunce jasné že zahraniční četba (nejčastěji anglická, nebo americká) je daleko vyspělejší, ale na to, že je tohle kniha napsaná českou to není až tak zlé. Všimla jsem si že na první díl bylo dost zlých ohlasů, ale tohle je... Něco jako zahraniční (amatérská) literatura moderní doby.
A abych přešla k příběhu. Uznávám že byl lepší než ten první a nedivím se že Elena nechtěla jet zpět k elfům, ale trochu mě zaráží ten trojúhelník. Jeden je její protiklad a druhý bojovnický král. Nepřijde vám to zvláštní? Její učit říká že by se neměla ohánět mečem, ale sám si užívá pohled na to...
Bylo to zajímavé, ne příliš originální, ale zajmave téma i dej
U tohoto dílu jsem sérii zatrhla. Ani jsem tento díl nechtěla dočíst, kdyby mě sestřenice nepobízela. Každopádně se mi tento díl nelíbil. Naprosto zlé to nebylo, ale... Řekla jsem si, že Percy Jackson asi nebude kniha pro mě.
Tak konečně jsem knihu dočetla, ale kvůli škole mi to trvalo déle než jsem čekala. Což mělo také negativní vliv na můj požitek z knihy. Nejspíš toto bud eobsahovat SPOILERY
Kniha sama o sobě byla vážně dobrá a mě se i příběh líbil, i když jsem od začátku neměla ráda Nesryn (prostě mi nesedla, ani minule), zato Chaola s Yrene jsem zbožňovala. Od začátku mi vztah Nasryn a Chaola moc nesedl a jejich nynější se mi líbí daleko víc. Jsem hodně ráda, že si Chaol uvědomil, co udělal Celeně, jak Aelin odsoudil a všechny chyby si uvědomil, protože mě vytáčelo, jak si neustále myslel, že dělá správnou věc. Yrene byla taky neskutečně super a moc se mi líbila a stále líbí. Khagan a jeho rodina byla podle mě skvěle promyšlená, ale na konci se tam najednou objevila císařovna a já si jen říkám: ,,Co ta celou dobu zatraceně dělala?!" Chaol se neustále snažil dostat ke kaganovi, Sartaq i s Nesryn odletěli někam za hory za doly a ona se tam na konci objeví, celá šťastná a začne objímat svoji rodinu, jako to z ní byla Šípková Růženka a to, že se její dítě pozvracelo, ji přimělo k životu (????).
Teď k těm negativním věcem. Kniha se dala napsat kratší. Bylo tam i několik zbytečných scén, ale... přiznejme si: To by nebyla SJM. Celkem dost se to i táhlo. A mrzelo mě, že se Duva se svým manželem v knize neprojevovala více. To samé Kashin. Přišel mi jako zajímavá postava, ale i autorka, jako kdyby se mu schválně vyhýbala. To mě celkem mrzelo.
I přes toto všechno se mi kniha líbila, vyvolala několik emocí, které na mě zanechali několika hodinové trauma na konci a nechci poslední díl, protože, co budu potom dělat? A ta úplně poslední kapitola, pro mě byla obvzlášť bolestivá. Knihu doporučuji, ale snažte se ji číst, co nejvíc v kuse, protože tím, že u mě se to táhlo na 4 měsíce (?!?!) jsem z knihy neměla takový zážitek, jaký bych úplně chtěla.