vermartin vermartin komentáře u knih

Velcí cestovatelé Velcí cestovatelé Mike Unwin

Moc pěkně zpracovaná knížka, nádherné obrázky a textů tak akorát, aby to pro dítě nebyla nuda. Na konci nás potěšila mapka, díky které jsme si knížku s dětmi hezký shrnuli.

18.09.2021 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Tak silný příběh, že když jsem knížku dočetla, bylo mi úzko, kterou nějakou chvíli trvalo. Autorka střídá pohled matky i dcery. Kniha je stručná a výstižná, končí tam, kde končit má, protože ne vše má šťastný konec.

Proč má kos žlutý nos? Proč má kos žlutý nos? Vladimír Šoltys

Smyšlené příběhy se prolínají s fakty o ptačí říši. Kapitoly jsou hodně dlouhé a místy náročné, ale zajímavě strukturované - vždy začíná vyprávěním z pohledu lidí, pokračuje pohádkovým vyprávěním a přechází do vidění světa z pohledu ptáčka Rákosníčka. Knihu jsem četla dětem a všem se nám moc líbila. Audioknihu jsme zatím nepouštěli.

28.06.2021 5 z 5

Jak se dostat z maléru: Občanskoprávní průvodce pro děti od 8 let Jak se dostat z maléru: Občanskoprávní průvodce pro děti od 8 let Petra Štarková

8 let je opravdu spodní věková hranice pro tuto knihu. Je moc pěkně sestavená a děti zaujme. Každá kapitola je rozdělená do několika částí - příběh, který provází celou knihou a na jeho základě sestavená naučná část a právech a povinnostech, body k zamyšlení, vtip/úkol nebo kulturní okénko. Určitě chci, aby se k ní syn ještě později vrátil a sám si ji přečetl.

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Chirurg se mi líbil o něco více než Dědina. Jen opět moc smutné téma. Pro mě to byla kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout, neměla hluchá místa. Dobře strávený čas, ale jednu hvězdu nechávám pro knihy, které mě opravdu ohromí.

28.06.2021 4 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Tak trochu smutný humor. Kniha mě zaujala, i přes nářečí se četla dobře, pustím se i do dalších knih této autorky.

28.06.2021 3 z 5

Mluvící balík Mluvící balík Gerald Durrell

Číst tuto knihu dětem mě opravdu bavilo. Nejsem fanoušek fantasy literatury pro dospělé, ale tady to bylo trochu jiné. Úžasně popsaný svět Mytologie, doplněný dobrodružstvím. Děti a 8 a 5 byly po počátečním váhání nadšené!

05.06.2021

Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Čtivý román, hlavní hrdinka se vyznačuje neskutečnou životní energií. Vsechny postavy v románu jsou velmi dobře vykreslené. Rozhodně doporučuji.

05.06.2021 4 z 5

Viktor a záhadná teta Bobina Viktor a záhadná teta Bobina Pavlína Jurková

Knihu mi doporučila jedna z autorek jako knihu na samostatné čtení pro prvňáka. Půjčovala jsem ji na prázdniny s lehkou nedůvěrou - nebude to strašidelné, nebude to složité? Celé prázdniny jsem rozpakům odolávala, nakonec jsme se do ní pustili a nadchla nás. Žádný nucený humor, lidský příběh, opravdu pěkně napsaný, který neurazí ani dospělého. Knihu jsem tedy synovi četla já, sám by to ještě nezvládl. Sám si však řekl o druhý díl, který v polovině druhé třídy již čte sám. Třeba se vrátí i k prvnímu.

11.02.2021 5 z 5