Veronika_mad | Komentáře u knih | Databáze knih

Veronika_mad Veronika_mad komentáře u knih

Později Později Stephen King

Taková pohodovka :) Není to nic extra hororového. Myslím, že počet stránek je k tomuhle příběhu akorát.

20.11.2023 5 z 5

Rozlučka na ostrově Rozlučka na ostrově Lucy Clarke

Musím přiznat, že mi chvíli trvalo, než jsem se zorientovala v postavách. Když pominu, že snad není ani možné, že se takhle tajemstvím propletené postavy setkaly na jednom ostrově na jedné akci, tak byl příběh zajímavý.
Styl psaní mi vyhovoval, čtení odsýpalo. Co neodsýpalo, byl děj. Chybělo mi tam nějaké větší drama, protože co si budeme, víkend se šesti babami a vražda se stane až poslední den? Žádná větší hádka hned první den? Ale no tak... Chvilkami jsem posílala telepatickou myšlenku autorce: "Tak sakra kdo umřel??? Už to řekni!", ale na druhou stranu jsem nemohla přestat číst. Takže hodnocení píšu při hodně silné kávě, protože jsem šla spát v půl druhé ráno :D

08.11.2023 4 z 5

Vlaštovky z Černobylu Vlaštovky z Černobylu Morgan Audic

Skvělá kniha! Příběh napínavý a styl psaní čtivý. Ze začátku mi dělalo problém se vyrovnat se střídáním vyprávění Melnyka a Rybalka, pletla se mi jména, ale to mám vždycky. Říkala jsem si, kdy už se sakra spojí spolu?! Každopádně dá se soucítit s oběma vyšetřovateli díky jejich životním příběhům. Starý Sokolov mě strašně vytáčel a šoupu ho do škatulky Dolores Umbrigové.

16.08.2023 5 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Na tuhle knihu jsem se strašně těšila. Vůbec jsem nevěděla, co od toho čekat - jestli to bude vyprávění jen o natáčení o HP a jestli to bude stát za to. A stálo! Tom nevypráví jen o HP, ale vypráví celý svůj poutavý příběh, který mě velmi zaujal. Na HP jsem vyrostla, takže pro mě bylo zajímavé číst o natáčení i životním osudu jedné z vedlejších postav. Bylo by super, kdyby se k napsání knihy odhodlala i nějaká z hlavních postav. Každopádně by to měl přečíst každý Potterovec, protože uvidí i tu druhou stránku celého projektu a pochopí, že to opravdu není prdel a že každého něco tak velkého může ovlivnit jak tím dobrým způsobem, tak i tím špatným. Děti nebo dětské hvězdy jsou k tomuto náchylnější a Tom je příkladem a hezky popisuje, jak se to celé stalo. Je to psáno s dávkou humoru a hlavně s pokorou, která v této době spoustě lidem chybí. Je znát, že se z toho chtěl prostě vypsat a nechtěl způsobit žádnou nevraživost mezi zmíněnými lidmi, protože jsem nenašla proti nikomu něco negativního. Knihu bych doporučila i těm, kteří HP nefandí, protože má poselství, které by mohlo někomu v podobné situaci pomoci.

15.02.2023 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

(SPOILER) Zajímavé psycho... Doufala jsem v takový konec :)

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Vůbec jsem netušila, že je druhý díl a přečetla jsem to jedním dechem :) Je Zajímavé sledovat, jak se s tím rozhodnutím každý vypořádává po svém.

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Skvělá kniha :)

Misery Misery Stephen King

Prostě King :)

04.10.2022 5 z 5

Pacient Pacient Juan Gómez-Jurado

Bylo to napínavé od začátku do konce. Co si budeme, je jasný, že je tohle dost nepravděpodobné... Ale to je hodně knih. Každopádně super příběh.

02.04.2024 5 z 5

Perfektní manželství Perfektní manželství Jeneva Rose

Skvělá kniha! Vyhovoval mi styl psaní i rozdělení kapitol z pohledu obou manželů. Příběh je perfektní a konec hodně nečekaný.
Co mi vadilo, tak to byla demence Adama - utíkání z vazby, žádost o pomoc od absolutně cizí osoby. Čtu a říkám si "Nedělej to!"... Ale to byl jen lehký odvar. Postava, která mě vytáčela nejvíc byla matka Adama. Omlouvám se za vulgaritu, ale bože!!!! Ta mě srala! Samozřejmě charaktery postav nejsou nijak na škodu, každý je nějaký a věřím, že někdo jako Eleanor po světě běhá a jsem ráda, že moje tchyně taková není. Musím jí zavolat a říct, že je skvělá :D

08.09.2023 5 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Další skvělá kniha od Keplera :) Jako všechny předchozí díly je čtivá a napínavá. Bohužel dávám jednu hvězdu dolů za opětovné vykopání Jurka Waltera z hrobu, které bylo za mě úplně zbytečné. Po posledním díle jsem se těšila, že manželé vymyslí konečně něco, co nebude inspirováno nebo nějak spojováno s Jurkem. Snad už o něm v dalším díle neuslyšíme.

20.03.2023 4 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Další skvělá Keplerovská kniha. Příběh velmi napínavý a ten konec jsem opravdu nečekala. Četla jsem od začátku celou sérii a všechny knihy se čtou velmi dobře a velmi velmi rychle. Když zhodnotím celou sérii, tak všechny díly mě moc bavily - až na ty s Jurkem. To bylo neuvěřitelné už i pro mě, takže ty mám u sebe v seznamu za ty slabší knihy. Naopak Zrcadlový muž je u mě na 1. místě :) Už se těším na další díl a celou sérii si určitě zase přečtu.

24.11.2022 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Parádní!

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Další skvělý příběh

Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Prostě knižní porno, kde neexistuje nechtěné těhotenství a pohlavní nemoci.

04.10.2022 2 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Spousta kamarádek dávala na instagram skleničku vína a tuhle knihu. Tak jsem podlehla a konečně si jí přečetla a musím říct, že Třeštíková mi prostě nevoní. Kniha je velmi zmatečná a špatně se mi četla. Bohužel...

04.10.2022 3 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Další super díl :)

31.10.2024 5 z 5

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Nikdy se mi nestalo, že bych z knihy byla takhle unešená. Čtvrté křídlo jsem zhltla jedním dechem a netrpělivě vyhlížela Železný plamen. Autorka si prvním dílem nastavila vysokou laťku a tak jsem se bála, že budu zklamaná. Nestalo se. Jsem nadšená! Jediné, co mi vadí je čekání na další díl, protože to skončilo, jak to skončilo :)
Akce, zvraty skoro na každé straně, takže nebyl prostor pro žádné nudné pasáže. Za mě prostě pecka.
Na konec bych dodala, že potřebuji draka domů (ideálně potomka Tairna, protože je sarkastický a srdcař) a nutně potřebuji, aby natočili seriál!

16.09.2024 5 z 5

Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

(SPOILER) Dumala jsem, kolik této knize dám hvězdiček, protože takový příběh se hrozně těžko hodnotí. U mě by asi počet hvězdiček nebylo hodnocení díla, ale hodnocení autorky a tu hodnotit nechci.
Poslouchala jsem to jako audioknihu v letadle a kolikrát jsem se přistihla, že klimbám. Některé věci se tam dost často opakují.
Příběh jako takový je (jako každá autobiografie) zajímavý, ale nedokážu se ubránit pocitu, že to není tak do hloubky, jak by asi mělo. Například mi přijde, že u manžela a vztahu jako takového tam spousta věcí chybí a tím pádem mám pocit, že z manželovy strany tam nebyla vůbec žádná podpora. Autorka zmiňuje opakující se urážlivé sms, vyhrožování přes dceru, facky... A najednou bum! Chybí mi manžel a následuje happy end. Chápu, že autorka šla s kůží na trh a asi nechtěla zacházet do úplných podrobností, ale tohle by si možná zasloužilo trochu víc, abychom to pochopili lépe a nesoudili.
Smrt tatínka mě rozplakala a tohle mi přijde jako taková ta rána, kterou abstinent málo kdy zvládne. Míša jí zvládla a velmi jí za to obdivuji.
Tak či tak Míše smekám klobouk a držím palce!

11.06.2024 2.5 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Tak tohle byla PECKA! Jsem spíš thrillerová a detektivková, ale strhla mě vlna šílenství ohledně této knihy. Většinou mě knihy ukolébají ke spánku, ale tahle opravdu ne - četla jsem do tří do rána a když jsem šla ráno do práce, tak jsem autorku trochu proklínala :) Kromě Harryho Pottera jsem žádnou knihu nečetla opakovaně a už teď vím, že Čtvrté křídlo jsem určitě nečetla poprvé a naposledy.
Je to krásně napsané a napínavé. Milostný příběh (narozdíl od konce) je předvídatelný, ale vůbec mi to nevadilo. Violet mě občas trochu vytáčela svojí naivitou, ale i tak jsem jí fandila.
To pouto s draky, díky kterému můžou se svými jezdci komunikovat, je dobře vymyšlené a velmi mě baví ten sarkasmus, který Tairn používá.
U sérií většinou píšu, že se těším na další díl. Tady ten další díl POTŘEBUJI co nejdříve :)

29.04.2024 5 z 5