veronika0382 komentáře u knih
Páni, klobouk dolů před spisovatelem Antoniem G. Iturbem, který se tohoto tématu zhostil excelentně. Kniha se zařadila mezi ty nejlepší, které jsem kdy četla… více v mojí recenzi zde :-)
Příjemná oddychovka na letní dny. Čte se rychle, svižně a hlavně se nasmějete :-) Více v mojí recenzi zde.
Moje první kniha této spisovatelky a určitě né poslední. Napínavý příběh, plný duchů, husí kůže, propletenců a životních zvratů .... a ten konec .... Doporučuji
"Čim hlubsi laska, tim lehci bude vase cesta" .... Ted jsem ji docetla a musim rict ze me fakt dostala. . Chystala jsem se na ní přes rok, opravdu se na ní těšila, všechny recenze a chvála jsou fakt oprávněné. Mimoto, že miluju Řecko a sbírám všechny řecké spisovatele a knihy o Řecku, myslím že se bude líbit každému i těm kteří třeba tuto zemi nemají tolik v lásce jako já. ..Letos je to teprve třetí kniha co mě opravdu zasáhla (po Ostrove a 100dni stesti) Takove knihy opravdu miluju ... ze nemůžu po prečteni hned přejit na další, ale musim ji tak nějak stravit a premyslet o ni a hlavně - mam ji roky v hlavě a vyčuhuje nad ostatními . Druhou půlku jsem probrečela ..... úžasny životni přibeh jedne zeny od sameho narozeni až do konce zivota..... nadherné a krásně psané....plné lásky a takove té životní moudrosti ..... MOC MOC DOPORUČUJI .... Jen mě mrzí, že od této autorky v češtině nevyšlo víc knih...... Nemam slov, jsem dojata, vstrebavam a jdu hledat v mapach zda opravdu v Řecku existuje městečko Kastorie s krásnym jezerem ......... (btw po úpravě - později jsem našla že městečko opravdu existuje, takže doufám že ho někdy při našich toulkách Řeckem navštívíme)
Tento román mě nalákal nádhernou obálkou a samozřejmě mým milovaným Řeckem. Začátek knihy je skvělý, vtipný a já se bavila každou řádkou. V polovině knihy už je děj slabší, protože se zde popisuje opravdu všechno od plného koše narvaným toaletním papírem na záchodě až po gumové hranolky na talíři u večeře. Poslední část knihy už má zase lepší spád, alespoň trošku popisuje známé části ostrova Rhodos, včetně hlavního města, i když opravdu zběžně. Někomu to může stačit, někomu možná ne. Více v mojí recenzi v záložkach -Veru, Knihy na cestách :)
Působivý román o síle příběhů, které dávají naději a vůli přežít… Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)
Cena cti je velmi strhující román, každou stránku jsem doslova hltala a za hlavní hrdinky doslova dýchala. Plakala jsem s nimi, smála se a modlila se za Mínu. Román je hlavně o oddanosti, lásce, kulturních rozdílech, zradě, obětech a bolesti. Obrovské bolesti. Je to příběh o naději v lepší zítřky, ale také o tom, že musíme bojovat o svoje místo na zemi, stůj co stůj. Až do smrti. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Příběh mladé Elly se mi moc líbil, ale musím říct, že byl na mě místy hodně zdlouhavý. Kvůli tomu hodnotím tento román jako nejslabší ze všech autorčiných knih. Ostatní knihy byly svižné, bavila jsem se na každé stránce. Tady jsem se občas přistihla, že se nudím. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)
Tuhle boží cestovací knížku pro děti, by měl mít v knihovničce snad každý. Pohádka spojená s poznáváním naší krásné země je opravdu velmi originální nápad. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Možná se budu opakovat, ale Sandra je naší nejoblíbenější autorkou dětských knížek. Její příběhy jsou zábavné, vtipné a zároveň velmi poučné. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Tahle útlá knížka skrývá opravdu originální dobrodružství. V několika krátkých kapitolách zažijí děti mnoho zábavy. Více v mojí recenzi v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Musím říct, že když jsem knihu začínala číst, vůbec jsem neznala anotaci, ani netušila, o čem vlastně děj románu je. A ten mě opravdu velmi mile překvapil. Námět příběhu je jiný. Je velmi originální, a jedinečný. Vlastně jsem nikdy nic podobného nečetla. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách.
Krásná poučná kniha plná pohádek o počasí, ale také s vysvětlením toho, jak je to s různými přírodními jevy ve skutečnosti. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, knihy na cestách
Román se velmi dobře čte, je napínavý a neustálé zvraty vás nenechají přestat, dokud nebudete na konci. No a ten závěr? Sice jsem ho tušila, ale nečekala jsem, že mě takhle šokuje. Okamžitě potřebuji druhý díl, prosím. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Milý, laskavý a poučný příběh včeličky Emičky ukáže dětem, ale i jejich rodičům, jak to vlastně chodí v úlu u včel. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru,Knihy na cestách
Tento velmi silný psychologický román mě opravdu zasáhl. Především příběh Ondřeje, který jsem snad celý proplakala, je tak moc emotivní, až mi z toho bylo úzko. Byla jsem ráda, že jsem knihu nečetla hned po porodu, protože bych jí možná nerozdýchala, i tak je to ale opravdu moc bolestný příběh, a musíte s tím počítat. Brečela jsem jako želva a nedokázala přestat. Všechny maminky určitě velmi zasáhne. Zároveň by ale měl být čtený, protože je mi jasné, že takovéhle věci se bohužel na světě dějí a lidé by to měli vědět. Kruté zacházení s dětmi, které rodiče nezajímají je to nejhorší, co se může stát... více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)
Zábavné a zároveň poučné - takové jsou Averyho dobrodružství, které tentokráte zažívá v Římě...
Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Šepot papíru a inkoustu je krásná kniha a bude se určitě líbit každému knihomolovi s romantickou duší, který věří v dobro i lásku. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Žádné zdlouhavé protahování a popisky pocitů nebo okolí. V této knize se jde rovnou k věci, a to mi věřte, budete koukat, jak hodně rychle vše postupuje. I přesto jsem si román opravdu užila a díky jeho svižnosti jsem se znovu naladila na čtecí vlnu. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Pokud si chcete odpočinout a zažít znovu léto, pak určitě neváhejte. Spolu s Beth a Heidi se podíváte na tento překrásný ostrov, pobavíte se a zahřejete teplým řeckým sluncem, které už u nás v těchto dnech chybí... Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách