Verunka566 komentáře u knih
Přečetla jsem Vzdělanou. Trvalo mi to celkem dlouho, ale je to tak. To, co autorka v knize popisuje, se vyrovná severskému krimi. Jejího bratra naprosto nesnáším, rodiče byli mimo, ona se zachránila tím, že získala vzdělání, a to nejen ledajaké - Cambridge, Harvard.. Dotáhla to až na doktorát, i když do 17 nebyla jedinkrát ve škole a učila se teprve pomalu rok před přijímačkama na vysokou. Já prostě cítím, když tu knihu čtu, že nějaké nadmíru velké nadání autorka nemá. Kniha je psaná chaoticky a místy nesrozumitelně. Nemůžu si odpustit představu toho, že každý z těch profesorů měl to, že ještě nestudovala, za senzaci a doporučoval ji na elitní školy, aby zviditelnil sebe a ukázal, jak jsou tyto univerzity inkluzivní.
Měla jsem od knihy velké očekávání podle hodnocení zde a hodnocení lidí okolo mě. Musím říct, že mě kniha zklamala, ale asi je to spíš tím, že vtipy v této knize jsou na mě příliš jednoduché, až mi to vtipné ani nepřišlo. Již dle názvu bylo patrné, že půjde o vztahy a sex, ale v knize toho bylo až přespříliš, v podstatě to bylo jen o TOM. Knihu jsem přečetla do půlky o dovolené. Je to takové dovolenkové čtení, které neurazí ani nenadchne.
Není to špatná kniha, taková oddechovka. Jediné, co mi přišlo dost zvláštní, že na začátku píše Tereza disertačku, pak je z toho najednou diplomka.
Prostě Jane Austenová, člověka zklamat ani nemůže. Už se těším, až uvidím i film.
Jsem ráda, že jsem Kunderu nečetla k maturitě, ale až nyní o pár let později. Myslím, že v maturitním ročníku by mě jeho styl neoslovil a povídky bych nepochopila. Tato knížka je určitě skvělá a hodí se na léto, příběhy jsou jednoduché a krátké, o to víc je pak věnována pozornost hlavní postavě a jejímu psychickému rozpoložení. Určitě je to kvalitní kniha od kvalitního autora, která ač při pouhých eroticky laděných povídkách dá člověku větší rozhled a myšlenku než v dnešní době oblíbený Hartl.
Skvělá knížka! Moc mě nadchla. Ačkoliv některé pasáže se vlekly, zvlášť kvůli věčně napité Rachel dolézající za svým exmanželem, ale i tyhle zdánlivě nudné části tomu dávaly šťávu. Nemohla jsem se dočkat konce, závěr hodně gradoval a vůbec jsem ho nečekala. Palec nahoru!
Pokračování s Rosie je lepší než prvotina s Linou. Mezi hlavními postavami to sice jiskřilo jak na cirkulárce, ale 400 stran je prostě už moc na to, aby Lina viděla, co má přímo před nosem. Kdyby to bylo kratší, tak je to lepší.
Výborná kniha, nejdřív jsem myslela, že jde o povídky, ale pak jsem pochopila, že hlavní hrdinové mají mnoho společného a jde o jeden příběh. Jen mě mrzí, že nakonec nešli za tím, co ve skrytu duše chtěli.
Kristý!
Já jsem dojatá, moc! Tahle kniha je naprosto bombová, tolik mi otevřela oči... Nejvíce k zamyšlení je výstup z tvého dotazníku. Proč se tolik dívek a žen nemá rádo, proč? Věděla jsem, že je mnoho dívek či žen nespokojených, ale tolik?!
Já už na tom nejsem jako dříve, pubertu už mám dávno za sebou, takže dny u zrcadla a každodenní kritizování už není můj denní chleba. Teď už s odstupem zjišťuji, že spoustu věcí, které člověk řešil, byly totální blbosti.
Děkuji Ti za tuhle knihu! Píšeš, že se nemá přečíst najednou, já ji četla přes víkend jako takovou formu terapie a moc to doporučuji všem.
Chce se mi smát, brečet a létat, je to euforie, cítím všechnu tvou energii, kterou jsi do knihy vložila. Nechápu, jak jsi mohla něco tak skvělého napsat v pouhých 27 letech. A ta titulka? Ta je úžasná!
Kolikrát si člověk nevěří a přitom nevidí, jak to má ten druhý. Krásný příběh.
Kniha je hezká, to ano, ale nemůžu si odpustit srovnání, je to téměř to stejné jako kniha “100 dní štěstí”, což tedy na konci knihy autorka objasňuje, že ji inspirovala k napsání knihy výzva na Facebooku “100 happy days”. Existuje tedy nějaká výzva 100 dní ke štěstí, musí však hlavní postava mít rakovinu, aby si uvědomila, co je to štěstí? Já myslím, že ne, je to věc rozhodnutí, trocho mě už vytáčí tématika umírajícího člověka a toho, jak si konečně užívá své poslední dny. Hvězdy dávám za vztah doktora a Annie a taky za praštěnou Polly, která mě bavila a díky které jsem knihu dočetla.
Kniha mě nezklamala. Fieldingová navázala na předcházející díly ve stejně vtipném duchu, ale asi mi tam chyběl pan Darcy nebo nevím, ale něco mi tam scházelo. Smála jsem se,ale stejně skoro celou knihu! :)