vevu. komentáře u knih
Na Tiché roky jsem se moc těšila a rozhodně bylo proč! Nechci knihu srovnávat s předešlými knihami paní Mornštajnové, protože každý z těch příběhů je jiný.
Tiché roky jsou příběh ze života, příběhem plným smutku, frustrace a nevyřčených slov...
Procítěně popsaná traumata života a do hloubky vykreslené charaktery a situace vás zasáhnout. Ačkoliv v příběhu není víceméně žádná velká akce, je příběh natolik silný, že vás cosi žene ve čtení dál a ani po dočtení nechcete knihu odložit.
Kniha je srozumitelně psaná a lehce pochopitelná, čímž má jistě potenciál zaujmout široké publikum.
Pokud se někdo začíná zajímat o osobní rozvoj, je toto jedna z knih, po kterých se dá sáhnout. Myslím si ale, že pro "pokročilejšího" už moc nových pohledů a cest nenabízí.
Gaardera mám ráda, námět knihy se mi taky líbil, bavilo mě hraní se slovy a malé lekce jazykovědy. Příběh jako takový mi přišel velice zvláštní, místy mi přišlo, že děj spolu moc nesouvisí, spíš to bylo jednotlivé vyprávění...
Celou dobu, co jsem četla, jsem příběh nepovažovala ani tak za thriller, jako spíš za psychologický román.
Zvláštní, inteligentní, nepředvídatelný příběh.
Šest vran a Prohnilé město oplývají skvělou promyšleností a propleteností všemožných intrik, podvodů a tajemství.
Můžete si oblíbit bandu zkažených dětí? Rozhodně můžete! Udělat z lumpů hrdiny je podle mě perfektní tah. Příběh není jen fantasy, je to směsice dobrodružství a napětí, magie a mezilidských vztahů.
Autorka umí pracovat se všemi postavami a dokonale promyslet všechny možné náhradní plány a strategie.
Tušila jsem, že kniha bude silná, ale neotřelý námět příběhu mě opravdu dostal.
Autorka krásně vybarvuje prostředí a situace, tudíž jsem neměla problém se do příběhu dostat a vnímat vše, co v něm bylo ukryto. S postavami doslova cítíte a prožíváte všechny jejich emoce, jsou napsané opravdově a uvěřitelně.
A autorčiny poslední slova závěrem mi vyrazila dech...
Ač je kniha pro mládež, i dospělák se do ní začte.
První díl mě bavil o víc, tady jsem místy přeskakovala - ne dějovou linku, spíš linku, kde se připomínaly osobní problémy hlavních vyšetřovatelů. Navíc mi přišlo, že se autor opakuje víceméně i v námětu. Příběh sám o sobě nebyl špatný, dobře se mi četl, ale konec je takový nějaký uspěchaný...
V podstatě kniha splnila má očekávání. Čekala jsem odpočinkovou četbu a toho se mi dostalo. Příběh plyne uvolněně, s nadhledem a vtipem. :)
Místy jsem se v příběhu ztrácela, ale jako celek mě bavil.????
Chtěla bych, aby si tuto knihu přečetli všichni.
Protože nic vám k porozumění nepomůže víc než osobní výpověď člověka, který si prochází něčím nelehkým.
Být mladší čtenář a tedy i cílová skupina, tak jsem z příběhu asi nadšenější. Takto jsem ho přečetla, ale nic velkého jsem v něm neviděla. Námět nemoci super, popis "myšlenkových spirál" je realistický, ale ten zbytek okolo nic moc..
Nemůžu říct, že bych knihu přečetla jedním dechem. Začátek knihy má velmi plíživý děj, spíše nás seznamuje s tajemným místem a jeho obyvateli. A i když jsem si říkala, že nevím, jestli knihu vůbec dočtu, jsem ráda, že jsem ji neodložila! Pomalý rozjezd totiž vystřídá velká jízda plná odhalování tajemství, která byla tak dlouho skryta. Jak to všechno celé dopadne zůstává dlouho skryto.
Doporučuji všímat si opravdu všech detailů, které v příběhu zazní, protože všechno, co uděje nebo řekne, má vliv na další děj.
Na knihu jsem se moc těšila a zklamaná jsem rozhodně nebyla. Mawer příběhem čtenářům zprostředkoval jiný pohled na naše dějiny. Na pozadí velkých českých dějin se odehrává roadtrip plný náhod i milostný příběh.
Moc se mi líbily "vysvětlující" kapitoly o naší historii.
Zkusila jsem to, přečetla jsem polovinu. Ale není to pro mě.
První díl, dětství dívek, mě bavil o fous víc, te tento díl jsem fakt nedala. Víceméně se za tu polovinu knihy řeší jen milostné vztahy.
Ani jedna z dvou přítelkyň, jejichž vztah jsem nepochopila, mi není sympatická. Jedna na mě působí zle, druhá naivně a ufňukaně.
Možná se toto podivné pouto rozčísne v dalších dílech, to já už se ale nedozvím...
Přiznávám, že jsem po knize sáhla jen a pouze proto, že sleduju seriál (myslím si, že nejsem jediná). Srovnávat seriál a knihu nelze, jsou to nebe a dudy.
Čtení příběhu plynulo samo, je dobře napsaná. Postupné odkrývání minulosti vypravěče, prolínání a setkání dvou časových rovin, rozuzlení případu Ragnarovy smrti... mělo to prostě spád.
Nemohu porovnávat s jinými knihami, které pojednávají o podobné tematice, takže
nad nějakými menšími nelogičnostmi mohu přimhouřit oko.
Kniha je psaná čtivě. Vykreslení atmosféry místa i času děje vás dokáže vtáhnout, když budete chtít. Postavy jsou uvěřitelné, jejich život je vykreslen do detailů.
Jen jedna věc mě zarážela - malý počet přímé řeči.
Ačkoliv je kniha vychvalována do nebes, u mě se až takový wow efekt neobjevil. Dám šanci ještě dalšímu dílu a uvidím.
"Je to o lásce ke knihám, to si musíš přečíst!"
Tak jsem to zkusila. Mnohdy jsem si říkala, že ty knížky a literaturu asi tolik nemiluju, protože čtení místy docela drhlo.
Začátek mě bavil, pak se to ale někdo zaseklo a nechtělo se to odseknout, takže jsem mezitím přečetla další dvě knihy. Ke konci příběhu jsem se od něj naopak zase nemohla odtrhnout a zhltla jsem ho jako malinu.
Nelze popřít krásný jazyk, který na vás přenese atmosféru Barcelony, tajemno i působení frankistického režimu.
Příběh plný něhy a lásky, ale také bláznovství v čiré podobě a bolesti ještě čiřejší.
Vyprávění z pohledu dítěte dodává příběhu ještě zvláštnější nádech.
Čtení šlo díky všem těmto věcem úplně samo.
Nehodnotím, protože jsem nedočetla. Skončila jsem cca ve třetině. Na mě už příliš překombinované.