WEIL komentáře u knih
Výborný nápad a provedení. Ne nadarmo se z televizního zpracování stal hit, který je stále hitem, ačkoli v seriálu vystupuje jen pět herců. Anče, Kuba, hajný (postavy lidové, až příliš dobrácké) a pak hlavní postavy spravedlivý Krakonoš a Trautenberk (obdařený všemi lidskými nectnostmi, a i když je za ně postupně trestán, tak se v něm obnovují a stále chce co nejvíc).
K chovu se dá přistupovat lehkovážně, nebo zodpovědně. Tato kniha je, doufám, pro ty odpovědnější chovatele.
Zpráv o Jaroslavu Haškovi není nikdy dost. Tedy těch zajímavých. A Radko Pytlík dovede o Jaroslavu Haškovi vždy moc pěkně vyprávět.
Jedná se o fotopublikaci, přibližující nám tři dny papeže Benedikta XVI. v Česku.
Jedná se o krásné fotografie o poutním místě Velehrad. Moc textu v knize k obrázkům není, jen ty nejstručnější údaje.
V knize je hodně informací o životě M. Douglese do roku 1992.
V knize řada fotografií M. Douglese a jeho nejbližších lidí.
Všichni chlapci, co jsou v těchto povídkách prožili zajímavé životy, které nikdy neprožije člověk, co se drží a žije jen jako "bílý límeček".
Nikdo nemá nikdy nic dopředu spočítaný, může jen odhadovat.
Bydlet v garsonce, splácet ji dvacet let, inu tomu se říká dobrá perspektiva.
Kniha povídek o tom, jak autor střídal zaměstnání, když se nemohl živit jako učitel a spisovatel.
Knihu ocení každý, kdo chce mít byt či rodinný domek plně funkční a nechce se spoléhat na nejistý um řemeslníků.
V knize je 906 obrázků a 59 tabulek.
Komu se to zdá málo, tak si může pořídit další podobné knihy.
Tak jako z bible, tak i z této a podobných knih je možno čerpat vědomosti a převádět je do praxe neustále.
Na tyhle povídky mě navedl zážitek, který mi připravili pánové Kaiser a Lábus, když jsem náhodně slyšel, jak je čtou v rozhlase. Po čase jsem nalezl první knihu povídek od Zoščenka v antikvariátu, a svět se mi rozzářil, protože jsem se tehdy moc těšil, až si je budu číst.
Nezklamaly mě a dlouho bavily a dříve častěji jsem se k nim vracel, dneska už méně.
Duch povídek je zajímavý. Zatím není vše jak má být, ale ty nedostatky budeme postupně odstraňovat, lidé budou tím pádem spokojenější a bude se to i odrážet na lepší atmosféře ve společnosti.
Kniha je přehledná a myslím, že se podle ní dá udělat pro člověka hodně užitečného a uspokojivého. Podmínkou je jen milovat zahradu, mít peníze a čas, a umět si to užít.
Brožura je shrnutím těch hlavních faktů, které jsou známé o Fatimě a Medžugorje, jak se ustálily a vyšly už v řadě jiných knihách plus osobní poznatky autora, a náhled, který učinil.
Tahle kniha má čtvrté vydání, a byla a stále je velmi důležitým pomocníkem pro každého, kdo se zajímá o ovoce a zeleninu.
Snadno se vydávají rady a snadno se nabádá k tomu či onomu, ale realizace, to už činí většině lidí značné potíže. Papír ale toho snese hodně.
Poměry ve starém Babylonu nebyly pro všechny lidi dobré, ale na některé lidi je zapotřebí bič, aby k něčemu byli užiteční. Třeba jen pro své rodiče a kamarády či spolupracovníky.
Obrazy z časů dobývání Nové Indie.
Autor si vzal na paškál odvěká témata, tedy vykořisťování člověka člověkem, snaha jedněch určovat co mají druzí dělat atd.
Kniha je značně nábožensky zabarvená, jako lék na společenské neduhy vidí autor v poctivém přístupu k církevním mravním hodnotám.