whiolet komentáře u knih
Jsem ráda, že jsem po této knize sáhla!
Čas od času sáhnu po knize, která má "koncentrační" téma a díky této knize jsem si doplnila určité informace co se týče Židů a jejich životě po koncentračním táboře.
Lidský hyenismus prostě nezná mezí a místo toho,aby se národ, který už si i tak spoustu bolesti vytrpěl nechal na pokoji dělá se pravý opak.
Smutné čtení, které stojí za přečtení.
Žízeň se rozhodně staví mezi pětici nejlepších dílů ze série,ale nemohu se zbavit malé vtíravé myšlenky, jestli už to nebylo moc překombinované.
Přeci jenom i tady tak jako u Sněhuláka a Policie, tahá za nitky někdo u koho to vůbec nečekáme, a já si kladu otázku jestli jsou opravdu vždy hlavní aktéři tak perfektními herci.
Jinak oproti jiným severským detektivkám,prostě musím dát 5 hvězdiček, protože ty Žízni nesahají ani po kotníky.
Hodnotila bych knihu mezi 3-4 hvězdičkami.
V tomto díle mě neskutečně štvala Mia a její "mám se zabít, nemám se zabít", prosím ve třetím díle už se Mio zabij! Bude to aspoň zajímavější!
Zajímavé je, že v každém případu se vrah dotkne někoho z Munchovi rodiny, hmmm vlastně je to už docela trapné a ne zajímavé.
Suma sumárum kniha se četla dobře,ale mám k ní spousty výhrad, takže jsem rozpačitá a u toho třetího dílu budu doufat, že se Mia zabije...
Od této autorky jsem si zamilovala sérii Nejtemnější tvář magie, takže ,když se mi do ruky dostala tato kniha, která na první pohled vypadala dost originálně, opravdu jsem se moc na její čtení těšila.
Jenže...Nápad je to sice super, ale zpracování příběhu bylo nudné. Oba hlavní aktéři mě moc nezajímali, pro mě za mě se klidně mohli pozabíjet už na 20té stránce.
Tam kde by měl příběh gradovat, spadl do zívající zóny.
Bohužel tahle kniha se moc nepovedla.
Ove chce umřít,ale během cesty ke smrti poznává Parvenah a vše je najednou jinak, teda ne, že by se teď Ovemu umírat nechtělo,ale je jaksi "neschopný" to dokončit.
Kniha plná sarkastického humoru,také však plná tolika citů, které vás nenechají chladnými je skvělá oddychovka, která vás bude bavit.
Mně se přesto o něco více líbila "Babička pozdravuje a omlouvá se"
Rozjezd byl o něco pomalejší než u prvního dílu,ale stejně jsem knize propadla a hltala z ní každé slovo.
Jako natěšená puberťačka jsem celou dobu čekala kdy se Kell setká s Lilou a když se to stalo, bylo to ,prostě...aach (nebudu vás spoilerovat) :D
Moje fantasy dušička byla nadmíru spokojená,ale sakra nutně potřebuji další díl! A nejlépe co nejdřív.
Nechápu ty negativní komentáře,protože já byla naprosto nadšená z této knihy a hned jdu číst pokračování.
Příběh mi matně připomněl Gaimenovo PodLondýn,ale na rozdíl od jeho knihy byla tahle nápaditější, živější a daleko více také zábavnější.
Lila i Kell jsou pro mě sympatické postavy a velmi rychle se mi dostaly pod kůži. Příběh se četl tak snadno až mě mrzelo, že je konec :)
Kdyby se kniha smrskla na 50 stránek vůbec by jí to neuškodilo ba naopak!
Zbytek knihy je jen plkání a obviňování. Autorka mohla z knihy dostat víc, bohužel,takhle je to celkem ztráta času.
Musím se ,ale přiznat, že knize se nedá upřít fakt, že poukazuje na to,abychom se více věnovali svým dětem.
Více je hlídali a odložili přitom své telefony, nebo se může stát, že nám je klidně unese vyšinutá sousedka a to je pro mě jako matku ta nejhorší noční můra!
Zprvu jsem si myslela, že tahle kniha mi nic nedá a že je kolem ní až zbytečně velký "humbuk".
Jenže jakmile se člověk začte a ocitne se stejně s účastníky na výpravě na Tribeč pohltí vás to a vy se začnete sami sebe ptát "co se to tam sakra děje? A je to skutečné?"
Já na takové věci věřím, tudíž se mi kniha přeci jen líbila.
Co mi však vadilo byl styl vyprávění.
Příjemná oddechovka.
Jojo Moyesová je pro mě zárukou skvěle napsaných oddechových knížek a i tahle kniha mě nezklamala.
Několikrát jsem se nahlas zasmála a příběh se četl skoro sám. Jen škoda, že to nemá víc stránek, trochu mě mrzí, že příběh už skončil :)
Souhlasím,že v sérii o Harrym Holeovi jsou daleko lepší knihy,přesto je tato kniha mezi ostatními detektivkami prostě skvělá.
Nebudete mít problém se začíst ráno a večer knihu odložit, napětím si rozkoušete nehty a chvílemi se i budete nahlas smát-třeba tomu jak může mít nájemný vrah neskutečnou smůlu (tímto zdravím zvrhlého číšníka).
Takže Spasitel rozhodně stojí za přečtení.
Průměrná kniha.
První polovina knihy je vtipná, svěží a skvěle se rozjíždějící jízda, bohužel pak začne kniha upadat do nereálně nudných situací a z Joeho se stane fňukna.
Takže suma sumárum nebylo to úplně blbé čtení,ale jsem ráda, že už to mám za sebou!
NUDA.
Průměrné čtení, do kterého jsem se chvílemi až musela nutit.
Bohužel je to jedna z knížek, kterou si za několik měsíců nebudu ani pamatovat.
Bomba!
Díky tomu, že vyprávění se na rozdíl od prvního dílu netýká pouze Vélina,ale i Révy, Lyrny a Frentise je o dost zábavnější, snad i propracovanější.
Tam kde mě první díl nudil, mě druhý díl nenechal vydechnout a já podlehla kouzlu "čtení bez přestávky".
Za mě tedy super fantasy a jen mě mrzí, že nemám po ruce i třetí díl :)
Nuda!
Pořád jsem čekala na nějaký velký zvrat a víte co? Žádný se nekonal. Kniha byla nudná a nezáživná.
Tohle je opravdu jedna z nejslabších knížek této autorky :/
Gratuluji! Tak málo uvěřitelnou knihu už jsem dlouho nečetla!
Dvě sestřenice si prohodí na několik let partnery, okolí to skvěle toleruje a tím nereálným činům v této knize ještě neodzvonilo ba naopak!
Postava Becky je tak nesympatická, že kdykoliv se objevila na scéně měla jsem chuť jí vrazit facku!
Nevím jestli se autorka snažila za každou cenu "šokovat" nebo ze čtenáře udělat jen blbečka co sežere úplně všechno,ale tahle kniha byla prostě ztráta času.
Srovnávat knihu se ságou Hry o trůny je opravdu kravina,protože každá je úplně jiná.
Píseň krve se rozjíždí pomalu a do nějakých 100 stránek jsem silně pochybovala o tom, zda mě to vůbec bude bavit.
nakonec mě příběh bavil a to díky sympatickému Vélinovi a Šrámovi :)
Bohužel kniha ve mně nevyvolala ten "WAU" efekt, ano bylo to fajn,ale nic ohromujícího.
Od této autorky si vždy ráda něco přečtu. Vybírá si kontroverzní témata a ždímá z vás emoce.
Bohužel u této knihy jsem,ale měla pocit, že se snaží udělat "doják" za každou cenu a to byl můj kámen úrazu. Ne, že by téma nebylo dost zajímavé,ale přesto mě kniha chvílemi nudila a já se s jejím čtením docela prala. Přiznám se, že jsem byla zklamaná :/
Jak jsem byla nadšená z druhého díl, tak jsem stejnětak, zklamaná z toho prvního :(
Totální kravin o ničem, ženské postavy jsou tak povrchní a nudné, že vás kniha začně relativně brzo nudit.
A co sakra ta dějová linka s Karen a Henrym? Absolutně zbytečné a zmatečné.
Ještě,že to mělo málo stránek.
Druhá kniha je na rozdíl od té první více zábavnější a co se děje týče i záživnější.
Co mě akorát štve je konec, který mě moc neoslovil.