wiix komentáře u knih
Takéto historické scifi je pohladenie pre dušu. Najskôr som v ňom našla množstvo pripodobnenia s Julesom Verneom, avšak ten sa zameriaval skôr na techniku a vedu budúcnosti. V tomto diele je v popredí psychika človeka a "nečloveka" a ich spoločenské vysporiadanie sa, ktoré je pútavo zhrnuté do príbehu človeka proti mäsožravým pohyblivým rastlinám, proste dokonalé.
Dánov štýl písania je tak príjemne "sedliacky", osloví masy ľudí a ja patrím do nej.
„Co je vítězstvím pro kočku na rozpálené plechové střeše? – To kdybych věděla, asi aby tam vydržela co nejdéle ...“ (Maggie). Rovnako uchvacujúce dielo ako Tramvaj do stanice touha, rovnako pravdivé, dramatické a tragické. 7 hviezd z 5!
Úžasné dielo, v ktorom King potvrdzuje svoje kvality. Dokonalo mysteriózny, napínavý thriller s úžasným psychologickým vykreslením postáv, netradičnou zápletkou a desivými scénami. Bravó!
Zaujímavé čítanie, ale od Kinga čakám viac a toto akoby ani nebol on! Dej ničím zvláštny, semtam sa mihol závan mystéria, ktorý však nijak nevyvrcholil a téma o spisovateľovi (on je snáď posadnutý tým, že hlavný hrdina je spisovateľ), ktorý nevie/nedokáže ďalej produkovať sa dala spracovať aj zaujímavejšie.
Tento kúsok som začala čítať veľmi skeptická. Neverila som, že problematika detí, rakoviny a lásky v jednom sa dá riešiť aj mimo hlavného motívu: rozplakať čitateľa (aj keď v tomto diele to mohlo byť vedľajším efektom). Avšak vo "Hvězdy nám nepřály" ide o viac. Vyzrelosť hlavných postáv a nadhodenie vážnych a tak pravdivých myšlienok s ľahkosťou ma fascinovalo a dalo mi nové náhľady na človeka a jeho smrť.
Jeden z prvých a kvalitne píšucích beatnikov ma oslovil natoľko, že som si ich tvorbu obľúbila a zamilovala.
Knihu som popravde kúpila v totálnom výpredaji za pár šupov a pustila som sa doňho veľmi skeptická, napriek tomu vysoko oceňujem nápaditosť a pointu, s ktorou vrcholne súhlasím.
Úplne dokonalá zmeska histórie, deja, ktorý prináša niečo nové a wow, napätia a náuky o mravoch v minulosti.
Nepáčia sa mi takéto umelo vytvorené knihy, ktoré zhŕňajú pravdy (v podstate len vetičky), ktoré všetci veky tvrdia a vedia a neprinášajú nič nové a vlastné.
Jedno z množstva jeho diel, ktoré ma oslovilo, nenudilo a nebolo príliš svetácke a poučujúce.
Dielo som zhltla za pár chvíľ a som rada, že som ho prečítala pred tým boom, aké vyvolal aj čo sa týka filmového priemyslu.
Zostala som vcelku sklamaná. Jeho diela mám rada, fotografie i nápad boli vydarené, ale to stvárnenie bolo fádne.
Jedna z prvcýh kníh, ktoré som v teenage veku čítala o drogách a silne na mňa zapôsobila práve tým, že nešlo o agitáciu proti drogám, ale o príbeh ľudí, ktorí žijú svoj život inak (zle, horšie) ako ja v ich veku.
Nie som veľký fanúšik poviedok, aj napriek tomu, že sú od Bukowského. Príjemné čítanie avšak ničím zvláštne.
Som fanynka novodobých čudných básní, preto hodnotím toto dielo pozitívne.
Ľahké čítanie na akékoľvek popoludnie pre silnejšie žalúdky alebo pre ľudí, ktorí sú natoľko čudní, že im príde dej normálni.
Aj keď je v diele badať známky minulého režimu, nerušili ma, práve naopak, pekne dotvárali charakter diela a situáciu. Dej bol nečakane veľmi zaujímavý, nepredvídateľný a tak odlišný, že si zaslúži pozornosť.
Som sklamaná akú litertúru v akom obale a za akú cenu produkuje Slovensko.