witko komentáře u knih
Dobrodružný příběh z doby husitské. Trošku netradiční na Velínského, převažuje mírné zklamaní. Příběh jako takový není špatný, jen jsem asi víc namlsán Otou Finkem a dalšími jeho postavami, chyběl mi tu humor na který jsem v jeho dílech zvyklý.
Trojice kamarádů pmáhá rančerovi zelenáči z Východu, který má tři dcery (akorát pro naše tři kamarády) a jednoho syna. Jak pak to asi dopadne? Naivní rančer je hned na začátku okraden a tak trojka dobrodruhů dává vše do pořádku. Příjemný western do horkého léta.
Western odehrávájící se v první polovině 30. let minulého stpletí.
Krátký příběh z dobrodružného prostředí, kde slečna Lark bojuje s láskou k Stenovi a na druhé straně s morálkou, neboť Sten je zasnouben s její sestřenicí.
Příběh odehrávájící se ve světě válek a smrtící morovou nákazou . Průměrný, neurazí, nic navíc. Jen mne trochu iritovalo, jak autor často omílá, že hrdina je ten kladný...
Dobré čtení. Příjemně zpracovaný příběhy 2v1. Příběh conquistadora na Yucatánu v 16. stol. a překladatele v současné Moskvě. Zajímavé propojení událostí dělících téměř 500 let. Mírné zklamaní, ale čekal jsem více, nicméně kniha zanechala dobrý dojem.
Dobrá akční fantasy aneb jak vojenský veterán k záchraně světa přispěl.
Dobrodrzžný příběh Ívara a jeho švagra Ariho popisuje svět vikingů 14. století. Mělo jít o zdánlivě snadno vydělané peníze za převoz neznámého muže z Islandu do Grónska. Jenže....Cestou se přihodí téměř vše, co na moři můžete čekat, ztoskotání, bloudění v severním moři při hledání cesty do Číny, mihne se tu i templářský poklad, námořní bitva s piráty.... Při čtení jsem se vrátil do dětských let, kdy jsem tuto literaturu hltal. Kdo má rád neznámé dálky a nevadí mu studená voda, nechť nasedá na loď jenž má příď k severu.
Příjemná knižní "jednohubka". Humorně podaný pohled psa na život.
Mám stejný názor jako pode mnou, dočetl jsem to spíš z povinosti. Ani bych to nezařadil jako historický thriller, spíš jen historický román, nic víc, nic míň.
Pěkná konstrukce příběhu, skoro bych i věřil tu část o Kolumbovi, kdo ví jak to tenkrát doopravdy bylo. Ale o tom kniha nevypráví, příběh novináře který se vydá zachránit vlastní dceru, se kterou si až tak moc nerozumí, přes půlku světa a ještě přitom objeví ztracený poklad... Jo, příjemná oddechovka.
nějak dlouho jsem se začítaval a chytil mne až konec. Jsem však zvědav kam autor povede další Rolandovi kroky a tak zkusím i další díly.
Fungující svět budoucnosti, přesvědčivé postavy a hlavně politika, mě velmi oslovily, ačkoli má kniha téměř 800 stránek při čtení mi velmi rychle ubývaly. Fandím Hvězdnému království a netrpělivě očekávám další knihu z toho krásně vymyšleného světa.
Dlouho jsem otálel než jsem sáhl po téhle knize. Ačkoli je Gemmell určitě ikonou hrdinné fantasy, konec knihy mne přeci jen trošku zklamal. Jinak velmi čtivý počin.
Další vynikající western z pera mistra tohoto žánru.
Jsem vlastníkem formátu mobi a musím říci, že vydavatel si mohl dát trošku víc záležet. Často odskakují odstavce, v jednom místě chybí věta či dvě.
Co se týče děje, klasický western, kladný hrdina spíše než s Riggsem bojuje sám se sebou.
Konec mi přišel takový ušitý horkou jehlou. Škoda, také jsem se těšil na velkolepé finále. Nu což, jdu se podívat po dalším díle.
Přestože tenhle žánr mám rád, tak tady se mi nějak zajídá to neustále Glebovo štěstí , které mu neustále padá do klína. Na druhou stranu se mi líbí větší zapojení děje v reálu a na tu linku jsem zvědavější více.
Tak tohle se mi četlo opravdu lehce a slovní přestřelky mě hodně bavily.