witko witko komentáře u knih

Black Hills Black Hills Dan Simmons

Celkem se mi kniha líbila, ale jak tu už někdo zmiňovak, ten konec. Několik posledních stránek si mohl autor odpustit.

09.09.2015 4 z 5

Armagedon ve slevě Armagedon ve slevě Seanan McGuire

Ačkoliv nejsem cílová skupina a ke knize jsem přistupoval s mírnými předsudky, musím říct že se příjemně četla a pěkně to odsejpalo. Nicméně mi dělal problém všechno Verity věřit.

12.08.2015 3 z 5

Pekelná šleha Pekelná šleha Martin D. Antonín (p)

Moc jsem se na tento díl těšil, ale převažovalo zklamání. Lepší pasáže střídaly ty horší, kterých mi přišlo o trošku víc.

31.07.2015 3 z 5

Capricorn 70 Capricorn 70 * antologie

Celkem povedený výběr povídek.

10.07.2015 4 z 5

Marshal se dvěma revolvery Marshal se dvěma revolvery Gert Fritz Unger

Jedna hvězda za konec příběhu. Jinak se mi to nečetlo dobře. Neustálé opakování že má maršál dva revolvery mě už unavovalo, i jiné dějové věci. Ztráta času.

05.07.2015 1 z 5

Kellkini Kellkini Gert Fritz Unger

Krátký, jednoduchý příběh, nenadchnul, ale ani nezklamal.

27.06.2015 3 z 5

Vichr smrti Vichr smrti Steven Erikson (p)

Nechápu jak to autor dělá, ale každá knížka je lepší než ta předešlá. Můj údiv nad jeho vypravěčským uměnín nemá hranic.

02.05.2015 5 z 5

Lovci kostí Lovci kostí Steven Erikson (p)

Mnohé bylo již řečeno. Každá kniha je lepší a lepší.

10.04.2015 5 z 5

Půlnoční vlny Půlnoční vlny Steven Erikson (p)

Další vynikající příběh ze světa Malazu. U dialogů Tehola s Bugem jsem se neskutečně bavil. Ani Šurk Elalle nemá chybu, ty postavy jsou tak živý!

31.03.2015 5 z 5

Dóm řetězů Dóm řetězů Steven Erikson (p)

Další kamínek zapadl do mozajky, z které se klube velké dílo.

10.03.2015 4 z 5

Kra Kra Pavel Obluk

Nebylo to vyloženě dobrý ani špatný. Takový průměr. Nemůžu se zbavit dojmu, že jsem to už někdy nečetl, jen jiné prostředí. A konec? Ten mne vyloženě překvapil.

02.03.2015 3 z 5

Aktivní kovy Aktivní kovy Štěpán Kopřiva

Jízda hlášek a akce, která mne neskutečně bavila.

03.01.2015 4 z 5

Jakeův problém Jakeův problém Kingsley Amis

Dlouho jsem se nutil knihu vůbec dočíst. Nebavila mne a byla to pro mne otázka cti ji vůbec dočíst do konce.

27.12.2014 1 z 5

Sílící bouře Sílící bouře David Weber

Těšil jsem se na další skvěle popsané vesmírné bitvy, leč se tak nestalo. Převládají politické intriky a ty čím dál víc otevírají prostor pro další zajímavé události pro vesmír, ve kterém Mantichora a její noví spojenci budou stát. Těším se na ně a jsem zvědav, jestli nebudu zklamán.

29.11.2014 4 z 5

Stezky krve Stezky krve Ivana Kuglerová

Vynikající fantasy, v té době kdy vyšla prvně tato kniha, od začínající autorky.

06.11.2014 4 z 5

Zákon prérie Zákon prérie Charles P. Whitte (p)

Nebylo to špatný, ale ten konec. Moc rychle uťaté, jako by byl autor limitovanej určitým počtem stránek.

21.10.2014 3 z 5

Darebáci Darebáci W. Rabbit

Western, kde hlavními hrdiny jsou dezertéři z armády Jihu. Jo, čtivý, krátký, ale na odreagování výborný.

21.10.2014 4 z 5

10 rad nájemného vraha, jak vyčistit kvartýr 10 rad nájemného vraha, jak vyčistit kvartýr Hallgrímur Helgason

Krátká odechovka, která pobavila.

10.09.2014 3 z 5

Hlavně nespadnout Hlavně nespadnout Stephen Foster

Pro fanoušky trápícího se týmu docela dobré odreagování.

26.07.2014 3 z 5

Vesničko má středisková Vesničko má středisková Zdeněk Svěrák

Tak jako film,i kniha pohladila duši.

11.07.2014 4 z 5