witko witko komentáře u knih

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda / Markheim / Kumpáni Robert Louis Stevenson

Dnes již klasika kterou by měl přečíst každý.

22.02.2017 4 z 5

Ostrov doktora Moreaua Ostrov doktora Moreaua Herbert George Wells

K přečtení této knihy jsem se chystal velice dlouho. Díky letošní výzvě jsem ji konečně přečetl. Dal bych to jako povinou četbu všem fanatikům do genového inženýrství, žádný člověk nemůže stvořit lepší životní formu než sama příroda.

20.02.2017 4 z 5

Saeculum Saeculum Ursula Poznanski

Chytlavé čtení. Hnala mne touha rozumného vysvětlení a nakonec to mělo i hlavu a patu.

15.02.2017 4 z 5

Flashback Flashback Dan Simmons

Přišlo mi zbytečně moc vaty okolo. Odtučňovací kůra by této knize dost pomohla. Dobrý nápad, leč nedostatečně využit.

12.02.2017 3 z 5

Polednice Polednice Jiří Březina

Poměrně čtivé, žádná zbytečná omáčka.

10.02.2017 4 z 5

Zakuti v oceli Zakuti v oceli Miroslav Žamboch

Trošku předvídatelný konec, což není na závadu. Dobře se to četlo.

30.01.2017 4 z 5

Číše jedu pro krále Číše jedu pro krále Jan Bauer

Pořád čekám že se to nějak rozjede, ta serie a pořád mi tu něco chybí. Není to prostě ono. Nevzdám to a zkusím příště další díl.

26.01.2017 3 z 5

Pražský rozparovač Pražský rozparovač Jan Bauer

Očekával jsem více. Nejsem znalec povahy středověkého člověka, ale konec knihy mi přišel dost nereálný, když se Magdaléna rozhodne dělat volavku. Myslím si že takovéhle vraždy by musely opravdu vyvolávat pocit že jsou od nějakého démona a neumím si představit někoho kdo do toho jde dobrovolně. Prostě samotný konec mne zklamal. Historických detektivek je poslední dobou nějak moc. Líbí se mi prostředí, ale to je asi tak vše.

16.01.2017 2 z 5

Světla andělů Světla andělů Diana Cooper

Netušil jsem že je až tolik andělů. Poměrně zajavý vhled do této záležitosti.

14.01.2017 4 z 5

Červenka nese smrt Červenka nese smrt Jo Nesbø

Příjemně mě to překvapilo. Dvě roviny vyprávění, vynikající rozuzlení.

10.01.2017 4 z 5

Dracula Dracula Bram Stoker

Po dlouhé době a po zhlédnutí několika filmových podob jsem se dostal konečně ke knize. Jako vždy vítězí na celé čáře kniha.

08.01.2017 4 z 5

Město mrtvých I. Město mrtvých I. Miroslav Žamboch

Převládají rozpaky. Je to zatím první část, žádná akce jen naznačení problému.

02.01.2017 3 z 5

Armada Armada Ernest Cline

Pro mne čtivá kniha. Porovnávání s autorovou prvotinou nemá smysl, byť i hry zde hrají roli, jedná se přeci jen o jiný příběh a ten mě od začátku do konce bavil.

01.01.2017 5 z 5

Božská magie Božská magie Doreen Virtue

Některé pasáže jsem musel číst vícekrát. Je to opravdu těžší čtení. Člověk také musí být k tomu trošku otevřený.

30.12.2016 5 z 5

Matrix jako příležitost Matrix jako příležitost Karel Spilko

Návod na lehký život, ale ne každému sedne.

28.12.2016 5 z 5

Zlatý Texas Zlatý Texas Patrik Strohbach

Nápad dobrý, ale to zpracování. Neuvěřitelné postavy se které jsem měl problém pochopit dokonal neuvěřitelný závěr, kterým to autor zabil.

19.12.2016 2 z 5

Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Hezký příběh co nám má hodně dát.

15.12.2016 5 z 5

Archa zrůd Archa zrůd Pavel Fritz

Poměrně čtivé povídky, u některých pointy tolik nepřekvapily, ale to nesnižuje pocit s knihy.

11.12.2016 4 z 5

Meče Lorgan Meče Lorgan Vilma Kadlečková

Při čtení jsem měl problém vůbec udržet pozornost. Ty jména jsou opravdu těžká a přeskakoval jsem je.

09.12.2016 2 z 5

Pochod ke hvězdám Pochod ke hvězdám David Weber

Tak se Roger a spol probojovali ke kosmoportu a co jako dál? Proč nevyšel poslední čtvrtý díl? Teď abych to louskal v angličtině, což budu číst minimálně půl roku s mojim talentem na jazyky.

07.12.2016 4 z 5