witko witko komentáře u knih

Poušť nezná slitování Poušť nezná slitování Louis L'Amour

Při pár dialozích jsem byl trošku zmaten a nevěděl kdo z nich to vlastně říká. Jinak poměrně krátký a čtivý příběh.

11.07.2017 4 z 5

Pomníky zimy Pomníky zimy Jan Hlávka

Tato knižní série je pro mne prostě láska na první pohled, která se prohlubuje další knihou víc a víc. Neskutečně čtivé, baví mne všechny linie, nedokážu vyzdvihnout jednu nade vše. Každá má své, proč to tolik hltám.

06.07.2017 5 z 5

Tenký led Tenký led Jan Hlávka

Vynikající pokračování této serie. Chytne a nepustí, nutí otáčet stránku za stránkou a najednou konec.

02.07.2017 5 z 5

Detektivní kancelář Sirius Detektivní kancelář Sirius Lucie Lukačovičová

Pro mne to byla mozaika střepů, které mi po přečtení a poskládání nedalo takový obraz, jaký asi mělo.

27.06.2017 3 z 5

Ďáblova obrazárna Ďáblova obrazárna Leonard Medek

Radši bych uvítal souvislý román než takto pospojovat různé příběhy, byť to má logiku.

13.06.2017 4 z 5

Záře supernovy Záře supernovy Aleš Pitzmos

Autor stvořil zajímavý vesmír. Kniha se četla velmi dobře, v podstatě jsem se nedokázal odtrhnout. Doufám v další díly této série.

08.06.2017 4 z 5

Konstantynův efekt Konstantynův efekt Karolina Francová

Myslím že až tak moc nevadí absence bitev, které jsou v tomto žánru obvyklé. Je to tak trošku jiná space opera.
Menší problém mi dělal jen popis intimností mezi Konstatynem a Tristam. Jinak nemám co vytknout.

04.06.2017 4 z 5

Věčná Ambra 1 Věčná Ambra 1 Kathleen Winsor

Bylo to pro mne těžké dočíst. Takže nebýt výzvy, nikdy bych se do toho nepustil.

31.05.2017 3 z 5

Pravidla oběti Pravidla oběti John Sandford (p)

Poměrně slušná krimi se zajímavým detektivem.

02.05.2017 4 z 5

Havran Havran David Gemmell

Zatím nejlepší díl série.

23.04.2017 5 z 5

Ti, kteří utíkají pěšky Ti, kteří utíkají pěšky Milan Daněk

Pro mne prostě povinost. Kdo četl knihu od McDougalla, měl by sáhnout i po této.

17.04.2017 5 z 5

Půlnoční sokol Půlnoční sokol David Gemmell

Čtivější než první díl.

12.04.2017 4 z 5

Meč v bouři Meč v bouři David Gemmell

Výborně se to četlo a uměl bych si představit čistě dokumentární dílo od tohoto autora podané touto zábavnou formou.

06.04.2017 4 z 5

Malý špalíček pohádek Malý špalíček pohádek František Hrubín

Dobré zavzpomínání na dětství s touto knihou.

29.03.2017 5 z 5

Strážci brány Strážci brány Jan Urban

Zklamání. Nedokázal jsem se pořádně ponořit do děje a nic mne nenutilo pokračovat ve čtení. Bylo to pro mne vyloženě utrpení. Nezkousnul jsem autorovi hlášky na každém kroku, na mne až moc křečovité.

26.03.2017 2 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Nechtělo se mi věřit že je to až tak dobré čtivo. Musím ale říct že u knihy jsem se nenudil a že mne bavila a to moc.

14.03.2017 5 z 5

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Dřívější díly mne bavily více. U této knihy mi přišlo až křečovité, jak Lincoln najednou věděl, poskládal s indicií. Chvilkama mne to až iritovalo, už jsem mu to prostě tolik nebaštil.

09.03.2017 3 z 5

Na kopci Na kopci Jiří Březina

Kniha mne bavila. Na prvotinu bych to netipoval ani náhodou.

04.03.2017 4 z 5

Infico Infico Petr Heteša

Klasický Heteša. Baví mne jeho dialogy postav, akce i zajímavě vykreslená budoucnost.

01.03.2017 5 z 5

Vyhoďme ho z kola ven Vyhoďme ho z kola ven Ken Kesey

Opravdu vynikající předloha pro neméně vynikající film.

26.02.2017 5 z 5