xena2711 xena2711 komentáře u knih

Dopisy od babičky Dopisy od babičky Veronika Doušová

Moc krásná knížka. Velmi citlivě napsaný román a zároveň vzpomínka na babičku. Dvě časové roviny. Jedna ze současnosti a druhá z konce 2.světové války. Doporučuji.

28.05.2024 5 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Moc jsem se těšila na další knihu mojí oblíbené autorky. Mám ráda její styl, krátké kapitoly, spousta podezřelých a hlavně zápletka, která Vás žene na konec knihy. Kniha je opět velmi čtivá. Jen jsem od stránky cca 200 měla pocit, že je to lehce přitažené za vlasy a konec rychlý...

09.05.2024 4 z 5

Čtyři vichry Čtyři vichry Kristin Hannah

Další kniha Kristin Hannah, na kterou nikdy nezapomenu. Právě jsem dočetla a ještě dlouho budu o knize přemýšlet. Silný a velmi těžký příběh z období hospodářské krize a velkého sucha v Americe. Slavík, Velká samota a Čtyři vichry patří mezi moje srdcové záležitosti.

18.12.2022 5 z 5

Byt nad Seinou Byt nad Seinou Kelly Bowen

Krásný román z válečné Paříže. Moje oblíbené téma. Autorčina prvotina a určitě povedená. Přidávám do oblíbených a těším se na další knihy.

05.10.2022 5 z 5

Dítě noci Dítě noci Karen McQuestion

Slušný psychologický thriller. Trochu pomalejší rozjezd, ale pak se příběh pěkně rozjel.
Zajímavá obálka a spravedlivý konec. Doporučuji.

21.09.2022 5 z 5

Dům na Riviéře Dům na Riviéře Natasha Lester

Od autorky jsem četla zatím všechny knihy přeložené do češtiny a nedá se vybrat ta nejlepší. Všechny jsou skvělé. Tento román je psán ve dvou časových rovinách, a to za druhé světové války a zároveň v roce 2015. Krásný příběh lásky, obrovské odvahy, ale i ztráty rodiny a utrpení.
Nádherná obálka.

06.09.2022 5 z 5

Obhájce Obhájce Victor Methos

Třetí knížka od Victora Methose a zase velká spokojenost. Čtivé, skvěle psané, přečtené za večer. Těším se na další překlady, snad brzy. Doporučuji.

29.05.2022 5 z 5

Samotářky Samotářky Barbora Šťastná

Silný příběh tří generací žen od padesátých let minulého století do nynější doby. Určitě stojí za přečtení, ale je to těžší námět k zamyšlení.

18.04.2022 4 z 5

Klíč Klíč Kathryn Hughes

Nejenom krásná obálka, ale i úžasný obsah. 50let starý příběh lásky, trápení, toužení a čekání z psychiatrické léčebny...Knihu jsem za den přečetla, protože ty osudy se nedaly odložit.. Jedna z knížek, na které se nezapomíná. Určitě doporučuji.

31.08.2021 5 z 5

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Zajímavý psychologický příběh mezi tchýní a snachou. Pohled z obou stran. Moc zajímavá knížka.

09.08.2021 5 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Tak to byla jízda od začátku do konce. Vražda hned na začátku a takové množství postav, že jsem do poslední chvilky nevěděla, kdo je za vše zodpovědný. Poslední kniha Nevítaný host se mi moc nelíbila, proto jsem řešila, zda číst další. Ale jsem ráda, že jsem autorce dala šanci. Tato je super, má spád a čtete, dokud nejste na poslední stránce. Doporučuji.

11.05.2020 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Neuvěřitelný příběh plný bolesti a hrůzy druhé světové války. Dala bych přečíst všem, kteří si stěžují, že se mají v této době špatně...

13.04.2020 4 z 5

Hluboký sníh Hluboký sníh Brian Freeman

Tak to je přesně můj šálek kávy. Super thriller, skvělý styl psaní, co Vás nepustí. Od začátku do konce nemáte vůbec tušení, kdo za zápletkou stojí. Doporučuji a začínám Uršulinu.

02.01.2025 5 z 5

Nedokončený příběh Nedokončený příběh Rebecca Yarros

To byla taková krása. Nádherný příběh ve dvou časových liniích. Druhá světová válka cca 1940 a dál a současnost. Jak dopadne současná linie jsme asi všichni tušili, ale ta válečná měla skvěle vymyšlenou zápletku i dohru. Prostě doporučuji..

28.01.2024 5 z 5

Nevlastní dítě Nevlastní dítě Nicole Trope

Noční můra všech rodičů. Příběh je lehce překombinovaný se spoustou postav, ale čte se celkem dobře.

26.11.2023 4 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Příběh tří kamarádek v nejlepších letech, čte se to samo. Kdo má rád Patrikův humor, tak bude nadšený. Je to klasická Hartlovina:-) Ananas, leštím si kondora a je toho určitě víc:-) Já mám jeho knížky moc ráda a tato se opravdu povedla.

25.10.2023 5 z 5

Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská (p)

Další slušná detektivka. Určitě zas o kus lepší než Dokonalé propojení. Těším se na další knihu...

25.04.2023 4 z 5

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Těžké a smutné téma, které se hl. postava snaží léčit prací na zahradě. Petra Dvořáková má ráda depresivní témata a ani nyní neudělala výjímku...

15.12.2022 4 z 5

Drahá ženo Drahá ženo Kimberly Belle

Od začátku jsem si myslela, že vím, o co tu jde. Ale omyl, autorka na konci opravdu překvapila. Pravda je, že do poloviny jsem se musela přemlouvat do čtení, nějak mě to nechytlo. Ale od půlky se to rozjelo a konec byl nečekaný.

17.04.2022 4 z 5

Kniha ztracených jmen Kniha ztracených jmen Kristin Harmel

"Jsme souzněni podle toho, čím jsme v srdci a podle toho, jakou cestu si zvolíme na tomto světě."

Válečný příběh o obrovské odvaze, síle, touze a nádherné skrývané lásce odehrávající se ve dvou časových rovinách. Již bylo popsána spoustu způsobů, jak pomoci lidem ve válce, momentálně se zde řeší padělané doklady pro děti. Kdybych mohla, dám šest hvězdiček. Byla to nádhera a letos zatím určitě nejkrásnější román, který se zařadí mezi mé top knížky. Rémy a Eva jsou nezapomenutelní. Ještě teď mi tečou slzy..

09.03.2022 5 z 5