YellowQueen komentáře u knih
To bylo tak miloučký čtení před spaním, určitě si přečtu všechny díly, to bude krásná rychlovka na pár večerů.
Hrozně dlouho mi trvalo, než jsem se do ní začetla, ale musím říct, že nakonec to bylo krásné počtení. Ne tak krásné jako třeba u Než jsem tě poznala, ale rozhodně to stojí za to. Byla jsem pak hrozně napnutá, jak to vlastně celé dopadne a můžu říct, pro mě to byl překvapivý konec.
Moje asi neoblíbenější kniha z výběru k maturitě. Taková pohádka, přestože nese své myšlenky.
Ke knize jsem jakožto ke své první severské krimi přistupovala lehce opatrně, přehnaně násilné příběhy totiž nemusím. Tohle dílo mě ale velice mile překvapilo a já se na něm stala takřka závislá! Rozhodně se chystám přečíst i všechny další díly.
Naprosto skvěle napsaná kniha, která čtenáře vtáhne do děje svou zamotanou, propojenou zápletkou. Přečteno jedním dechem!
Tohle bylo naprosto boží! Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale to byla čistě moje chyba, protože jsem toho četla více najednou, ale jakmile jsem se soustředila jen na tuhle, nemohla jsem se odtrhnout! Nemůžu se dočkat druhého dílu, tahle série se rozhodně řadí mezi mé nejoblíbenější fantasy!
Vždy se těším na čtení další detektivky od Louise Penny. Tak zvláštně a vlastně nečekaně si od nich odpočinu.
Noo tak tohle nebyl můj šálek kávy, četla jsem ji jako povinnou četbu k maturitě a absolutně mě nechytla, vždycky jsem ji četla násilím. Pro mě to byla prostě strašná nuda a přijdu si jako mimozemšťan, protože hromada lidí ji miluje. Ale co se dá dělat, když člověku nesedne, tak mu prostě nesedne.
Tak tohle bylo velice zajímavé čtení. Po celou dobu jsem byla napjatá, jak se bude celá kniha vyvíjet, co se bude dít, jak to dopadne. Proto se taky četla tak dobře a rychle. Přestože teda vždycky když jsem přestala číst, měla jsem z toho vlastně zvláštní pocit a nechtěla jsem se k ní vracet. U postav jsem se pozastavovala, některé mě opravdu neskutečně vytáčely, ale zase to tomu dodalo takovou tu plastičnost, jako kdybyste to prožívali s nimi a opravdu ty lidi znali. Ráda bych i věděla, jaké příběhy ty postavy dál prožívaly. Každopádně za mě to byl povedený počin, měla bych se vrhnout do čtení autorčiných předcházejících knih, určitě budu stejně nadšená.
Rozmilá kniha ke které jsem se dostala díky čtenářské výzvě. Byla to taková rychlá kniha o životě.
Pro mě bylo nejlepším dílem Jane Austenové pýcha a předsudek a asi to tak navěky zůstane, zkrátka se umí zarýt do srdce dospívající dívky. Rozum a cit jsem četla díky čtenářské výzvě a bylo to hezké, Austenovské, ale ne nejlepší. Asi už jsem moc odrostlá na kýčovitou lásku Jane Austenové.
Stejně jako první díl jsem i tento přečetla jedním dechem. Doporučuju!
Tahle knížka mě velice překvapila svou zápletkou a především teda koncem! Strašně dobře se četla, zápletka byla více než originální a člověk si sám dává otázku, kde se sakra vidím za pět let? A nakonec zjistí, že všechno může (a z principu to tak vždycky je) být úplně jinak. To však neznamená, že by nad tím člověk neměl přemýšlet, jen by měl žít více v přítomnosti než v představách své budoucnosti...
Pygmalion je klasika. Nejdříve jsem tedy viděla muzikál, až teď díky čtenářské výzvě jsem si drama i přečetla. Nebavilo mě tolik jako třeba Čarodějky ze Salemu, ale bylo fajn.
Možná to bylo tím, že jsem první viděla film a až poté četla knihu, možná ne. Každopádně jsem byla lehce zklamaná. Tohle je přesně ta kniha, jejíž příběh je hotový filmový trhák, plný mysteriózních věcí, tajemna, dobrodružství, jako na film se na to dobře kouká, ale čtení je to nudné a zbytečně zdlouhavé.
Knihy s veterinární tématikou nikdy nezklamou. Tahle se hned po prvních stránkách zařadila mezi mé nejoblíbenější.
Kniha o životě a o smrti. Takových nebude nikdy dost. Vždycky se budeme učit jak šťastně žít, abychom mohli s klidem zemřít.
Sama od sebe bych se do této hry asi nepustila, ale díky čtenářské výzvě jsem se k ní dostala a byla to fajn čtenářská zkušenost. Možná bych se na Havlovy hry radši podívala v divadelním zpracování.
Knihu jsem četla až po shlédnutí filmu a proto pro mě byla jen nudnou předlohou. Ano, děj byl velice zajímavý, ale zkrátka a dobře neupoutal mě tak jako filmové zpracování. Možná bych nejdříve doporučila knihu a až poté film, jako to ve většině případů sama dělám.
Klasika ke které jsem se dostala díky čtenářské výzvě. Rychle se četla, nebyla vůbec špatná.