z1631984 komentáře u knih
Moje nejoblíbenější divadelní hra. V tomto případě v překladu Vrchlického i nedokončená Hrubínova verze. Slavná věta: "Svůj širák odhazuji v dáli a s grácií leží tam.", však Hrubín zcela upravil, já osobně se přikláním pro Vrchlického archaickou verzi.
Naprosto dokonalý humorný příběh o věčné touze člověka po nesmrtelnosti.
Labyrint, Hrobka, Zimní přízraky, Citadela - přesně v tomto pořadí jsem četla, děje v některých souvislostech navazují. Fantastické čtení pro milovníky jižní Francie a historie.
Naprosto absurdní ptákovina, ale přečteno za pár hodin. Pobavilo.Místy hodně přitažené za vlasy např. soulož na jedoucím dinousarovi, střílení bazukou na auto pronásledovatelů.....atd. :)
Perfektní zakončení čarodějné trilogie, ve které vyjde najevo, jaký vztah ve skutečnosti Černý John ke Cassie má. Napínavé - přečteno s pauzou - na "jeden zátah." :-)
Vtipné, nenáročné čtení s prvky erotiky. Možná by zfilmovaná verze slavila větší úspěchy než trilogie 50 odstínů.
Jedna z nejlepších knih edice Děsivá věda. Velmi vtipné a poučné.
Parfém bláznivého tance mě sice bavil mnohem více, ale autorův velmi osobitý humor zaslouží 5 hvězdiček.
Velmi abstraktně pojatý příběh dvou kamarádek.Asociální introvertní sociopatky a pravděpodobně charismatické, avšak zcela postrádající vkus, její typově protikladné kamarádky. Tento příběh je sám o sobě ne moc zajímavý, ale originální stylistila a "nekonečné kladení slov za slovem" činí tuto knihu v mých očích na plný počet hvězd.
Skvěle napsaná divadelní hra - kritika lidského jednání, které je přiřazené různým hmyzím druhům. Čapkové nezklamou ani za sto let.
Nejznámější řecké mýty a pověsti, avšak autorův humor "za každou cenu" celou knížku snižuje.
Naprosto úžasné čtení s mystery tématikou o čarodějnictví. Už se těším na další díly.
Od Jana Zlatohlávka jsem četla naprosto vše a tato kniha mi přišla nejhorší. Že by s věkem docházela inspirace? První dvě knihy byly o hledání "té pravé". V této už je jen stručný "výcuc" z dětství až do přítomnosti.
Velmi všeobecné, čekala jsem víc.