zdenkacte zdenkacte komentáře u knih

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Bože, to je taková klasika! Autorka umí udržet napětí, jazyk míří rovnou k jádru pudla.

18.02.2022 5 z 5

Zápasník sumó, který nemohl ztloustnout Zápasník sumó, který nemohl ztloustnout Éric-Emmanuel Schmitt

Pěkný příběh s klasickým new age poselstvím, od ostatních podobných jej ale odlišuje styl psaní, který se s ničím nemaže a jde přímo na dřeň a pak bych se taky odvážila tvrdit, že atraktivitě napomáhá nám neznámé prostředí zápasů sumo. Já jsem touto knihou objevila nového autora, určitě jdu na další jeho knihy.

09.02.2022 5 z 5

Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Moje první kniha od autora a jsem nadšená. Občas sice styl psaní unavovala a ke konci mi už to přišlo nastavované, ale dobrý.

05.02.2022 5 z 5

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Skvělé oddychové čtení, někdy až příliš bizarní, ale super.

05.02.2022 5 z 5

Barvy slečny Toyen Barvy slečny Toyen Vladislav Kučík

Kniha, která se ze začátku moc krásně četla, ale později už se ten styl začal trochu zajídat. A když jsem zjistila, že většina je těžce vyfabulovaná, tak mě to naštvalo. Paraziování na slavném jméně. Jak tu někdo říkal, kdyby to byl fiktivní příběh, tak dobrý, ale takhle to člověka leda naštvalo.

06.12.2021 4 z 5

Praskliny Praskliny Klára Vlasáková

Správňácká divnokniha! Konečně něco jiného než neustálá vztahovo-historická dramata současných českých spisovatelek. Autorka se nebála vykročit úplně jiným směrem, směrem, kde cítím velikány jako Orwell nebo Huxley, a už jen za tuto odvahu to chce plný počet. Jinak se přidávám k těm, kterým chybí nějaký konec, ale myslím, že právě to, jak očekáváme finále, je příznané i celé naší době - že stejně všechno jde do nikam, do ztracena, nejsou velké konce, jen furt valíme ty svoje životy a budeme je bezcílně valit navždy, bez vysvětlení, pochopení, ve stále stejném zmaru. Tohle byl pro mě tím pádem závěr nad závěr, aspoň tak jsem si to přebrala já.

04.10.2021 5 z 5

Amáliina nehybnost Amáliina nehybnost Kateřina Rudčenková

Tak s touhle knihou přes její "ocenění" (které tím pádem tedy nechápu) jsme se nepotkaly. Téma čtyřicítky, co se potácí životem, už nemůže být ohranější. A tady autorka nenabízí k tématu vůbec nic nového - ani jazykově, obsahem, vyústěním, nic. Je mi líto, opravdu jsem dala šanci a neměla žádná očekávání, ale tohle bylo opravdu plytké.

04.10.2021 3 z 5

Pobřežní cesta Pobřežní cesta Raynor Winn

Začátek dobrý, ale pak to nějak ztratí šmrnc a je to furt to samé, ani ten přesah tam už pak moc nevidím. Prostě ve finále šli a šli. Čekala jsem více zamyšlení, moudrosti.. no ta očekávání by člověk neměl mít :)

04.10.2021 4 z 5

Nikomu ani slovo Nikomu ani slovo Harlan Coben

Napínavé čtení, které vás nenechá vychladnout.

15.12.2020 5 z 5

Kde končí duha Kde končí duha Cecelia Ahern

Milý příběh, na romantiku i celkem solidně napsaný.

15.12.2020 4 z 5

Mágové Mágové Lev Grossman

Zklamání, tato kniha jde odnikud nikam, ani jsem ji nedočetla, jen poslední strany přelouskala. A nic.

15.12.2020 2 z 5

Trpaslíci Trpaslíci Markus Heitz

Skvělé čtení, děj má spád, originální kulisy. Líbilo.

15.12.2020 5 z 5

Malý špalíček pohádek Malý špalíček pohádek František Hrubín

Špalíček prochází napříč generacemi stále obdivován a čten, to je vzácné. Verše jsou hebké jako samet a kloužou z úst samy, a dokonce baví i děti. Ilustrace pohltí a nepustí, snový svět se stává realitou. Miluju tuhle knihu na maximum.

12.12.2020 5 z 5

Slyšel jsem sovu zavolat své jméno Slyšel jsem sovu zavolat své jméno Margaret Craven

Přehození hlavy do úplně jiného světa, děkuju za jeho odkrytí, zpomalení životního tempa. Mě se líbilo.

11.12.2020 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Intenzivní kniha, autorka má dar slova, úplně mě pohltila.

Vánoční pohádka Vánoční pohádka Daniela Krolupperová

Milé napsaná pro malé děti, vánočních knížek je už docela dost a tahle stojí za to zařadit ji na list.

11.12.2020 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Tak bohužel, zklamání. Bez atmosféry, forma divadelní hry to totálně zabila. Nerozumím.

11.12.2020 2 z 5