Život-s-Kačí komentáře u knih
Děj je v podstatě stejný, jako u všech předchozích dílů. Začíná se zde ale rozuzlovat zápletka celé série, což dává knize zcela nový náboj.
Těžko se mi hledají slova, kterými bych mohla tuto knihu popsat. Příběh byl pro mne velice silným čtením a dlouho potom, co jsem ho dočetla, jsem pořád v myšlenkách bloudila v době 2. světové války. Číst o tom, jak se Anne těší, až bude konec války a až bude slavnou spisovatelkou, když vím, co se jí stalo... To bylo něco (pro mě) velice těžkého a nejednou jsem měla slzy v očích.
Příběh je, stejně jako v předchozích dílech, poutavý a velice čtivý. Doplňkové ilustrace umocní celkový "ponurý" pocit, který čtenář má a na což upozorňuje autor hned na první stránce. Avšak jak série pokračuje, nemohu se zbavit pocitu, že je v podstatě každá kniha o tom stejném, jen se odehrává v jiném prostředí.
Příjemná kniha, která je napsána velice čtivě, to i díky krátkým kapitolám. Příběh se odehrává během několika let, a tak můžeme s dívkami prožívat jejich životy již od školních let. Moc mě bavila a doporučuji.
Krásný příběh, který je nutností pro každého pejskaře. Takový konec jsem vůbec nečekala a jsem zvědavá na druhý díl. Všem kdo váhají, mohu knihu rozhodně doporučit. Nemám k ní jedinou výtku.
Pro mě byla kniha výbornou záležitostí. Hlavní hrdinka Rose byla napsána bravurně. Myslím, že každému čtenáři musela chvílemi pořádně lézt na nervy, ale zároveň s ní v těžkých situacích soucítil a obdivoval, jak silná a statečná je. Bill byl pro mě snad nejlepší postavou z celého příběhu. Moc se mi i líbilo, jak byla vylíčená chudina s naprosto opačnou vysokou vrstvou a jejich vzájemné rozdíly. Celkově kniha byla silným příběhem a pokud čekáte oddechové čtení, u kterého se i pobavité, tak tohle není to pravé.
Od knih jsem nic převratného nečekala, proto jsem ani nebyla zklamaná. Některé ohlasy mi přišly velice aktuální i na dnešní dobu. Takže za mě průměr.
Ze začátku jsem byla z knihy trochu zkalmaná a nevědala, co si mám přesně myslet. Naštěstí s postupem děje mě kniha víc a víc uchvacovala a začala mě bavit. Několikrát jsem se u ní zasmála, což je obrovským plusem. Trošku mě mrzí konec, který mi přišel unáhlený a dal by se ještě rozvést.
Dlouho jsem se chystala na nějaký příběh od autora a byla velice zvědavá, jak mě jeho styl psaní bude bavit. Jsem ráda, že kniha splnila všechna má očekávání. Příběh byl poutavý, čtivý, tajemný a plný nečekaných zvratů. Moc jsem si čtení užívala. Proto všem doporučuji.
Nepil prostě nemůže zklamat. Výborná kniha, která je plná humoru. Čte se hrozně rychle i díky krásným ilustracím. Milovala jsem ho, když jsem byla malé dítě a miluji ho pořád.
Krátké pohádky pro nejmenší. Celou knihu doprovází překrásné ilustrace a umocňují tak prožitek ze čtení. Jen mi vadí, že některé pohádky byly až příliš krátké a byly vynechané některé (pro mě podstatné) detaily.
Neskutečně nádherný příběh. Dovede vykouzlit úsměv na tváři, ale i rozplakat. Jako doposud u každé knihy od autory, kterou jsem četla, jsem hltala jednu stránku za druhou. Všem doporučuji.
Hezký příběh pro malé čtenáře. Čte se rychle a je doplněn krásnými ilustracemi. Celou knihu propléta spoustu historických informací o našem hlavním městě Praze, takže je i poučná.
Dovídáme se tu opravdový život rodiny Hemingway a ne jen ten z bulváru. Mariel byla již od dětství statečná dívka, která musela čelit spoustě problémů. V knize odkrývá svůj život, který nebyl nijak lehký a při čtení s ní nejednou soucítíte.
Výborná kniha. První polovina je nenáročné oddechové čtení, které určitě oceníte v náročných dnech, kdy máte chuť vypnout a relaxovat. Druhá polovina je napínavá a až do poslední strany nemáte tušení, jak to vlastně celké skončí.
Jelikož jsem na této knize vyrůstala, stala se mou srdcovou záležitostí. Pohádky jsou výpravné a doplněné nádhernými ilustracemi.
Když jsem se do knihy pouštěla, měla jsem z ní velké obavy. Nakonec mě velice mile překvapila. Příběh byl zajímavý a líbil se mi.
Tohle byla první kniha od autorky, kterou jsem kdy četla a rozhodně nebyla poslední. Příběh byl v obou časových rovinách záživný a napínavý. Zklamala mě pouze spousta překlepů, které jsem objevila.
Výborná kniha. Měla trochu delší rozjezd, ale asi od 50 - 60 strany úžasné. Autor podal příběh reálně a uvěřitelně. Dalším plusem jsou fotografie, které skvěle doplňují vyprávění.
Kniha byla opět velice poutavá. Předchozí díly se mi ale líbily trochu víc.