Zmitko.m komentáře u knih
Kniha se mi docela líbila, hlavně to cestování po řece a popis krajiny. Prostě naložit loď a vyrazit na plavbu řekou. Ale příběh se mi zdál trochu slabší, stále jsem čekal, zda se něco nějak závratného stane a ono celou dobu nic. Zdá se mi, že jsem nějak nepochopil konec. prostě najednou tu byl a jako co? Ani v tom Epilogu se nic nevysvětlilo. A oheň, o kterém se v anotaci i v celé knize psalo? Nepřišlo mi, že by v ději měl nějakou výnamnou roli, snad jen že v té oblasti hrdinům hrozí nebezpečí, ale jinak nic.....Asi jsem od této knihy čekal výrazně víc.
Tak jsem přečetl legendární Verneovku a musím říci, že to je geniálně napsané, hlavně spíše po technické a přírodovědné stránce. Nautilus je popsán naprosto neuvěřitelně přesným popisem, hlavně princip ponoření a vynoření, jeho pohyb, získávání kyslíku a pitné vody z mořské vody. Tedy technologie, které jsou nám dnes známy, ale v době napsání knihy (1870) to byla těžko uvěřitelná scifi. Podle mne se musel mít ve své době Jules Verne nejen bujnou představivost, ale i mimořádný přehled ve fyzice a technice. Knihu si hodně užijí přírodovědci, jsou tam relativně podrobně popsány různé druhy ryb a mořských živočichů. Kniha se mi docela líbila, ikdyž si myslím, že dnes už je trochu přežitá. Jedna z nejzajímavějších kapitol je ta o Nautilu a boj s chobotnicí. Rovněž jsem nepochopil důvod dlouhé plavby Nautilu po celém světě. Snad jen kvůli odhalení tajemství oceánu. Ale legendární dílo si rozhodně zaslouží vaši pozornost.
Tuto knihu jsem si koupil, protože jsem chtěl mít ve své knihovně toto slavné dílo. Až potom jsem zjistil, že to je forma komiksu, tak jsem byl zklamaný. Ale pouze do doby, než mi kniha dorazila. Je nádherně zpracovaná, tvrdá vazba s bílou velrybou,zlatě vyvedený nápis a komiks nádherně namalovaný a poutavý. příběh jsem samozřejmě znal již dávno, ale toto zpracování je skvělé.Přečetl jsem ho jedním dechem a vůbec nelituji, že jsem tuto knihu koupil. Při čtení jsem si vzpomněl na komiks Moby Dick v ABC, co kdysi vycházel. Rozhodně mohu toto zpracování doporučit, ta kvalita knihy je úžasná a provedení skvělé. Ocení ji i starší děti. které se tak seznámí se slavným příběhem.
Kniha se mi líbila a opravdu jsem se u ní v některých pasážích docela bál.
Musím říci, že kniha je opravdu drsná a toto téma jsem ještě nikde nečetl. První strany mne vážně pohltily, středem knihy jsem se musel trochu prokousat, ale závěr opravdu dobrý a drsný. Kniha nemá tak vysoké hodnocení vůbec náhodou.
Další parádní dílo C.J.Tudor. Byl jsem opravdu napnutý, jak to celé nakonec skončí. Z příběhu mne hodně zaujalo to doslova "živé vězení" pro Gabea, kdy jako mladý nešel do vězení, ale musel každé pondělí na dvě hodiny navštěvovat dívku v kómatu, co kdysi srazil. Doslova dokonalý trest. Být volný a přitom nebýt...Příběh opět parádní, Tudor umí celou zápletku úplně "vyšroubovat" až do nejmenších niancíí...Rozhodně dobrá kniha. Je dobře, že její knihy vycházejí před svátky, vždy je do Nového roku stihnu přečíst :-)
Úžasné vyprávění života Františka Vítka, našeho slavného a známého dostihového jezdce. Zvláště jeho vítězství s Koranem v roce 1963 a s Mocnou v roce 1965 ve Velké pardubické, jsou dostihové veřejnosti velmi známá.
Prakticky povinná kniha pro milovníky dostihů. Jak psal kolega púředemnou, velmi ji ocení pamětníci těchto dob..
Nádherná kniha, která se v naší rodině dědí už od jejího prvního vydání. Můj děda jí četl mému tátovi, potom táta mě a teď ji čtu svým dětem já. Má pro mne naprosto nevyčíslitelnou hodnotu. Dodnes ji mám ve své knihovně, ikdyž už nese známky času - však té knize je už 62 let, prakticky jeden lidský život. Dávám na ni pozor a jednou ji svým dětem jistě budou číst i mé děti :-)
Tak tahle kniha byla fakt super a závěr byl opravdu napínavý. Kdybych nevěděl, že série pokračuje dalšími knihami, měl bych o Catona a Macrona ještě větší strach. Protože v takovém nebezpečí v dosavadních knihách ještě Macro a Cato nebyli. parádní dílo.
Velmi objemná kniha, co mne zaujala svou blízkou možnou budoucností...Přesto je spousta stran věnována podrobnému popisu buď krajiny či technologie, alu u scifi knihy to asi nemůže být jinak....Kdo za vším stojí mne napadlo přibližně ve 2/3 knihy...Je to zajímavý příběh podle Shatzinga, ale Vzpoura oceánů mi přišla zajímavější..
Pěkný příběh o tom, kam mladou dívku dožene chat s anonymním "přítelem"..Docela příběh naší doby..
Naprosto skvělá kniha, co mne hodně chytla. Opravdu skvělé dílo, četla se mi velmi rychle. nedokázal jsem se od ní odtrhnout a v poslední třetině už děj tak nabral grády, že jsem ji už prakticky nedokázal odložit...Fakt parádní kniha, jedna z nejlepších, co jsem kdy četl a jedna z nejlepších, co vůbec mám....
Perfektní kniha...A ten závěr!!!...jedno z nejlepších děl série..
Naprosto skvělý příběh..Celý děj krásně gradoval, byl mrazivý a trochu se zřejmě inspiroval Psychem od Hitchcocka..Fakt skvělé dílo, obzváště ti staroušci May a Peter byli ooopravdu dobře napsaní, byli tak strašně hodní a přívětivý, až z nich šel strach...Kniha mnohem, mnohem lepší než Přízraky
Tato kniha se mi hodnotí docela těžko, protože se mi četla velmi obtížně a kolikrát jsem se v některých pasážích doslova nutil, abych se jimi prokousal. Nejnapínavější mi asi přišly poslední dvě části a i ten závěr byl nakonec docela zajímavý...byla to pro mne první kniha tohoto autora a myslím, že jeho styl psaní mi moc nesedí a další knihy asi od něho prozatím zkoušet nebudu..
Super kniha. Chytla mne hned od začátku nálezem první oběti. To byla teda síla. Píběh byl parádní, celou dobu jsme vůbec netušil, kdo je vrahem a docela mne to nakonec překvapilo. Robert Hunter se stal mým oblíbeným detektivem, jeho pohled na svět i na vyšetřování, kdy občas prostě "kašlal" na předpisy, aby se dobral pravdy a spravedlnosti, se mi zalíbil. Jsem zvědav na další jeho případ a Dvojitý kříž mohu rozhodně doporučit.
Kniha se mi hodně líbila. Vyšetřování vražd v psychiatrické léčebně je opravdu zajímavý námět. Děj byl perfektně promyšlený a do poslední chvíle jsem nevěděl, kdo je vrahem. Hodně jsem byl napnutý z komunikace, či spíš nekomunikace Beatrice a Jasmin, co se nakonec v náznacích podaří odhalit a jak to celé dopadne...Trochu mi tam vadila ta romantická omáčka, ale to je tak jediné, co bych mohl vytknout.
Parádní kniha, nemohl jsem se od ní odtrhnout a přečetl jsem ji poměrně rychle. Děj měl spád a příběh měl fakt myšlenku. Fakt super napínavá kniha.. Musím říci, že jak Tom našel Joshe, pak něco cinkne o zem a zezadu se ozve: "Ten je tvůj, Tome, jen si ho vezmi", to je podle mne nejmrazivější věta v knize..
Krásná a poutavá Wilburova biografie. Poodhalil spoustu podnětů, které ho vedly k napsání různých románů a je to pro nás, jeho pravidelné čtenáře, skvělé doplnění příběhů, které známe z jeho knih. Například, v kapitole, jak popisoval své zážitky se šikanou a tvrdý život na škole, kdy "sloužili" starším studentům, zahřívali jim prkénko od záchodu a pod. mi v mysli vytanulo, že podobné zážitky zažíval Manfred na škole Stelenbosh v díle Síla meče. Určitě tedy Wilbur do zážitků Manfreda použil své vlastní zkušenosti :-)