Zmitko.m Zmitko.m komentáře u knih

Klíč 17 Klíč 17 Marc Raabe

Parádní kniha, nemohl jsem se od ní odtrhnout a přečetl jsem ji poměrně rychle. Děj měl spád a příběh měl fakt myšlenku. Fakt super napínavá kniha.. Musím říci, že jak Tom našel Joshe, pak něco cinkne o zem a zezadu se ozve: "Ten je tvůj, Tome, jen si ho vezmi", to je podle mne nejmrazivější věta v knize..

01.08.2020 5 z 5

Na Leopardí skále Na Leopardí skále Wilbur Smith

Krásná a poutavá Wilburova biografie. Poodhalil spoustu podnětů, které ho vedly k napsání různých románů a je to pro nás, jeho pravidelné čtenáře, skvělé doplnění příběhů, které známe z jeho knih. Například, v kapitole, jak popisoval své zážitky se šikanou a tvrdý život na škole, kdy "sloužili" starším studentům, zahřívali jim prkénko od záchodu a pod. mi v mysli vytanulo, že podobné zážitky zažíval Manfred na škole Stelenbosh v díle Síla meče. Určitě tedy Wilbur do zážitků Manfreda použil své vlastní zkušenosti :-)

27.07.2020 5 z 5

Príbeh Edgara Sawtella Príbeh Edgara Sawtella David Wroblewski

Krásný příběh němého chlapce a psů, které jeho rodina chová. Obzvláště hluboký je vztah a dle konce i doslova souznění a propojení s jeho nejmilovanější psí kamarádkou a spřízněnou duší Mandličkou. Silné pasáže jsou podle mne snaha Edgara zavolat pomoc svému tátovi a potom poslední Edgarova kapitola v knize a jeho opětovné setkání s Mandličkou....Opravdu, poetický, klidný příběh, který příjemně plyne..

14.07.2020 5 z 5

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Opravdu, mrazivá detektivka ze severu...Musím říci, že vrah byl opravdu psychopat a jeho metody byly opravdu drsné, což je slabé slovo ještě. Ale kniha byla napínavá, do poslední chvíle jsem netušil, kdo to je. Hodně jsem si oblíbil Hesse a fandil jsem mu.

21.06.2020 5 z 5

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

(SPOILER) Z třídílné série musím bohužel dát této knize nejslabší hodnocení, jen 4*.....Líbila se mi na ni myšlenka příběhu, postupně gradující děj, závěrečný souboj, ale hodně mi ho teda zkazil závěr, kdy se znovu objevily postavy, se kterými jsem se v průběhu děje rozloučil....Kdyby tam nebyl tento nesmyslný prvek, považoval bych knihu za hoooodně dobrou, ale právě tato pasáž mne naplnila zklamáním....Duch domu Ashburnů z trilogie zatím považuji za TOP..

14.06.2020 4 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Parádní kniha, dobře nastavený příběh i celé tajemství domu. Kniha je opravdu dobrá a četla se mi dobře, kolikrát jsem u ní zůstal déle, než jsem plánoval :-)....Protože jsem ji četl až po "Craven Manoru", musím říci, že byla opravdu napínavější....Zároveň se u ní ale déle čekalo, než děj, takříkajíc "praskne", mnohem déle rostla a napínala se zápletka....Kolikrát jsem Adriene říkal: "Zapal tu svící!! Zapal tu svíci!"....Asi nejtemnější část pro mne byla, když se Adriene zastavila večer v lese u toho hrobu a cítila to napětí a celá její bytost jí říkala uteč!...Hodně dobrá kniha, fakt super...

08.06.2020 5 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Byla to má první kniha tohoto druhu i této série, kterou jsem četl.....Musím říci, že to byla parádní kniha a místy byla opravdu zneklidňující a mrazivá..Například, když se klepání první noc posouvalo po celém Danielově domku....Obzvláště jsem si oblíbil Daniela, Brana a Analisu. Kniha se mi líbila hodně, přečetl jsem ji za 3 dny........A poslední vtipný koment na závěr: "Ten kocour...se mi směje" :-) :-).................Jdu na další knihu série :-)

02.06.2020 5 z 5

Kobaltové nebe Kobaltové nebe Wilbur Smith

Skvělé pokračování Nad propastí....Děj knihy prakticky obsahuje celou 2.světovou válku, potěšila mne i zmínka o atentátu na Heydricha v podání Čechoslováků...Fandil jsem Safron, ale více mne zaujaly pasáže věnované Gerhardovi a rozhodně je hodně silná část, kdy je Gerhard zavřený v Sachsenhausenu.....

30.05.2020

Nad propastí Nad propastí Wilbur Smith

Kniha se mi nakonec docela líbila..Hned na začátku děj rozjel ten závod bělochů proti jednomu afričanovi a pak se potkaly dvě silné ženy...Safron a Centaine.....Miluju tyhle "Cortneyovic holky" :-)...Vždy jsou silnými osobnostmi....Asi nejvíce se mi líbily pasáže s Gerhardem a pak když Safron jela na té dráze v Mořici, tam jsem se nasmál....Hned jdu číst pokračování Kobaltové nebe :-)

22.05.2020 4 z 5

Havran (dvojjazyčná kniha) Havran (dvojjazyčná kniha) Edgar Allan Poe

Většina básní je parádních, ale Havran je prostě nejlepší..

05.05.2020 3 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Vlk v rouše beránčím.......Právě poslední věta této knihy je podle mne úplně nejvýstižnější definici tohoto díla.......Zatraceně skvělý příběh....

05.05.2020 5 z 5

Ohnivý sloup Ohnivý sloup Ken Follett

Úžasná kniha. Příběh zasazen do alžbětinské Anglie, kdy se setkáme s legendární královnou Alžbětou, skotskou královnou Marií a španělskou Armadou. Já, jako člověk milující historii, jsem si knihu náramně užil....Hodně silný je podle mne závěrečný epilog, hlavně popis Nedových vzpomínek mne nenechal chladným....... ..Kniha byla parádní a já ji rozhodně nepovažuji za nejslabší z trilogie, ale naopak se podle mne rovná síle a kvalitě Pilířů země..

25.04.2020 5 z 5

Pretorián Pretorián Simon Scarrow

Pretorián se mi líbil. Bylo to úplně jiné dobrodružství Catona a Macrona, než obvykle, navíc jsme s hrdiny zavítali do antického Říma, což mne také potěšilo. Tato kniha mi spíše připomínala detektivku než klasický dobrodružný příběh. ...Asi nejnapínavější pasáž knihy byla ta sekce o pátrání po ukradeném obilí....

31.03.2020 5 z 5

Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

Hodně napínavý a zajímavý děj....Líbila se mi celá zápletka a hodně nečekané rozuzlení..rozhodně bych tuto knihu doporučill

13.03.2020 5 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Skvělá kniha..Řekl bych i lepší, než 6 vran.... Podle mne víc propracovanější děj, vztahy jednotlivých postav i trochu víc odhalená jejich minulost. I díky tomu jsem si ještě více oblíbil Kaze a Inej ( ty jsem měl hodně rád již z 6sti vran ) a hodně se mi v tomto dílu líbila i Nina, ale nakonec mi hodně k srdci přirostli i ostatní postavy.
Děj se mi líbil opravdu hodně. Jak od začátku Kaz staví plán a vše se postupně vyvíjí a nakonec to dopadne, jak to dopadne. Závěrečnou část jsem přečetl prakticky jedním dechem..

Asi nejzajímavější pasáže pro mne byly souboj Inej na silech a pak na střeše obchodní katedrály, Nina jak ovládla těla mrtvých a pak všechny kapitoly věnované Inej a Kazovi..

Rozhodně bych knihu doporučil a rozhodně až po přečtení 6 vran.

21.02.2020 5 z 5

Strašidlo cantervillské Strašidlo cantervillské Oscar Wilde

I přesto, že tato kniha je již napsaná velmi dávno, jedná se o nádherné dílo, které mám rozhodně velmi rád...Člověku je toho strašidla líto :-)

25.01.2020 5 z 5

Příšerné příběhy strýce Montaguea Příšerné příběhy strýce Montaguea Chris Priestley

Další super příšerné příběhy...knihu jsem přečetl rychle a hodně se mi líbily povídky Démon z kostelní lavice, Zimní řez, Příběh s duchem a Stezka....A jako vždy jsem zvědavý na poslední příběh, který vždy nějakým nečekaným způsobem knihu vysvětlí nebo uzavře....paráda..

24.01.2020 4 z 5

Jáma Jáma C. J. Tudor

Jáma je naprosto napínavý a děsivý thriller a musím říci, že jsem dosud možná knihu s tak temným příběhem nečetl. Loni jsem četl Kříďáka a byl dobrý, ale kritiky Jámy nelhaly...Tato kniha je mnohem lepší. Už se těším na další knihu tét autorky, kterou prý píše...Těžko z knihy vybrat nejnapínavější nebo nejděsivější pasáže, ale hooodně silná je ta část, jak Joe prochází domem a najednou sedí na chodbě ta panenka Abbyočka..A dále všechny pasáže s Annie, když se vrátila...trochu mi to připomíná Řbitov zvířátek....

03.01.2020 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Parádní kniha, perfektně se mi četla. Díky krátkým kapitolám velice rychle. Děj byl napínavý od začátku až do konce a místy hodně temný...Parádní thriller, Theovi jsem hodně fandil a sám jsem byl zvědav, jak to celé skončí.....Doufám, že to jednou někdo parádně zfilmuje, protože tahle kniha by si to fakt zasloužila..

02.01.2020 5 z 5

Volání na ďábla Volání na ďábla Wilbur Smith

Tato kniha mi přišla taková trochu obtížně čitelná, přišlo mi, že jsem se až zas tak neztotožnil s hrdiny románu a úplně jsem mu nepropadl, jako v jiných dílech Wilbura.. Asi nejvíc mne upoutala pasáž s bitevní lodí Blucher ( samozřejmě, co od fanouška těchto námořních kolosů nelze jinak čekat) a docela mne překvapil závěr knihy, protože většinou knihy od Wilbura Smitha tímto způsobem nekončí....Ale jak říkám, četl jsem od Wilbura už..ne snad lepší, ale víc poutavé knihy..

18.12.2019 4 z 5