zoew komentáře u knih
Průměrný thriller s předvídatelným koncem. Dobře se to čte, ale ničím neohromí ani nepřekvapí - rozhodně ne ty čtenáře, kteří už mají něco "načteno".
Ano, bylo to přehnané. Ano, bylo to těžko uvěřitelné. Ano, bylo to místy dost naivní. Ale co na tom? Mě to bavilo. U téhle knížky jsem nemusela moc přemýšlet, děj odsejpal, četlo se to lehce a místy to bylo i docela vtipné. A upřímně.....kdo z nás aspoň jednou v životě neuvažoval o nějakém podobném způsobu vymáhán práva a spravedlnosti? Určitě si časem přečtu i další díly.
Ačkoliv mám Sandru Brown ráda, tak tohle byla zatím asi nejslabší kniha kniha, kterou jsem od ní četla. Místy se mi děj strašně vlekl, za mě mohla být o polovinu kratší.
Tohle bychom si asi měli přečíst všichni. Život v této zemi opravdu není jednoduchý a ne za všechny potíže si mohou sami Řekové (tím mám na mysli obyčejné lidi, ne politiky a vládu - ti naopak mohou za mnohé). A pokud při příštích volbách nevezmeme rozum do hrsti a necháme se oblbovat nesplnitelnými sliby, dopadneme jako oni.
Místy trochu přitažené za vlasy, ale beze sporu velmi čtivé.
Zajímavý námět, ale celkově mě to nijak zvlášť nenadchlo.
Zkraje jsem měla zmatek v množství postav (Montgomeryů včetně jejich levobočků na mě bylo zkrátka moc), měla jsem v nich docela hokej, ale postupně jsem se začítala a začítala a čím dýl jsem četla, tím víc mě to bavilo. Přesto tam bylo pár hluchých míst, kde to kapánek drhlo,takže ubírám dvě *.
P.S. Všichni mi tam připadali tak trochu "na hlavu" - včetně cvokaře.
Už tak mile nepřekvapila, jako první díl, humor je, samozřejmě, předvídatelný, pokud jste četli první knihu, ale i tak dost pobavila. Sice trochu méně, než Poslední aristokratka, ale i tak za mě 4*.
Po pomalejším - nikoliv však nudném začátku nabere děj pěkné obrátky a následuje zhruba 250 stran akce, napětí, překvapivých zvratů a nevědomosti. Zápletka vygraduje v závěru knihy, kdy se v posledních pár kapitolách čtenář konečně dozví, o co tu vlastně jde (i když pachatele šest let staré vraždy jsem tak trochu tušila mnohem dřív). Kniha mě dokonale vtáhla do děje a nutila číst stále dál a dál.....Souhlasím s lenkaknel - pokud má tohle být jedna z nejslabších knih autora,tak se vážně moc těším na ty ostatní.
Knížka se mně líbila, příběh měl spád, nenarazila jsem na žádná výrazně hluchá místa. Poslední kapitola byla sice trošku "limonádová", ale to mi zase až tak moc nevadilo.
Knihu jsem četla až po zhlédnutí filmu, který se mi moc líbil a ani kniha mě nezklamala. Četla jsem jí na dovolené, takže jsem si jí mohla pěkně vychutnat. Mohu všem vřele doporučit.
Skvělé čtení, doufám, že jednou budu mít dost času a k téhle knížce vrátím. Moc ráda si jí přečtu znovu a doufám, že se mi bude líbit stejně jako poprvé.
Zajímavé téma, tak trošku jiné. První půlka je trošku vleklejší, historické pasáže místy mírně nudné a závěr trochu přitažený za vlasy (něco jako kombinace Dana Browna a Indiana Jonese), ale hezky se to čte a je to zábava. Za mě 4,5*.
Příjemná letní oddechovka. Po celou dobu četby jsem měla chuť na pizzu.
(SPOILER) Trochu mi tam neseděla tématika LGBT u dvou starých dam, ale jinak pěkné odpočinkové čtení.
Tak nejdřív klady - bylo to čtivé, krátké a mělo to spád. A nyní zápory - tohle už bylo i na mě moc - překombinované a přeslazené, vhodné spíš pro čtenáře začátečníky, kteří toho ještě moc nepřečetli. Takže za mě asi tak 2,5*