Zomy Zomy komentáře u knih

Plamen v srdci Plamen v srdci Kathleen E. Woodiwiss

Úžasná historická romance. Předchozí Žhavé líbánky byly slabší, ale tohle je zase stará dobrá Woodiwiss. Jede sice podle stále stejné osnovy, ale když ono jí to tak jde...
Autorka má tedy velkou trpělivost - z toho, jak dlouho vydrželi Cerynise a Beau dělat navzájem nedostupné, jsem si až kousala nehty - protože já takovou trpělivost opravdu nemám :-)
Jinak je tu všechno to, na co jsme u KEW zvyklé - velká láska, dobrodružství, napětí a neustálá akce.

27.09.2020 5 z 5

Hořící měsíc Hořící měsíc Jo Watson

Příjemné překvapení v podobě lehké romantické komedie, i když si každý z hrdinů nese nějakou bolest.
To, jak se Lilly dostane do letadla, mi trochu připomíná až styl Bridget Jonesové.
Damien je takový tajnůstkář, samotář, navíc způsob, jakým si přivydělával... no moc mi neseděl. Konec byl už taky trochu příliš, ale knížka jako celek je moc fajn.
Navíc každá další knížka Jo Watson je čím dál tím lepší, takže se těším, co si ještě přečteme.

26.09.2020 3 z 5

Svatba naoko Svatba naoko Jo Watson

Skvělá romantická komedie. Nepřináší nic nového, je to pohádka o tom, jak moderní holka musí najít nejdřív sama sebe, aby mohla přijmout i opravdovou lásku. Ale mě to baví.
Annie Ann byla trošku praštěná, trošku zbrklá. Taky snílek. Spolu s Chrisem, kterého teda autorka dokázala skvěle vykreslit jako šarmantního sympaťáka, jim to sedlo.
Ačkoliv předchozí Hořící měsíc byl trošku slabší, přidávám autorku mezi své oblíbené.

26.09.2020 4 z 5

Žhavé líbánky Žhavé líbánky Kathleen E. Woodiwiss

Pro mě je to zatím nejslabší kniha, kterou jsem od autorky četla. U Woodiwissové jsem zvyklá na hodně akce, skončí jedna potíž a hned začíná další,...
Tady to bylo rozvláčnější, pomalejší, pointa "detektivní" zápletky byla jasná v podstatě hned.
Ovšem úvod byl nezvyklý, hned jsme byli hozeni do děje, Jeff a Raelynn byli už svoji než to všechno začalo, to mě bavilo.
Jinak vzato kolem a kolem, jde o příjemnou historickou romanci.

25.09.2020 3 z 5

Hříšné dopisy Hříšné dopisy Vi Keeland

Velmi přeslazená limonáda. Plná klišé. Sentimentální. Možná dokonce trochu ufňukaná.
Ale jé, jak mně to dělalo dobře na duši i na srdci. Ten Griffinův postoj, že se všechno zvládne, a jeho přesvědčení o své lásce, to byla pohádka pro romantičky jako vyšitá.

21.09.2020 4 z 5

Tajemství lady Gwyn Tajemství lady Gwyn Sabrina Jeffries

Pěkná historická romance, ale Sabrina má i lepší.
Celá rodina v rámci dynastie vévodů je skvělá, reálná - obzvlášť to, jak se Gwyn neustále "štěká" se svým dvojčetem Thornem, je velmi dobře zobrazeno, tam to ukřivdění v minulosti vyloženě prýští.
Naopak Joshuu jsem si po předchozím díle představovala jinak, jeho postava mohla být propracovanější...

19.09.2020 4 z 5

Bennett Mafia: Zakázaná láska Bennett Mafia: Zakázaná láska Tijan (p)

Za mě tedy velké zklamání. Dvakrát jsem knížku odložila, než jsem se konečně hecla a dočetla ji.

Děj je překombinovaný, zmatený a nesmyslný.
Riley mi byla skoro až nesympatická, a to se mi s hlavní hrdinkou už dlouho nestalo. Neustále omdlévala, upadala do šoku nebo se jinak sesypávala, ačkoliv ráda připomínala, jaká je to školená bojovnice.

Ani Kai nebyl kdovíjaký hrdina. Mafián samozřejmě musí být drsoň, přesto jeho činy nejsou nijak ospravedlnitelné. A ne, opravdu není humánní vlastnoručně zabít svého otce polštářem ve spánku.

Absolutně není popsán vývoj vztahu mezi hlavními hrdiny a docela se divím, že se do sebe tak hluboce zamilovali, když spolu po celou knížku neprohodili jediný smysluplným dialog. V podstatě si víc než jednu větu řekli až v závěru knihy. Jinak neustále jezdili autem z místa na místo nebo spolu spali.

Skladba vět je místy až slovní salát, nedává smysl, nebo si vyloženě odporuje. Těžko říct, jestli je na vině autorka, nebo překlad.

Z velkého očekávání je to jen velmi slabý průměr, nejlépe tak 2,5 hvězdy.

14.09.2020 2 z 5

Konkurz na nevěstu Konkurz na nevěstu Helen Hoang

Stejně jako první díl Rovnice lásky je Konkurz na nevěstu opět perfektní, musím říct, že Helen Hoang mě dostala a budu se těšit na každou další knížku od ní.

Popis kontrastu mezi rodilou Vietnamkou odněkud ze slumu a vietnamskou subkulturou v Americe je důvěryhodný i poučný.

Je tedy pravda, že tentokrát je autismus hlavního hrdiny dost na vedlejší koleji, u Stelly je v předchozím dílu její Asperger popsán mnohem detailněji.

Ale příběh je to krásný...

13.09.2020 5 z 5

Ty letní noci Ty letní noci Mandy Baggot

I tahle Mandy je tak za 3,5 hvězdy. Její romantika mě nedokáže takříkajíc chytit za srdce, necítím tam to sevření útrob jako při opravdové slaďárně, ale zároveň vím, co od ní mám čekat a s tím mě ještě nikdy nezklamala. Dokáže úžasně navodit pravou letní atmosféru v Řecku, úplně jako bych cítila ty komáry a rybí trhy kolem.
Milionář a silná dívka pečující o celou rodinu taky nemůžou nic zkazit :-)

13.09.2020 4 z 5

Rovnice lásky Rovnice lásky Helen Hoang

Já jsem ohromená. Kniha je to oddechová, odpočinková, až pohádková. Přesto nám autorka dokázala lehkou a nenásilnou formou přiblížit výjimečný svět lidí s poruchou autistického spektra. Ty popisy jsou natolik jasné a pochopitelné, že mi to bere dech.

Toho sexu tam mohlo být klidně o polovinu míň. Možná ale bylo cílem knihu nejen "zatraktivnit", ale taky ukázat, jak se Stella dokázala uvolnit a Michaelovi plně důvěřovat.

Určitě si přečtu i 2.díl série.

02.09.2020 5 z 5

Jedna noc s ním Jedna noc s ním Elle Kennedy

Dokonalá pohádka. Vtipná, zábavná, jiskrná i romantická.

Ovšem není tam nic nového, žádná přidaná hodnota. Takhle jednoduchý příběh je tak dobrý jen díky tomu, že Elle je dobrá. Ale umí i líp.

29.08.2020 4 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

A mně se to líbilo. Samozřejmě od toho nesmíte nic čekat - ale to je jasné už z názvu i anotace. Téma, zápletka, prostředí - to všechno už tu bylo. Tady je to ale milé a úsměvné, Nataša je taková správná uličnice. Rozhodně je to lepší než třeba 3. díl P.S. od Winter Renshaw, které je tématem podobné a od kterého jsem čekala mnohem víc.
Jeho banán za mě dostává 3,5 hvězdy a zaokrouhluju na 4.

27.08.2020 4 z 5

PS: Je to výzva PS: Je to výzva Winter Renshaw

Tady bylo něco špatně. Nevím, co to je, ale rozhodně jsem zklamaná. Nemám vůbec nic proti jednoduchým nekomplikovaným příběhům, ale musí být napsány dobře.

Tohle na mě působí, jako by autorka, která psát bezpochyby umí, měla nůž na krku a během chvilky musela rychle napsat nějakou romantiku, co se prodá a doplní sérii.

Příběh je velice povrchní, Aerin Caldera nenávidí, ačkoliv jí k tomu nezavdal žádný důvod. Ale nenávist a kočkování mezi hlavními hrdiny je přece tak čtenářsky oblíbené... Calder odmítá mluvit o své matce, ale při první příležitosti Aerin všechno vyžvaní. Nikdy neměli rande, ale už po 14 dnech naprosto jistě věděli, že se bezmezně milují.

Tentokrát je to nuda, která v mých očích autorce dost srazila kredit.

26.08.2020 3 z 5

Doufat znovu Doufat znovu Mona Kasten

Asi se mi nechce srovnávat s předchozími díly - je to prostě Mona, tak jak ji známe. Takže pokud jsem minule dala pět hvězd, je fér dát je i tady.

Je to opravdu hodně dávno, kdy jsem žila ve světě chatování, Skypu a podobných komunikátorů a taky ve světě školního rozvrhu - ale to, jak autorka popsala to očekávání z nově doručené zprávy, nervozitu z konkrétního dne ve škole, to je tak naprosto přesné! Úplně se mi to všechno vybavilo, jak reálně to tady působí.

Nolan s Everly jsou hezký pár, pasují k sobě, funguje to.

Takže za mě dobrý, zasmála jsem se, dojala a teď se těším se na další nášup :-)

26.08.2020 5 z 5

Plamen a květ Plamen a květ Kathleen E. Woodiwiss

Páni, to je romantika! Knížku jsem měla delší dobu jen odloženou na neurčito, ani nevím proč, když Květy na vodě se mi od autorky moc líbily. Ale teď přišel čas na Plamen a květ a jediné, co mě mrzelo, bylo to, že jsem to nepřečetla na jeden zátah.
Je pravda, že začátek byl dramatický opravdu hodně a bylo to dost nadsazené. Ale bylo to potřeba, aby se pak mohl vztah mezi Brandonem a Heather vyvíjet tak, jak se vyvíjel. To sbližování bylo úžasné, opravdu takové, jak se na historickou romanci sluší a patří. Je pravda, že než se na sebe fyzicky opět vrhli, tak už to bylo trošku zdlouhavé, až otravné.
Jednotlivé scény byly téměř filmově popsané, opravdu jsem je před sebou "viděla", prostě báječná romanťárna.

22.08.2020 5 z 5

Co si počít s vévodou Co si počít s vévodou Sally MacKenzie

Pořád je to Sally, ale tentokrát trochu slabší.
Zápletka je vymyšlená moc hezky, postavená na dvě stě let staré kletbě. Ale tady mi moc neseděly hlavní postavy.
Proč se Marcusovi přezdívalo vévoda Necita, když se skoro rozbrečel pokaždé, jakmile uviděl malé dítě? Autorka podle mě nedokázala popsat jeho osamělost tak, aby z něj zůstal chlap a ne ufňukaný měkkota. Stejně tak Cat se občas chovala spíš jako rozmazlená slečinka, která myslí jen na sebe.
Přesto pěkná historická oddechovka, kdybych mohla, dám 3,5 hvězdy.

20.08.2020 3 z 5

Vzdej se mi Vzdej se mi J. Lynn (p)

K J.Lynn jsem se vrátila po delší době a chvíli mi trvalo, než jsem si na její styl zase zvykla, zkraje mi to přišlo přehnaně naivní, emotivní. Ale jakmile jsem se do toho zase dostala, tak mě to ohromně bavilo a nechtěla jsem se od knížky odtrhnout (ačkoliv ta naivnost a emotivnost platí). Reece byl hrdina se vším všudy, zápletka byla poměrně zajímavá, romantika z toho jen sálala, super.

19.08.2020 4 z 5

Sexy srážka Sexy srážka Helena Hunting

Velice příjemná záležitost.
Opět tu teda máme naprosto zavádějící anotaci, člověk aby se bál, že v minulosti došlo k nějaké zradě (to už totiž autorka zpracovávala v Talismanu pro štěstí). Navíc se pohybujeme v právnickém prostředí, nikoliv filmovém.
Název i zpracování obálky je taky příliš prvoplánové. Ale knížka je taková uculující oddechovka, doporučuji.

17.08.2020 4 z 5

Podezřelý Podezřelý Paulina Świst

Musím souhlasit s těmi, kteří Podezřelého považují za nejslabší díl série. Přesto tady platí, že je knížka nejslabší, ale pořád perfektní. Čtivá, napínavá, sexy.

Tady je to okořeněno střídáním časových rovin - to mě zároveň bavilo i rozčilovalo (když chci vědět, jak to pokračuje v současnosti a bum, musím si počkat). Daniela i Marii už jsme znali z předchozích dílů, ale i tak mi ten jejich vztah přišel málo propracovaný. Naopak zápletka už byla příliš komplikovaná (Maryszka zdrogovaná a visící nahá někde na háku,...).

I tak ale pevně doufám, že Paulina Swist bude pokračovat v psaní - protože já v četbě jejích knih určitě ano.

14.08.2020 4 z 5

Aiden Aiden Melanie Moreland

Já teda nevím... Možná jsem se jen knížkou netrefila sama sobě do nálady, ale tentokrát mi to připadalo nudné.

Melanii Moreland mám ráda a přesně vím, co od ní můžu čekat - hodně sentimentu, žádná velká zápletka, ždímání citů až na dřeň (ona je chudá a on bohatý a bezmezně oddaný osudové lásce).

V Bentleyho případě to fungovalo - a jeho seznámení s Emmy v kavárně bylo romantické a nutilo vás se u čtení uculovat.

Aiden se ale s Cami už seznámil v předchozím díle, tady nebylo co rozepisovat. Ona byla popisována jako dračice a sluníčko, ale převážně tu jen pofňukávala a doufala. On zas přesvědčoval sám sebe, že si nezaslouží lásku...

09.08.2020 3 z 5