zpevSusannah komentáře u knih
Je to nejlepší knížka, kterou jsem doposud četla! Je to velmi silný příběh. Pocítila jsem směsici pocitů, která mě doprovázela do poslední stránky. Poprvé ve své historii jsem měla co dělat, aby z mých skleněných očí nezačaly stékat slzy...
"Smrt" je zde vykreslena s noblesou.
Příjemnou změnou byly i obrázky a tučné dodatky.
Zlodějka knih si zaslouží mnohem více hvězdiček, než je možné udělit.
Tááák. Poslední díl je za mnou. Bohužel, musím konstatovat, že byl asi z celé série nejslabší... Ano, samozřejmě, bylo to čtivé a vše bylo ukončeno s velkou grácií, ALE! - dost mi vadilo náhlé rozdělení děje - Tris vs. Tobias (chvilkama jsem se ztratila a musela jsem zalistovat pár stran na zpět, abych si ujasnila, čí myšlenky zrovna čtu) a navíc mi celá ta problematika ohledně čistých a špatných genů přišla malinko překombinovaná a přitažená za vlasy :-)
Přesto bych závěrem chtěla říct, že jsem ráda, že se mi tato trilogie dostala do ruky :-)
Nooooo, zajímavé... Musím uznat, že mě i tento díl dostatečně lapil, abych ho přečetla za tři dny. Touto knihou jsem se snažila hlavně přivést mozek na jiné myšlenky a utéct od svých problémů a protože se jí to povedlo na 90%, zaslouží si plný počet hvězdiček.
Jinak se mi líbila zatvrzelost Tris a to, jak si jde za svým přesvědčením. I když pravda, občas bych ji profackovala :-D
Zároveň kladně hodnotím to, že láska Tris a Tobiase příjemně provází celý příběh a zbytečně na sebe tolik neupoutává veškerou pozornost (uuuufff, nestala se z toho přiblblá a přeslazená romaňťárna).
Huráááá, na poslední díl :-).
Skvělá knížka, která se čte neuvěřitelně lehce. Člověk otáčí stránku za stránkou a najednou kouká, že už je vlastně na konci :-)
Líbí se mi myšlenka - že pokud člověk zatne zuby a pěsti, může dokázat hodně věcí...
Už se nemůžu dočkat pokračování příběhu, taaaaakže hned po něm čapnu :-)
PS: Konečně se film skoro držel knižní předlohy a neudělal tak z tohoto příběhu brak. Tleskám :-)
První knihou, kterou jsem četla od tohoto autora, byla Lovec draků a ta mě naprosto uchvátila. Musím proto tedy konstatovat, že příběh A hory odpověděly, je pro mě slabším odvárkem.
Samozřejmě opět Hosseini ukázal, jaký je skvělý vypravěč, jak dokáže člověka snadno zatáhnout do prostředí Afganistánu a v neposlední řadě vyčarovat u srdce zvláštní a občas i smíšené pocity (hlavně závěr knihy dokázal roztavit i mé chladné srdce, které je obrněné vůči všem "dojákům").
Hvězdičku strhávám za to, že mě vždy chvíli trvalo po odložení knihy se v příběhu zorientovat a že některé osudy lidí tam ani nemusely být...
Vraní dívka... Skvělá obálka, která každého musí donutit pozastavit se nad ní a popřemýšlet, zda si tuto knihu chce přečíst či ne :-) Mě tedy ulovila okamžitě :-) Až tedy na rudě svítící proužek "jen pro silné povahy". To mě po přečtení knížky opravdu pobavilo. Buď už jsem těmi všemi thrillery tak posilněna, že mě něco takového absolutně nedokáže rozházet a nebo jsem taky malinko vyšinutá, protože celý příběh mi přišel, že zapadá do standardů současných thrillerů.
Jinak musím uznat, že kniha byla prostě SKVĚLÁ - skvělý příběh, neuvěřitelné zrození Sofie a jejího druhého Já, Victorie, děsivé vzpomínky na dětství a na to, jak despotičtí a narušení chlapi umějí manipulovat s celou rodinou a na své děti koukat jako na zdroj slasti, ať to stojí, co to stojí... (brrrr :-( ).
Těším se na další díly a držím palce autorovi, aby to nepřekombinoval a mělo to stále stejného Velkého ducha jako tento první kousek.
"Starý" dobrý King opět nezklamal. Po více jak roce jsem opět sáhla po tomto neobyčejným autorovi a mé srdce zaplesalo. Sice Osvícení je Osvícení a nic už pravděpodobně tuto knihu nepředčí, ale z nostalgie a z toho, že jsem zase pocítila ten mrazivý pocit plížící se po mých zádech, dávám pět hvězdiček :-)
Dlooouuuho jsem přemýšlela co pozitivního sem napsat a stejně jsem nic nevymyslela... Snad jen ten pohled z obou stran je pro čtenáře zajímavý - ze strany dokonale oklamaného a totálně hloupého chlapa a ze strany psychopatické "úžasné Amy" (myslím si, že obzvláště z ní by měl Chocholoušek opravdu radost)...
Sečteno a podtrženo - kdo sakra rozhoduje o tom, že zrovna tento kus patří k světovým bestsellerům???
Čím dál lepší :-) Jen tak dal Nesbo, jen tak dál. A ty Harry, přestaň už chlastat - kdo to má pořád číst :-D
Teeeeda! Tohle je snad první kniha, která u mě vyvolala to, že jsem si začínala myslet, že mi už taky přeskočilo :-P Přes zbytečně roztahaný začátek a častý navrát do vzpomínek Avy byla kniha dokonale nepředvídatelná. Připadala jsem si jak sjetá, když pravda o zmizelém chlapečkovi a šílených lidí obývajících Neptunovu bránu do slova vyzrála na posledních stranách knihy...
Asi si ještě něco od této autorky časem přečtu :-)
Pokud mám zhodnotit tuto knihu, tak se na ni musím podívat dvojím pohledem... Jako detektivka - průměrný příběh, bez šokujících obratů a strunového napětí. Jako kniha od spisovatelky Rowlingová - opět ukázala, že vládne skvělým uměním vyprávět a že i obyčejný příběh může být dokonale čtivý :-)
Sečteno a podtrženo - uděluji čtyři hvězdy.
Stoletý stařík??? Co k tomu říct? Snad jen: " :-D :-D :-D". Kniha s lehkým, občas černým humorem. Doporučuji všem, kteří si chtějí aspoň na chvilku oddychnout od detektivek a thrillerů, kterých je v současně době jak naseto.
Psycho, mazeeeec a zase psycho!!! Dlouho mě takto kniha nešokovala... nejstarší dcera, která nepocítila matčinu lásku, dcera jejíž tělo "zdobí" výřezaná slova jako jakýsi druh sebetrestání, matka kousající cizí miminko do tváře a přiotravující vlastní děti, aby na venek vypadala jako velice starostlivá matka.... a v neposlední řadě Amma!!!
Vím, že tu většina předchozích komentářů jasně říká, že vrah byl od začátku očividný... upřímně? Já jsem se tedy pěkně sekla. A o to více mě celá kniha šokovaně zaskočila. A že něco vydržím (Osvícení, Stephen King).
Ze šoku dávám pět hvězdiček :-)
Tento kousek byl rozhodně lepší než první kniha od Nesbo, Netopýr. Pokud to s kvalitou jeho knih půjde takhle dál a dál, tak se mám ještě na co těšit :-)
"Zázračně nadaný vypravěč. .. Hosseini hraje na všechny struny srdce, aby je rozezpíval." (The Times)... u mě tato věta platí do posledního slova. Už dlouho jsem u knihy nepocítila tak různorodé a hluboké pocity - strach, bolest, ale i pocit radosti a štěstí. Smekám, Khaled :-)
Neobvyklá a krásná vazba této knížky. Skvělý příběh a fotografie (místy až strašidelné) přidaly na autentičnosti. Jen ten konec mě zklamal - čekala jsem větší gradienci. Ale je to asi tím, že by měl být další díl (usuzuji dle předchozích komentářů). V tom případě - šup, šup, sem s ním :-))
Podle mého názoru je tato knížka slabým odvárkem. První polovina byla celkem nudná a dost zdlouhavá. Po přečtení zhruba 200 stránek se konečně něco začalo dít, i když v opileckém duchu Harryho.
Protože vím, že je toto první kniha a první příběh o komisaři, tak nebudu tak kritická, a budu se těšit na další kousek :-)
Krásná pohádka :-) Trilogie pána prstenů dle mého názoru nečtivá. Je to snad poprvé, co jsem knihu vzdala a odložila jsem ji. Za to Hobit byl příjemný, plný dobrodružství, co nejméně okecu a popisu prostředí, takže dávám jedničku :-)
Co se týká filmového zpracování - tak z toho páni umělci udělali úplně něco jiného - ptám se " Proč jste to udělali ???? ".
Krásný příběh :-) o to víc nechápu, jak se mohla Meyer pustit do stupidní ságy o upírech ...
Je to už nějaká doba, jsem tuto knížku četla.. Ještě teď, když si na ni vzpomenu, mi přeběhne mráz po zádech, brrrrr. Nedokážu uvěřit tomu, že se někteří dokážou takto chovat :-(