ZuzanaHabi komentáře u knih
Tohle není Harry Hole.
Zprvu jsme se nemohla do knihy začíst. Pak mi trochu připomínal supermana.
A pak mě kniha začala více a více vtahovat do svého děje, až jsem jí zcela propadla.
Geniální příběh, který si zaslouží nejen přečtení ,ale i zfilmování. Vřele doporučuji!
Zapomeňte na Hotel Rwanda. Popis otřesných události, které se ve Rwandě staly. Často jsem se musela jít projít a rozdýchat, co jsem přečetla. Ač Rwanda se dnes nazývá Švýcarsko Afriky, napětí je zde neustále obrovské. Přeji (nejen) této zemi, ať již nikdy nic podobného nezažije.
Kniha se četla skvěle a vůbec mi nevadilo, jak tu někteří píší, že autor není profesionální spisovatel. Líbil se mi popis poměrů v SSSR a jedna z mála "těžkých" knih, ke které se ještě vrátím.
Opravdu skvělá knížka do pohody i nepohody, kterou přečtete jedním dechem. Strašně me bavila!
Syrové, temné čtení o tom, jak strašná zvěrstva dokáže lidská nenávist, nacionalismus, dezinformace. Lačnost politiků toužících po moci, za kterou zaplatili životy a ponížením obyčejní lidé. Kniha je psána velmi úderně, občas se čte těžce, ale nedovolí Vám ji odložit.
Velmi čtivá a napínavá knížka, která by byla skvělá na filmovém plátně. Neváhejte, nebudete zklamaní, zejména pokud jste přečetli knihy předešlé. Robert Bryndzda prostě psát umí.
Nesmírně zajímavá kniha. Otřesný příběh, u kterého jsem si musela dělat přestávky, jít se projít a rozdýchat, co jsem právě přečetla. Všem doporučuji jako povinnou četbu, ať se historie neopakuje.
Velmi zajímavá kniha z historického, etnografické i právního hlediska. Čte se jedním dechem. Vřele doporučuji.
Nečekejte Harryho Hola. Ani napětí a nedočkavost, jak to dopadne. Nevím, proč mám pocit, že do knihy vložil autor něco ze svých citů. Kniha se mi líbila a oddechla jsem si u ní.
Kniha se mi líbila hlavně svým rozsahem zemí a jejich historií/dnešním životem.Mimochodem můj kamarád díky osobním zkušenostem M. Ptaszka projel z Mexika až do Panamy, přesně jak je to zde popsáno . Díky této knize mám zálusk na Guatemalu, Salvador a hlavně Nikaraguu. Čtivé, zábavné, poučné, vřele doporučuji!!!!!
Vynikající knížka, z které čerpám na svých cestách po muslimském svět+. Místní na mě udiveně zírají a ptají se: "Odkud tohle všechno víš?" Velmi objektivně Vám přiblíží tento svět, ať už se sem chystáte, či ne.
Bylo to napínavé čtení, určitě neváhejte, ale aspoń za mně to jeho první knihu nepřekonalo!
Nádherná převážně fotografická kniha, díky ní se v létě do Arménie a Náhorního Karabachu opravdu velmi těším
Nádherná kniha plná úžasných fotografií a skvělých rad. Hodně mě inspirovala.
Předešlá kniha M.P. mě zaujala svým rozsahem států, tato svým stylem a příběhy. Neskutečně čtivé, zajímavé, příběhy ze života obyčejných lidí. Vřele doporučuji a mimochodem, za 10 dní odjíždím do Kolumbie a Ekvádoru. Nabitá zkušenostmi od M. Ptaszka. Těším se na další knihu!
Velmi zajímavá kniha, z které jsem čerpala před cestou do Íránu. A všichni místní se mě pak ptali: "Odkud tohle všechno o naší zemi víš?". Vřele doporučuji, tak jako ostatní knihy autora. Ps: Ať je íránská politika
jakákoliv, Írán je naprosto úžasná země s fantastickými lidmi.
Naprosto fantastická knížka! Životní příběh z těžce zkoušené země od dob sovětské invaze až po dnešek. Po přečtení se vymaníte ze zkreslené představy, že je to země nevzdělanců a teroristů. Autorova prvotina za 1*****. Kniha je nesmírně čtivá, všem vřele doporučuji!