zuzi.cte zuzi.cte komentáře u knih

Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

První díl byl nevinný, vtipný a napínavý.
Druhý díl byl hodně erotický
A třetí díl byl konec pohádky.
Jak je napsáno v knize, byla to zamotaná síť se spoustou vláken, které se vzájemně proplétaly, až byly tak zauzlované, že se zdálo nemožné síť přestřihnout.
V tomto díle se vysvětlily všechny tajemství a nejasnosti, kterých bylo opravdu hodně. Rozuzlení některých tajemství bylo překvapivé a některé se daly odhadnout.
Postavy od prvního dílu prošly obrovskou změnou. Teď z nich byli mocní neohrožení nadržení démoni.
Děj se odehrává v podsvětí, díky čemuž jde opět cítit, že se nacházíme v říši hříchu, neřesti, chtíče a touhy. Musím říct, že jsem z toho trochu rozhozená, bylo to něco jiného, než jsem čekala. V první řadě je tato série zařazená do kategorie young adult, což je podle wikipedie primárně určeno pro čtenáře od 12 do 18 let. No já bych řekla, že jsem četla dost pikantní erotický román, ve kterém se pořádaly i orgie. Na což jsem po první díle nebyla naladěná.
Čekala jsem tam více boje, akce, přece jen to byl princ podsvětí, který vládl hněvu, prokleli ho, ukradli mu co miloval a skoro nic, dva super rychle boje a nic víc, hlavně že jsem se naučila dělat pomazánku z fazolí.

25.10.2024 3 z 5

Království prokletých Království prokletých Kerri Maniscalco

Druhý díl trilogie. Díly na sebe navazují. V tomto díle jsme se přesunuli do podsvětí.
Musím říct, že oproti prvnímu dílu, mě tento díl bavil méně. Ze dvou třetin to byl sám popis. Ať už šlo o popis podsvětí, zajímavé dechberoucí pojetí, popis garderoby, hodně se převlékali a hlavně popis chtíče. Asi mě nebavilo pořád dokola číst: chci tě, nenávidím tě; chci tě, nevěřím ti; chci tě, chci tě zabít. Bylo toho trochu moc. A z jedné třetiny šlo o tajemství, ale bylo docela frustrující, spousta otázek, ale odpovědi nepřicházely. Takže jsem se cítila docela zmateně, když tam byly samé dohady a žádné pořádné vysvětlení. Když padla otázka, tak přišla vyhýbavá odpověď a nebo odpověď další otázkou Doufám, že v třetím díle bude vše objasněno.
Řekla bych, že nejzajímavější byl konce knihy, protože tam byla nějaká akce na kterou jsem čekala celou dobu.
Místy jsem neměla dojem, že čtu fantasy, ale spíš erotický román.

24.10.2024 3 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

9. díl detektiva HH. Tato kniha pro mě byla trošku těžší. V knize bylo dost anglického textu i když vzadu v knize byl překlad, tak pro mě, která neumí anglicky to bylo trošku obtěžující. Začátek knihy mě moc nebavil, bylo to hlavně o drogách, jak se dají kde sehnat, čím se ředí, jak žijí a fungují feťáci, drogové kartely, jak se popravuje ... Vypadá to, že v Oslu žijí pouze feťáci a na normálního člověka tam nenarazíte. Po 120 stranách se kterými jsem se docela trápila, se to rozjelo a pak už jsem se nemohla odtrhnout.

Syn Syn Jo Nesbø

Tento díl je z vězeňského prostředí. Líbí se mi, že autor v každém díle má jiné prostředí, jiné téma. Jeho knihy se čtou moc dobře, jsou napínavé až do konce. Trošku mi dělají problém ty severské jména. Je to samostatná kniha, není ze série detektiva HH.

18.10.2024 4 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Povedený thriller, promyšlený a svižně psaný. Kniha nezabíhá do zbytečných detailů a přesto je tam řečeno vše podstatné. Napětí se příjemně stupňuje s každou další kapitolou a je téměř nemožné se od knihy odtrhnout.

18.10.2024 4 z 5

Vetešník Vetešník Jess Kidd

Kniha je velice zvláštní, napínavá, lehce strašidelná, plná překvapení. Dobře se četla a byla jsem zvědavá na konec, kdy se vyřeší spoustu záhad z děje.

18.10.2024 3 z 5

Nezoufejte, jsou ještě horší děti než ty vaše Nezoufejte, jsou ještě horší děti než ty vaše Ivan Krejčí

Knížka je velice vtipně napsaná. Je to o chování, výchově dětí a opravdu to rodiče uklidní, že to může být v jiných rodinách ještě horší a nebo ho to utvrdí v tom, že to je i vlastně všude stejné.

Klub odložených žen Klub odložených žen Olivia Goldsmith

Kniha se četla dobře. Nad některými pasážemi jsem kroutila hlavou, jací dokážou být chlapi a ukazuje to, jak jsou ženy odhodlané vzít spravedlnost do svých rukou, ale k tomu je zapotřebí přátelství, vychytralost a konexe.
Od knihy jsem čekala trošku víc, všechny tři herečky na obalu knihy mám ráda, tak jsem asi čekala víc srandy.

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Napínavá detektivka s nečekaným rozuzlením. Což mám ráda, ale v některých pasážích jsem se trošku ztratila protože tam byl nepřehledný skok mezi ději. Není to knížka u které bych řekla "nemohla jsem se odtrhnout" na to, že to měla být kniha roku 2017
Je to 1. díl ze 3

Nemysli si nesmysly Nemysli si nesmysly Guy Campbell

Kniha je zajímavá, ale nezapamatovala jsem si ani jedno vysvětlení těchto skutečností
Je hezky napsaná, popsaná a vysvětlená.
Přijde mi, že všechny mýty co máme zažité jsou nějakým vědeckým způsobem vyvráceny.

Juliette Society Juliette Society Sasha Grey

Tento erotický román mě vůbec nezaujal.
Popisy erotických scén měly zvláštní přirovnání jako např. mňouká jako ptáče. Tak já teda nevím jak a od kdy ptáče mňouká.
Spoustu věcí bylo přirovnáno k různým filmům, hercům, ...
Většinou šlo o představy erotických hrátek v obložení mužů.
Některé erotické scény byly na mě až moc, jako připoutaná k WC míse a měla vibrátor připevněný k vrtačce.
NE, za mě fakt ne.

18.10.2024 ztráta času

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Toto byla moje první kniha od Karika a musím říct, že mě dostal. Kniha byla zajímavá, záhadná, strašidelná, napínavá a představa, že se tohle dělo u sousedů na Slovensku. Velice čtivé.
Kniha byla i zfilována

Babičky: Na útěku Babičky: Na útěku Minna Lindgren

Po přečtení popisu, jsem od knihy čekala něco jiného. Bylo to zábavné čtení, zasmála jsem se, pobavily mě příhody devadesáti letých babiček ale s detektivkou to nemělo nic společného. Spíš bych to popsala jako veselé příhody stařenek.
Byly tam hodně popisy ulic a přirovnání k různým operním vystoupením.
Babičky mají 3 díly, ale nepředpokládám, že bych někdy četla další, zas tak moc mě nezaujaly.

18.10.2024 1 z 5

Dělám si to sám Dělám si to sám Martin Váša

No není to o tom co mě jako první napadlo po přečtení názvu knihy
Kniha je psaná formou deníku, což mi moc nevyhovuje. Není tam souvislý děj. A moc jsem nepochopila co tím chtěl autor sdělit. Možná to, že každý si může za svůj osud sám. Je to oddechovka, místy úsměvná.

18.10.2024 1 z 5

Tma Tma Jozef Karika

Kniha byla hodně napínavá a na konci docela nechutná a překvapivá. Knihu jsem přečetla skoro jedním dechem, nedokázala jsem se odpoutat.

Zvuk slunečních hodin Zvuk slunečních hodin Hana Andronikova

Tato kniha se mi hodně těžko četla. Skákalo se z jednoho časového pásma do druhého.
Vyprávělo to více lidí, takže jsem se ztrácela v tom, kdo to zrovna vykládá.
Jsou tam úryvky z deníku, z války, ale vůbec nevím, kdo je vykládal a proč tam byly.
Pasáže z koncentračního tábora byly velice zajímavé a ty mě pohltily nejvíc.
Toto nebyla kniha určená pro mě.

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Toto byla moje první kniha od autora Cartera a po přečtení jsem věděla, že musím mít celou sérii. Naprosto mě dostal.
Kniha se velice dobře čte. Je hezky napsaná, napínavá a popis dost nechutňácký.
Není tam moc postav, takže se v nich člověk neztrácí. Jména jsou normální, takže si na nich nezlomím jazyk. Časová posloupnost krásně navazuje.
Každou stránku jsem hltala a těšila se na další.
Vraha jsem sice odhalila, ale rozuzlení a důvod vražd jsem neměla šanci odhadnout.
1.díl

Popravčí Popravčí Chris Carter

Druhý díl série detektiva Roberta Huntera. Knihy na sebe nenavazují, jsou to samostatné příběhy. Ale doporučuji číst postupně, protože se tam od začátku prolínají životy detektivů.
Opět napínavé až do konce. Kapitoly jsou dobře napsané, nemohla jsem přestat číst. Na konci kapitoly je nějaká zásadní informace a prostě musím číst dál.

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Třetí díl detektiva Roberta Huntera. Další děsivý příběh, kdy jsem hltala každou stránku s očekáváním co bude následovat.
Psaní tohoto autora se mi opravdu líbí. Vůbec nelituji toho, že jsem si pořídila celou sérii. Jen mi bude líto až ji dočtu

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Kniha se velice dobře četla, je napsaná podle skutečné události z kraje, kde žiju a není to tak dávno, co se tady žilo tak jak podle knihy a nad tím se člověk zamyslí. Vůbec si nedokážu představit, že bych žila v té době, že bych musela zažívat to co oni. Je zajímavé číst o místech té doby a vybavovat si jak vypadají teď. Kniha se četla jedním dechem.