Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu podobné
Radek Wagner
Autor formou praktických rad srozumitelně vysvětluje postup výroby jablečné pálenky od sběru jablek, moštování jablečné šťávy, kvašení, vlastního pálení, úpravy macerátu, ředění, filtrování, zrání až po degustaci amatérsky zpracovaného calvadosu, obdivovaného, báječného, nazlátlého koňaku, plného aroma jablek.... celý text
Podobné knihy (3)
![Výroba destilátů z vlastního ovoce Výroba destilátů z vlastního ovoce](https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57428/vyroba-destilatu-z-vlastniho-ovoce-57428.jpg?v=1293364254)
Příručka, určená zahrádkářům a malopěstitelům ovoce, obsahuje návody pro tzv.pěstitelský způsob výroby pálenky. Autor se v úvodu zmiňuje o historii pěstování jednotlivých druhů ovoce spolu s historií domácí destilace. N... více
![Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313346/delame-si-sami-slivovici-merunkovic-I5n-313346.jpg?v=1474787200)
Tato knížka chce nejen informovat veřejnost, jaké ovoce a jakým způsobem zpracovávat, ale i čeho se v jednotlivých technologiích vyvarovat, případně jak některé chyby napravit. více
![Jak se dělá cidre, calvados, pommeau Jak se dělá cidre, calvados, pommeau](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293876/jak-se-dela-cidre-calvados-pommeau-ubF-293876.jpg?v=1461965332)
Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě janta... více