Červená řepa, mangold a špenát podobné
Margaret Briggs
Červenou řepu a její blahodárné účinky na lidský organizmus znali již staří Římané. Tato zdravá nenáročná a cenově dostupná zelenina se v poslední době stala velmi oblíbeným doplňkem našeho jídelníčku. Upravuje se nejrůznějším způsobem, můžeme ji vařit, dusit či péct, ale lze ji konzumovat i syrovou. Nejznámějším pokrmem, v němž nesmí červená řepa chybět, je ruský boršč. Méně známý příbuzný červené řepy je mangold. Jeho listy se připravují podobně jako špenát.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2009 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
Slimline - Beetroot, 2007
více info...
Podobné knihy (3)
Pěstujeme salát, špenát a další listové zeleniny Eva PekárkováV této knize se čtenář-zahrádkář dozví, jak má na zahrádce s úspěchem pěstovat tradiční i méně tradiční druhy listové zeleniny. Mezi ty méně obvyklé, ale stejně atraktivní po stránce chuťové, patří např.čekanka, mangold,... více
Špenát Lenka Požárová
Stručná kuchařka z nové edice obsahuje jednoduché recepty na jídla připravená ze špenátu. Recepty jsou nápadité, z dostupných surovin a nenáročné na přípravu. Originální recepty na chutné pokrmy. více
Lahůdková zelenina Dagmar Lánská
Kuchařské recepty na využití netradičních druhů zeleniny - bambusových výhonků, artyčoků, mochyně, mangoldu, topinamburů a mnoha dalších. více
Autorovy další knížky
2009 | Česnek & cibule |
2009 | Přírodní kosmetika - Podivuhodný průvodce krásou z přírody |
2009 | Červená řepa, mangold a špenát |