Koření v naší kuchyni - Přes 200 receptů jídel s vybraným kořením podobné
Miloslav Nosovský
Ne nadarmo se říká, že koření je kouzlem vaší kuchyně. Koření je to, co jídlo činí jídlem, největší tajemství kuchařů, základ různorodosti kuchyní a kultur národů světa. V této knížce nahlížíme do historie používání koření, objevování jeho blahodárného vlivu na jídelníčky celého světa a rovněž poznávání jeho léčivých účinků. U jednotlivých druhů koření vám prozradíme mnoho z jejich kouzel a nabídneme vám lákavou řadu nových receptů a rad z exotických zemí původu. A nakonec to nejlepší: Nejvyšším uměním používání koření je míchání kořenících směsí. Exotické směsi z Dálného východu - Japonska, Číny, Thajska, Indonésie, tajuplné směsi z Afriky a Indie, i nám blízké směsi evropských národů - z řecké, italské, francouzské a samozřejmě české a slovenské kuchyně. A protože právě kořenící směsi jsou naše největší láska, připravili jsme pro vás novou inspiraci a přehlídku receptů kořenících směsí, založených na tradici kuchyní z celého světa.... celý text
Podobné knihy (8)
Koření - Jak vybírat a používat koření v kuchyni Sallie MorrisVíce jak 50 druhů koření a 35 kořenicích směsí. Základní recepty použití s podrobnými návody krok za krokem, doplněné barevnými fotografiemi. Koření jako dekorace a vonné dárky. více
Koreniny Jill Norman
Ako koreniny vybrať, zomlieť, roztĺkať, pražiť, skladovať, zmrazovať a používať. více
Koreniny - pochutiny v domácnosti Vilmos Romváry
Příručka přináší všestranné poučení o všech druzích koření a pochutinách, které je možno používat k přípravě jídel a nápojů. více
Jak vařit s kořením Jill Norman
Praktické rady pro práci s kořením v kuchyni. Typy, druhy koření, jejich použití, lákavé recepty podle zemí původu koření… více
Koření pro každé vaření Dagmar Lánská
Tato kniha je rádcem, co si počít s kořením, jak, kdy a co kořenit. Svěže psaný průvodce odkrývá bohatou paletu koření pro naši kuchyni. Seznamuje s významem koření v moderní výživě, s jeho složením, účinky a možnostmi p... více
Naše a cizí koření Jan Kybal
Tato publikace je určena širokému okruhu zájemců, kteří našli zálibu v pěstování a užívání kořeninových rostlin a chtějí o nich vědět více, než lze vyčíst z botanických učebnic a kuchařských knih. Úvodní kapitoly informu... více
Koření od Antonína - Co budu vařit? III kolektiv autorů
Třetí pokračování úspěšné knihy receptů s Kořením od Antonína, vyhlášeného plzeňského kořenářství. V knize najdete padesát jednoduchých a chutných receptů pro všechny příležitosti. více
Vše o koření - praktická kuchařka krok za krokem Sallie Morris
Ilustrovaná encyklopedie, více než 50druhů koření a 35 kořenících směsí , 100 receptů s podrobnými návody krok za krokem doplněnými barevnými fotografiemi. Koření jako dekorace a vonné dárky. více
Štítky knihy
Autorovy další knížky
1996 | Koření - kouzlo ve Vaší kuchyni |
2000 | Guláše, perkelty, ragů, frikasé, tokáně, soté |
2004 | Sýry v naší kuchyni |
2002 | Minutky |
2007 | Zapékané pochoutky |