-

Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří podobné

Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378697/mid_krajove-pokrmy-z-krkonos-a-podhuri-HGE-378697.png 4 1 1

Hana Sedláčková: Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří. Obsah: - Polévky - Brambory - Tvaroh - Luštěniny - Krupky, těstoviny - Houby - Zelenina - Sladké pokrmy z obilnin a pečiva - Kynutá těsta - Moučníky z litého těsta, smažené moučníky, koláče a jednoduché pečivo - Med a medové pečivo - Ovoce - Vína a likéry z plodů zahrady i volné přírody... celý text

Podobné knihy (5)

Krkonošská kuchařka Krkonošská kuchařka Jiří Marhold

Krkonošská kuchařka krajových receptů z Krkonoš začala vycházet v 80. letech 20. století v časopisu Krkonoše, a v roce 1991 byla poprvé vydána knižně. 3. vydání. více


Krkonošská kuchařka aneb Hory dávají chléb Krkonošská kuchařka aneb Hory dávají chléb Miloš Gerstner

Tato knížka čtenáře provádí ročními obdobími a měsíci v Krkonoších a popisuje tradiční jídla a zvyky. Připojený recept nabízí vyzkoušet si, jak se dříve na horách vařilo, a oživit si někdy již zapomenuté chutě. Dozvíte s... více


Recepty ze šumavské vesnice Recepty ze šumavské vesnice Lucie Kohoutová

Kuchařka plná tradičních šumavských receptů, předávaných po dlouhá léta z generace na generaci, ale i receptů současné kuchyně. Autorka je řadí podle ročních období od jara do zimy, vzhledem k dostupnosti surovin, nevyne... více


Krajové speciality: Krkonošská kuchyně Krajové speciality: Krkonošská kuchyně Jaroslav Vašák

Už v 19. století do hor vstoupili první turisté a rekreanti, ale Krkonoše a Podkrkonoší si dodnes i přes celoroční cestovní ruch zachovaly leccos ze svého koloritu i kuchyně. Poznejte bohatý receptář tradičních, typickýc... více


Krkonošská kuchařka Krkonošská kuchařka Danka Šárková

Autorka shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby, jablka apod. dokázaly zasytit celou rodinu včetně če... více