Krkonošská kuchařka aneb Hory dávají chléb podobné

Krkonošská kuchařka aneb Hory dávají chléb
https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90782/bmid_krkonosska-kucharka-aneb-hory-davaj-CvW-90782.jpg 4 4 4

Tato knížka čtenáře provádí ročními obdobími a měsíci v Krkonoších a popisuje tradiční jídla a zvyky. Připojený recept nabízí vyzkoušet si, jak se dříve na horách vařilo, a oživit si někdy již zapomenuté chutě. Dozvíte se například, co je to "gramatika", "falešný pajšl" nebo "netynka", a budete si třeba moci připravit vánoční hubovec.... celý text

Podobné knihy (4)

Krkonošská kuchařka Krkonošská kuchařka Jiří Marhold

Krkonošská kuchařka krajových receptů z Krkonoš začala vycházet v 80. letech 20. století v časopisu Krkonoše, a v roce 1991 byla poprvé vydána knižně. -- 1. vydání. více


Krajové speciality: Krkonošská kuchyně Krajové speciality: Krkonošská kuchyně Jaroslav Vašák

Už v 19. století do hor vstoupili první turisté a rekreanti, ale Krkonoše a Podkrkonoší si dodnes i přes celoroční cestovní ruch zachovaly leccos ze svého koloritu i kuchyně. Poznejte bohatý receptář tradičních, typickýc... více


Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří Hana Sedláčková - Pačová

Hana Sedláčková: Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří. Obsah: - Polévky - Brambory - Tvaroh - Luštěniny - Krupky, těstoviny - Houby - Zelenina - Sladké pokrmy z obilnin a pečiva - Kynutá těsta - Moučníky z lit... více


Krkonošská kuchařka Krkonošská kuchařka Danka Šárková

Autorka shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby, jablka apod. dokázaly zasytit celou rodinu včetně če... více