Podobné knihy (12)

Houby mají významnou biologickou hodnotu, jsou výživné, dietní, štědře obohacují jídelníček a uplatňují se i jako koření. Jak je upravovat, radí tato příručka. Navazuje na starší knížku Fr. Smotlachy Houby v kuchyni. Opí... více

Suchohřiby, křemenáče, čirůvky májovky, pečárky, holubinky, pýchavka obecná, penízovka sametová, špičky, lanýže - to jsou skutečné lahůdky pro studenou i teplou kuchyni. Z hub vykouzlíme výtečnou polévku, aromatickou om... více

1.vydání, omyvatelná vazba, perokresby, barevné fotografie hub, mnoho receptů, podrobný úvod - vše o houbách. více

Tato houbová kuchařka vychází jako doplňující publikace ke knize Celoroční průvodce houbaře. Jiří Baier v ní připravil více než 120 receptů z hub, které se dají sbírat během všech ročních období. Většina receptů je dopln... více

Popis knihy není zatím k dispozici. více

Prý až tři čtvrtiny českého národa holdují houbám - sbírají je a konzumují. A prý jsme nejhoubařštějším národem na světě. Je tedy přirozené, že v našem prostředí vzniklo téměř nedozírné množství receptů na přípravu jídel... více

Popis knihy není zatím k dispozici. více

Kuchařka nabízí recepty na rozmanité úpravy hub - vařené, dušené, smažené či pečené pokrmy, bezmasé i s masem, saláty, pomazánky a konzervování. více

Speciální kuchařka přináší recepty na úpravu méně známých hub u nás i v zahraničí. více

Soubor kuchařských předpisů na přípravu hlavních jídel, polévek a předkrmů z hub. více
Autorovy další knížky
1946 | ![]() |
1947 | ![]() |
1944 | ![]() |
1946 | ![]() |
1944 | ![]() |