Vína, likéry a destiláty podobné
Radek Trnka
Tajemství výroby. Historie, rozdělení a základní složky alkoholických nápojů, základní výrobní postupy a receptury. Slovníček odborných výrazů, rejstřík. 6 barevných fotografií.
Podobné knihy (17)
Vyrábíme ušlechtilé destiláty Josef PischlPopis knihy není zatím k dispozici. více
Výroba slivovice a jiných pálenek Josef Dyr
Výroba slivovice a jiných pálenek více
Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy Helena Uhrová
Tato knížka chce nejen informovat veřejnost, jaké ovoce a jakým způsobem zpracovávat, ale i čeho se v jednotlivých technologiích vyvarovat, případně jak některé chyby napravit. více
Domácí vína, piva, likéry a medoviny Jiří Cibulka
210 receptů jak si vyrobit domácí vína, piva, likéry a medoviny. Kniha obsahuje základní návody k přípravě různých alkoholických nápojů, které lze připravit z běžných surovin doma. Zde je nutno podotknout, že většina t... více
Jak vypálit lepší slivovici Jaroslav Balaštík
Kniha Jak vypálit lepší slivovici byla vydána ku příležitosti Muzea lidových pálenic ve Vlčnově. více
Domácí likéry z ovoce a ořechů Ivana Tischlerová
Známá česká bylinkářka pro vás tři roky sbírala, mačkala a nakládala ovoce, aby je pak stáčela, ochutnávala a s pomocí dalších fajnšmekrů vybrala ty nejchutnější likéry do této knihy. Likéry jsou nejčastěji připravovány ... více
Výroba destilátů z vlastního ovoce Josef Škopek
Příručka, určená zahrádkářům a malopěstitelům ovoce, obsahuje návody pro tzv.pěstitelský způsob výroby pálenky. Autor se v úvodu zmiňuje o historii pěstování jednotlivých druhů ovoce spolu s historií domácí destilace. N... více
Likéry od jara do zimy z našich zahrad, luk a lesů Susanne Oettle
Kniha seznamuje s nejušlechtilejšími vůněmi a chutěmi domácích likérů z ovoce, bylinek a koření. Zkušená bylinkářka Susanne Oettleová ukazuje, jak si sami můžeme jednoduše vykouzlit svůj vlastní likér ze surovin, které s... více
Bleskové likéry Klaus Hagmann
Už máte dost likérů, které obsahují umělá barviva a aromata? Chcete si vyrobit vlastní likér? Chcete zpracovat ovoce ze zahrádky? Pak máte jedinečnou příležitost využít návodů obsažených v této knížce. Dozvíte se, jaké o... více
Jak se dělá cidre, calvados, pommeau Helena Uhrová
Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě janta... více