Důvěrnosti z kuchyně přehled
Anthony Bourdain
Podtitul: pikantní dobrodružství šéfkuchaře. Tato nezapomenutelná kniha navždy změní váš pohled na restaurace. Kvalitní suroviny, chutný pokrm – v obou případech je základem krev, orgány, krutost a rozklad. Po pětadvaceti letech sexu, drog, zlotřilého chování a vysoké kulinářské školy se šéfkuchař a spisovatel Anthony Bourdain rozhodl vylít si srdce. Od své první ústřice k opovrhovanému umývači nádobí v rybí putyce v Provincetown přes kuchyni v Rainbow Room na vrcholu Rockefeller Center a prodejců drog v East Village až do Tokia, Paříže a zpátky do New Yorku Bourdainovy příběhy z kuchyně jsou šokující i zábavné.... celý text
Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: 2005 , Slovart (ČR)Originální název:
Kitchen Confidential, 2000
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Důvěrnosti z kuchyně. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (20)
Zpočátku mě téma velmi chytlo, zajímalo mě, jak funguje restaurační kuchyň, jak spolu kuchaři spolupracují, jak je možné připravit různá jídla pro stejný stůl ve stejnou chvíli a jak to celkově chodí v této branži. Jenže s přibývajícími (nebo vlastně ubývajícími?) stránkami se příběh stal velmi repetitivním a to už moc velká zábava nebyla.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Důvěrnosti z kuchyně v seznamech
v Právě čtených | 5x |
v Přečtených | 113x |
ve Čtenářské výzvě | 31x |
v Doporučených | 2x |
v Knihotéce | 69x |
v Chystám se číst | 80x |
v Chci si koupit | 23x |
v dalších seznamech | 3x |
Štítky knihy
životopisy, biografie gastronomie kuchaři a šéfkuchaři
Autorovy další knížky
2012 | Důvěrnosti z kuchyně |
2017 | Kost v krku |
2006 | Šéfkuchař na cestách |
2009 | Bez servítku |
2007 | Nevábné chuťovky |
Jídlo miluju a Bourdaina jsem sledovala na jeho cestách po světě. Kniha byla do poloviny velmi čtivá a zajímavá, ale pak se to začalo opakovat. Mohla by být o nějaké pasáže kratší. Nejvíc mne zarazil kuchyňský žargón, jako by sešla banda imbecilů a bavili se na svůj účet. Hodně mě bavila kapitola z Japonska, protože je to můj sen a jejich kuchyni miluju. Nicméně si kniha zaslouží 3* a doufám, že se gastronomie posunula dál v chování a vyjadřování se mezi sebou :o)