Na dvore z tŕňov a ruží přehled

Na dvore z tŕňov a ruží
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381739/mid_na-dvore-z-trnov-a-ruzi-FjD-381739.jpeg 4 4720 4720

Keď devätnásťročná lovkyňa Feyre zabije v lese vlka, na prah jej domu dorazí nebezpečný netvor, ktorý sa dožaduje odplaty. Feyre sa razom ocitá uprostred zákernej čarovnej krajiny, ktorú pozná len z rozprávok a legiend. Až tam zistí, že jej uchvatiteľ nie je žiadny netvor, ale príslušník rasy smrteľne nebezpečných a nesmrteľných férov, ktorí kedysi vládli celému svetu. A volá sa Tamlin. Na jeho panstve si postupne uvedomuje, že ľadová nevraživosť, ktorú k nemu pociťovala, sa premieňa na spaľujúcu vášeň, čo pohlcuje všetky klamstvá a výstrahy o prekrásnom, no nebezpečnom svete férov. Férsku krajinu však zahaľuje prastarý zlovestný tieň. Feyre musí objaviť spôsob, ako ho zastaviť... inak má na svedomí Tamlina a celú férsku rasu. https://knihy.abz.cz/prodej/na-dvore-z-t-nov-a-ruzi... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Slovart (SK)

A Court of Thorns and Roses, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na dvore z tŕňov a ruží. Přihlašte se a napište ho.

Knihy-Lenka
22.11.2024 5 z 5

Myslím, že vám nemusím autorku představovat, protože je to moje první kniha od ni a každý ji zná. Já jsem nadšená, že jsem do toho šla, protože takový zážitek jsem ještě nezažila. Nádherné putování v podvědomí někam pryč od reality, mě osobně ještě žádná kniha nedala, ne takovým způsobem, jako tahle. Obrazy děje v mé hlavě, představivost, pocit, že tam patříte a můžete nahlédnout do magického dění jejich světa, tohle vše jsem cítila celou tu dobu. Nervozita, nekonečné povzbuzování postav, ty jiskry a změny mezi nimi, ta statečnost a odhodlání, neskutečné. Většinu postav jsem si oblíbila.

Lucie_Ot
22.11.2024 5 z 5

Vůbec nerozumím tomu, že se ke mě Dvory dostaly až teď. První díl jsem si užila a těším se a zároveň trochu bojím, co přinesou další. Doporučuji!

Debbra
20.11.2024 4 z 5

Na sérii Dvorů a celkově na tuto spisovatelku jsem slyšela tolik chváli, že jsem si řekla, že je čas to přečíst. První díl mě hodně bavil a chvílemi jsem si říkala, že snad ani nechci pokračování. Chci, aby to skončilo, že Feyre zůstane šťastně s Tamlinem, ale něco mi říká, že to se nestane. Takže se už těším na druhý díl.

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024

Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)

25.08.2024

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Protože mě tvá lidská radost fascinuje - to jak věci prožíváš, v krátkém čase, který ti byl určen na tomto světě, tak prudce a hluboce a vše najednou, je úchvatné. (Tamlin k Feyre)

"Zůstaň s vladařem, lidská ženo."

Kniha Na dvore z tŕňov a ruží v seznamech

v Přečtených6 525x
v Knihotéce1 451x