Kuchyně pozdního středověku přehled
Monika Feyfrlíková Černá
Na našem knižním trhu ojedinělá publikace, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši dávní předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva a můžete si dokonce i vyzkoušet některý z uvedených pozdně středověkých receptů.
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kuchyně pozdního středověku. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (7)
Kniha stručně mapuje stravování v období pozdního středověku. Člověk se dozví o tom, jak se lidé stravovali, jak stolovali nebo jaké používali nádobí. V seznamu plodin je uvedeno, které potraviny středověký člověk rozhodně nemohl znát, protože většina z nich byly objeveny nebo přivezeny až v novověku. Na konci jsou uvedeny běžné recepty tohoto období, které určitě stojí za vyzkoušení :-)
Sbírka zajímavostí o středověké kuchyni. Dříve mě nenapadlo přemýšlet, jak se používal ubrus, že ryba byla všechno, co žilo ve vodě. Oceňuji rozepsání půstů.
Recepty jsou skvělé, vyzkoušela jsem mazanec a hezký po středověku jsem použila třtinový cukr ;-)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Kuchyně pozdního středověku v seznamech
v Přečtených | 20x |
ve Čtenářské výzvě | 6x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 13x |
v Chystám se číst | 18x |
v Chci si koupit | 10x |
v dalších seznamech | 1x |
Štítky knihy
středověk historické recepty středověká kuchyně dějiny stravování
Autorovy další knížky
2015 | Kuchyně pozdního středověku |
2020 | Móda a odívání v husitské době |
2024 | Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali |
Tenká knížka, která přehledně a stručně uvede čtenáře do středověké kuchyně. Zajímavé informace o vaření, nádobí a potravinách dané doby. Recepty na závěr lákají k vyzkoušení.