Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali přehled
Monika Feyfrlíková Černá
Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech. Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středověkém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (1)
Ignis fatuus, Host a další knižní novinky (23. týden)
02.06.2024
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali v seznamech
v Přečtených | 4x |
v Knihotéce | 2x |
v Chystám se číst | 32x |
v Chci si koupit | 18x |
v dalších seznamech | 1x |
Autorovy další knížky
2015 | Kuchyně pozdního středověku |
2020 | Móda a odívání v husitské době |
2024 | Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali |