Monika Feyfrlíková Černá

česká, 1989

Nová kniha

Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali

Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali - Monika Feyfrlíková Černá

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala vel... detail knihy

Související novinky

Ignis fatuus, Host a další knižní novinky (23. týden)

Ignis fatuus, Host a další knižní novinky (23. týden)
Na první červencový týden si nakladatelé připravili velké množství titulů, které se objeví nově na pultech knihkupectví.... celý text

Populární knihy

Nové komentáře u knih Monika Feyfrlíková Černá

Kuchyně pozdního středověku Kuchyně pozdního středověku

Tenká knížka, která přehledně a stručně uvede čtenáře do středověké kuchyně. Zajímavé informace o vaření, nádobí a potravinách dané doby. Recepty na závěr lákají k vyzkoušení.... celý text
cukrovka


Kuchyně pozdního středověku Kuchyně pozdního středověku

Kniha stručně mapuje stravování v období pozdního středověku. Člověk se dozví o tom, jak se lidé stravovali, jak stolovali nebo jaké používali nádobí. V seznamu plodin je uvedeno, které potraviny středověký člověk rozhodně nemohl znát, protože většina z nich byly objeveny nebo přivezeny až v novověku. Na konci jsou uvedeny běžné recepty tohoto období, které určitě stojí za vyzkoušení :-)... celý text
Amneris


Kuchyně pozdního středověku Kuchyně pozdního středověku

Sbírka zajímavostí o středověké kuchyni. Dříve mě nenapadlo přemýšlet, jak se používal ubrus, že ryba byla všechno, co žilo ve vodě. Oceňuji rozepsání půstů. Recepty jsou skvělé, vyzkoušela jsem mazanec a hezký po středověku jsem použila třtinový cukr ;-)... celý text
Madelisi



Kuchyně pozdního středověku Kuchyně pozdního středověku

Pomerne stručná knižka o stravovaní a kuchyni neskorého stredoveku (prevažne) na území Čiech a Moravy. Ako vyzerala kuchyňa, kde sa varilo, pieklo, aké náčinie sa používalo, ktoré plodiny, zvyky podľa sociálnej vrstvy, rozdiel medzi vidiekom a mestom a podobne. Na konci niekoľko strán receptov využiteľných aj dnes a doplnené obrazovým materiálom. Príjemná jednohubka, keď ostaneme v kuchárskej (nestredovekej) terminológii.... celý text
Silmarien


Kuchyně pozdního středověku Kuchyně pozdního středověku

Velice zajímavý průvodce pro všechny, kterénzajímá nejen historie ale i strava a výživa našich předků.
Military