Monika Feyfrlíková Černá
česká, 1989
Nová kniha
Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali - Monika Feyfrlíková Černá
Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala vel... detail knihy
Související novinky
Ignis fatuus, Host a další knižní novinky (23. týden)
Na první červencový týden si nakladatelé připravili velké množství titulů, které se objeví nově na pultech knihkupectví.... celý text
Populární knihy
Nové komentáře u knih Monika Feyfrlíková Černá
Kuchyně pozdního středověku
„Tenká knížka, která přehledně a stručně uvede čtenáře do středověké kuchyně. Zajímavé informace o vaření, nádobí a potravinách dané doby. Recepty na závěr lákají k vyzkoušení.“... celý text
— cukrovka
Kuchyně pozdního středověku
„Kniha stručně mapuje stravování v období pozdního středověku. Člověk se dozví o tom, jak se lidé stravovali, jak stolovali nebo jaké používali nádobí. V seznamu plodin je uvedeno, které potraviny středověký člověk rozhodně nemohl znát, protože většina z nich byly objeveny nebo přivezeny až v novověku. Na konci jsou uvedeny běžné recepty tohoto období, které určitě stojí za vyzkoušení :-)“... celý text
— Amneris
Kuchyně pozdního středověku
„Sbírka zajímavostí o středověké kuchyni. Dříve mě nenapadlo přemýšlet, jak se používal ubrus, že ryba byla všechno, co žilo ve vodě. Oceňuji rozepsání půstů.
Recepty jsou skvělé, vyzkoušela jsem mazanec a hezký po středověku jsem použila třtinový cukr ;-)“... celý text
— Madelisi
Kuchyně pozdního středověku
„Pomerne stručná knižka o stravovaní a kuchyni neskorého stredoveku (prevažne) na území Čiech a Moravy. Ako vyzerala kuchyňa, kde sa varilo, pieklo, aké náčinie sa používalo, ktoré plodiny, zvyky podľa sociálnej vrstvy, rozdiel medzi vidiekom a mestom a podobne. Na konci niekoľko strán receptov využiteľných aj dnes a doplnené obrazovým materiálom. Príjemná jednohubka, keď ostaneme v kuchárskej (nestredovekej) terminológii.“... celý text
— Silmarien
Kuchyně pozdního středověku
„Velice zajímavý průvodce pro všechny, kterénzajímá nejen historie ale i strava a výživa našich předků.“
— Military
Monika Feyfrlíková Černá - knihy
2024 | Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali |
2015 | Kuchyně pozdního středověku |
2020 | Móda a odívání v husitské době |
Žánry autora
Literatura faktu Literatura česká Literatura naučná Historie Kuchařky
Štítky z knih
středověk móda dějiny odívání gastronomie český středověk historické recepty středověká kuchyně dějiny stravování
Feyfrlíková Černá je 0x v oblíbených.