středověká kuchyně

štítky

5 knih

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku 2011, Magdalena Beranová

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a ro... více


Kuchyně pozdního středověku 2015, Monika Feyfrlíková Černá

Na našem knižním trhu ojedinělá publikace, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši dávní předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva a můžete si dokonce i vyzkoušet některý z uv... více


Dobrá kuchařka českých šlechticů a měšťanů od gotiky po baroko 1995, Inka Ciprová

Vybraly jsme 444 z mnoha tisíc receptů uveřejněných v jedenácti historických kuchařkách od nejstarší rukopisné sbírky z 15. století,přes první tištěnou knihu kuchařských návodů. Voliliy jsme z široké nabídkytak,aby byly ... více




Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali 2024, Monika Feyfrlíková Černá

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, kte... více


Kuchyně a stolničení na šlechtických sídlech 2015, Pavla Kalousová

Ojedinělým způsobem zpracovaná publikace vás zavede do zákulisí autentických kuchyní a jídelen české a moravské aristokracie na jednadvaceti šlechtických sídlech od doby renesance do poloviny 20. století. Více než 600 fo... více