Tři Sekery přehled

Tři Sekery
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545514/bmid_tri-sekery.jpg 4 283 283

Mysteriózní thriller od autorky bestselleru Šepot z lesa! Michal tráví dny i noci tím, že navštěvuje hřbitovy, opuštěné domy a místa, na kterých údajně straší. Svět ho zná jako úspěšného youtubera a „lovce zázraků“. Když se pak dozví, že kněz z jeho rodného města skončil za mřížemi za brutální vraždu, která navíc proběhla za velmi podezřelých okolností, vidí v tom dokonalou příležitost, jak získat další zástupy fanoušků. Jenže jakmile dorazí domů, zjišťuje, že s knězem toho měl v dětství společného víc, než si myslel. Teprve když se s otcem Václavem po dekádách znovu setká, odhalí šokující události, které kněze k vraždě vedly, a okolnosti, jež rozumem pojmout nedovede. A zatímco čelí démonům vlastní minulosti, dozvídá se, že Václav možná nakonec není padouchem, ale hrdinou.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři Sekery. Přihlašte se a napište ho.

TerkinKnižnySve
včera 5 z 5

Tato kniha tak isto ako Šepot z lesa ( Zvedavá se vítr som ešte nečítala) bola geniálna!

Záhada, ktorá nás zbavila všetkých slov hneď v úvode bola, že Nevedela som či plakať či zúriť!

Michal, mladý chalan, ktorý je samozvaným lovcom záhad nam krasne navodzuje duchovno a pomaličky vám stíska riťku.

Václav, muž s veľkým M, na ktorom bolo však dopustené zlo zákerným človekom, ktorý ničil život aj samotnému Michalovi a ktorý bol vyhostený zo svojho postu a tak mu bolo zabránené činiť najväčšie dobro, bol jeden úžasný človek s veľkým srdcom a veľkou odvahou.

Celý príbeh nám odkrýva jedno tajomstvo za druhým, každá pasáž knihy je horšia a horšia a vam zviera hrdlo strachom, nenávisťou a túžbou postaviť sa na stranu dobra a pomôcť im zbaviť sa tých zlých.

A ten jeden z tých najhorších vám bude kradnúť sny ešte veľmi dlho po dočítaní tejto knihy.

Páčilo sa mi zakomponovanie do deja Petra z Šepotu ale i pár vecí se Zvedá se vítr (ktorý si fakt musím prečítať)

Dej sa mi tak ako pri Šepote čítal dlhšie ale o to som bola vo väčšom napätí.

vihar
13.12.2024 5 z 5

Po knize Zvedá se vítr jsem sáhl po další knize autorky a musím říct, že Tři sekery jsou opravdu úžasné. Napětí, tajemno, duchařina – opravdu skvělé čtení. Je zajímavé, jak autorka v některých detailech lehce propojuje své příběhy, což dodává jejím knihám další rozměr. Doporučuji všem, kteří mají rádi mysteriózní příběhy s hororovým nádechem!

shenandoah
13.12.2024 4 z 5

Příběh byl dobře vystavěný. Postupně se dostáváte k jádru věci a když už si myslíte, že je vše vyřešeno, přijde dramatický závěr, kdy pobízíte hlavního hrdinu, ať už to skoncuje provždy a navždy. Máte k dispozici pohled a osud všech důležitých postav, jen mi přišlo, že propojení postav bylo nereálné (a tak trochu na sílu, např. Otýlie Vranská), ale pochopila jsem, že to byl autorčin záměr. A na rozdíl od Šepotu mi tu už začala vadit ta spousta přirovnání. Někdy sedly jak "prdel na hrnec", ale jindy jsem se v nich ztrácela a nechápala jejich smysl a souvislost s přirovnávaným jevem. Celkově to bylo čtivé, napínavé a strašidelné.

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)

02.09.2024

Nevidíte je, ale oni vidí vás...

07.06.2024

Ignis fatuus, Host a další knižní novinky (23. týden)

02.06.2024

Nejlepší lež je ta, co má pár styčných bodů s pravdou.

Kniha Tři Sekery v seznamech