Vegetariánka přehled

Vegetariánka
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/552690/bmid_vegetarianka.jpg 4 902 902

Ani člověk, ani zvíře – jako rostlina i živočich v lidském těle. Jonghje se jednoho dne probudí z krvavé noční můry a její život se začne dramaticky měnit. Ze všeho nejdřív přestane jíst maso. Ovšem v zatvrzele patriarchální společnosti její náhlé vegetariánství a zejména neoblomný postoj, s jakým se vzepře svému muži i rodině, představuje pro její okolí ohromný šok. Jak ale nakonec události ovlivní nejen samotnou Jonghje, ale i jejího agresivního manžela, pasivní sestru Inhje a švagra, který po novopečené vegetariánce palčivě touží?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

채식주의자 (Čchesikdžuidža), 2007

Interpreti: Martina Frejová Krátká , Zdeňka Žádníková Volencová , Marek Holý , Filip Kaňkovský

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vegetariánka. Přihlašte se a napište ho.

Terrexantence
předevčírem 3 z 5

Rozhodně nedoporučuju pro slabší a citlivé povahy. Tato kniha by měla mít na obálce trigger warning, že obsahuje drsný popis týrání psa. A rozhodně by neměla mít růžovou a nevinně vypadající obálku, která naprosto popírá ten děsivý obsah.

8182
03.01.2025 5 z 5

Tohle nebylo snadné čtení. Kniha je napsaná jiným stylem než na jaký jsme v Evropě zvyklí. Střídají se pomalé pasáže s rychlými dějovými skoky. Téma vnitřní nespokojenosti žen s realitou, do které se narodily s která přesahuje do těžké psychické patologie mě vnitřně hluboce zasáhlo. Občas mám jako matka a manželka podobný pocit zoufalství a nepochopení, i když jsem se na rozdíl od hrdinek vdávala z lásky.

martianekk
09.12.2024 3 z 5

Vegetariánka není ani tak o vegetariánství jako spíše o zdrženlivosti a vyhýbání se běžným aktivitám. Moje první kniha od asijského autora a musím říct, že se to dalo.

Žebříček nejprodávanějších knih (42. týden)

24.10.2024

Ocenění knihy (1)