Lidé, kterými jsme byli

recenze

Nikdy, nikdy (2024) 3 z 5 / Kikina182
Nikdy, nikdy

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Charlie si nic nepamatuje. Ví jen to, co jí nevědomky prozradily lidi kolem ní. Jako svoje jméno. A že jejím přítelem je Silas. Ale přestože Silase nezná, přijde jí, že se chová zvláštně. Skoro jako kdyby si také nepamatoval, kdo je. Jsou si naprosto cizí, a přesto teď můžou věřit jen sobě, protože nikdo jiný by situaci, ve které se ocitli, nechápal.

Styl psaní je čtivý a hladce plyne. Netuším, zda je to překladem nebo mají autorky podobný styl, ale vůbec mi nepřišlo, že by knihu psaly dvě osoby, takže mě nevytrhávala z děje žádná výrazná změna.

Nápad se ztrátou paměti se mi moc líbil, ale zpracování knihy mi sedlo jen první třetinu, pak už jsem byla zklamaná. Především byl děj zacyklený a zbytečně dlouhý na to, že se v knize nestalo nic významnějšího. Je tady hodně nevysvětlených věcí, včetně toho, proč ztratily paměť.

Postavy se mi moc líbily, především jejich komplexnosti. Byli to lidi, kteří měli spoustu kladných, ale i záporných stránek, díky čemuž působila kniha skutečněji. A konkrétně u hlavních postav se mi moc líbilo, že jsem mohla jejich povahu odhalovat zároveň s nimi a spolu s tím i vlastně to, jaký u nich díky ztrátě paměti nastal vývoj.

Od Nikdy, nikdy jsem čekala hodně a bohužel jsem zklamaná. Celá kniha mi přijde nedotažená, jako kdyby tam chyběla některá klíčová odhalení a rozuzlení zápletky, což mě neskutečně mrzí, jelikož nápad to byl opravdu skvělý. Ale takhle knihu nemůžu vnímat jinak než jako průměrnou.

Nikdy, nikdy Nikdy, nikdy Colleen Hoover

Bestsellerové autorky Colleen Hooverová a Tarryn Fisherová spojily síly a společně napsaly naprosto jedinečnou romanci s mystery zápletkou. Charlie Wynwoodová a Silas Nash byli od narození nejlepšími přáteli, dokud se do sebe ve ... více

Komentáře (0)